• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová kaše fantastická
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová kaše fantastická

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová kaše fantastická
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • olej
    • cibule
    • tavený sýr
    • sůl
    • drcený kmín
    • mléko
    • máslo
    • petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory uvařím v osolené vodě s kmínem, mezitím usmažím nadrobno nasekanou cibulku, brambory sleju, rozmačkám, přidám cibulku, máslo, vlažné mléko a tak dva až tři tavené sýry a rozmixuju mixérem, dochutím vegetou a nakonec vmíchám pažitku nebo petrželku. Je to delikatesa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Qvido | 9. 10. 2013 11:27

    Mléko musí být co nejteplejší, se studeným mlékem je kaše mazlavá a ne nadýchaná.

  • Kate | 16. 10. 2011 18:54

    Vynikající,také ji tak dělám a někdy tam dám nasekaná sušená rajčata :-)

  • Hanka | 14. 11. 2010 12:25

    Dnes jsem vyzkoušela tuhle dobrůtka a dostalajsem od rodinky pochvalu! :-) Recept hodotíme na jedničku!

  • venyss venyss | 20. 5. 2009 12:52

    Dnes jsme měli k arabskému kuřeti a byla moc dobrá. Změna od klasické bramborové kaše...1.

  • Petra Ruddy | 5. 4. 2009 20:10

    Nezbylo ani trosku.Vynikajici!!!!

  • Silva Machová | 26. 11. 2006 19:47

    Je to dobrota.

  • Michaela Atherton | 9. 8. 2006 13:01

    Pouzivam misto taveneho syra syr tvrdy, strouhany. Chutna nam v kasi vice a je to i cenove lacinejsi. Pokud mam k dispozici, nahrazuji cibuli cibulkou jarni a sama pro sebe si jeste primichavam kukuricku z plechovky.

  • Kristýna Blažková | 9. 8. 2006 11:01

    Minulý týden jsem kaši vyzkoušela a nakonec skončila v koši... Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi to nechutnalo... :-(

  • Peťula | 12. 7. 2006 16:19

    Lákavý receptík, dnes to zkusím jako přílohu k uzenýmu, akorát nejsem milovnicí sýra, takže si jeho přítomnost v kaši ještě rozmyslím

  • Jaroslava Oumarová | 11. 6. 2006 20:55

    Takto upravenou kaši jsem dělala i jedla poprvé. Hodnotím jednoznačně 1! Byla moc dobrá, ale abych se přiznala, to vlažné, natož studené mléko jsem neměla odvahu napoprvé dát:-)) Tak až ji budu dělat příště...

  • Dagmar | 8. 6. 2006 12:49

    Jaroslavo, fakt je jak hedvábí zkuste. Šťouchám jí napřed šťouchadlem, pak dám máslo krátce rozšlehám a pak studené mléko.Jednu nevýhodu to má , musí se jíst hned, je teplá akorát na jídlo. Jako francouzské brambory , dřív se dělaly z vařených brambor a já je dělám ze syrových a jsou měké a křupavé no mňam.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 6. 2006 09:13

    To jsem teda jelen:-))) Mne maminka učila, že do kaše musí být mléko stejně horké jako brambory, jinak se z kaše stane obuvnické lepidlo.

  • Dagmar | 8. 6. 2006 07:50

    Kaše je mňam,mňam. Zkuste malu obměnu, uvařit brambory ve slané vodě,slít,šlehačem vyšlehat s máslem a studeným mlékem. nakonec zašlehat jemně nastrouhaný sýr. Kaši dát do vypékacích misek navrh ještě nastrouhat sýr a krátce zapéci, jen co se sýr rozteče a trochu zezlatne.Maminka mě učila do kaše vlažné mléko, ale se studeným je jemnější. Zkuste a dejte vědět. říká se té kaši pohádka.

  • Pastis Petite | 14. 4. 2006 21:02

    Je to báječné s uzenou krkovičkou a okurkou...

  • Klea xxx | 10. 4. 2006 09:55

    Kaše je opravdu fantastická,místo sýru jsem dala pomazánkové máslo a celá rodina si moc pochvalovala.

  • Pastis Petite | 5. 4. 2006 09:10

    Je to vynikající ke kapustovým karbanátkům...

  • Di | 12. 12. 2005 06:37

    Nekřoupal by ani celý. Prakticky všechen se slije se s vodou.

  • Alenka | 10. 12. 2005 19:44

    Může to být dobrůtka, ráda bych přidala svoji poznámku-celý kmín nemám ráda, proto používám drcený, který jídlo krásně ovoní, ale "nekřoupe"mi mezi zuby :-)

  • Anonym | 14. 10. 2005 14:19

    Vyzkoušela jsem a opravdu moc moc dobré,doporučuji.

  • Zdena z JM | 14. 10. 2005 09:37

    Bramborovou kaši ochucuji taveným sýrem už dlouho nebo místo másla dávám pomazánkové máslo.Obojí je přímo vynikající a dá se jíst i bez masa.Obzvláště když do toho přimíchán ještě na kostičky pokrájenou šunku.

  • leika | 7. 10. 2005 13:47

    kmínu se neděste, on se stejně potom slije s vodou :-))

  • Marta Hajkova | 4. 10. 2005 10:05

    Klasicka bramborova kase je u nas doma favoritni jidlo. Zkusim i tento zpusob i kdyz se priznam ze kombinace s kminem me trochu desi! Pak napisu jake byly ohlasy

  • eva | 30. 5. 2005 17:40

    velmi, velmi dobra....prave sme dojedli....mnam....

  • Eva Odstrčilová | 28. 5. 2005 14:08

    moc dobrý opravdu delikatesa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bramborová kaše
Přílohy Oběd Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený kmín Máslo Mléko Olej Petrželka Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Ovocný dort

Ovocný dort

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

94
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
74
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
64
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
61
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
51
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Bramborová kaše fantastická
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact