• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Bramborová kaše fantastická
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová kaše fantastická

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová kaše fantastická
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • olej
    • cibule
    • tavený sýr
    • sůl
    • drcený kmín
    • mléko
    • máslo
    • petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory uvařím v osolené vodě s kmínem, mezitím usmažím nadrobno nasekanou cibulku, brambory sleju, rozmačkám, přidám cibulku, máslo, vlažné mléko a tak dva až tři tavené sýry a rozmixuju mixérem, dochutím vegetou a nakonec vmíchám pažitku nebo petrželku. Je to delikatesa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Qvido | 9. 10. 2013 11:27

    Mléko musí být co nejteplejší, se studeným mlékem je kaše mazlavá a ne nadýchaná.

  • Kate | 16. 10. 2011 18:54

    Vynikající,také ji tak dělám a někdy tam dám nasekaná sušená rajčata :-)

  • Hanka | 14. 11. 2010 12:25

    Dnes jsem vyzkoušela tuhle dobrůtka a dostalajsem od rodinky pochvalu! :-) Recept hodotíme na jedničku!

  • venyss venyss | 20. 5. 2009 12:52

    Dnes jsme měli k arabskému kuřeti a byla moc dobrá. Změna od klasické bramborové kaše...1.

  • Petra Ruddy | 5. 4. 2009 20:10

    Nezbylo ani trosku.Vynikajici!!!!

  • Silva Machová | 26. 11. 2006 19:47

    Je to dobrota.

  • Michaela Atherton | 9. 8. 2006 13:01

    Pouzivam misto taveneho syra syr tvrdy, strouhany. Chutna nam v kasi vice a je to i cenove lacinejsi. Pokud mam k dispozici, nahrazuji cibuli cibulkou jarni a sama pro sebe si jeste primichavam kukuricku z plechovky.

  • Kristýna Blažková | 9. 8. 2006 11:01

    Minulý týden jsem kaši vyzkoušela a nakonec skončila v koši... Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi to nechutnalo... :-(

  • Peťula | 12. 7. 2006 16:19

    Lákavý receptík, dnes to zkusím jako přílohu k uzenýmu, akorát nejsem milovnicí sýra, takže si jeho přítomnost v kaši ještě rozmyslím

  • Jaroslava Oumarová | 11. 6. 2006 20:55

    Takto upravenou kaši jsem dělala i jedla poprvé. Hodnotím jednoznačně 1! Byla moc dobrá, ale abych se přiznala, to vlažné, natož studené mléko jsem neměla odvahu napoprvé dát:-)) Tak až ji budu dělat příště...

  • Dagmar | 8. 6. 2006 12:49

    Jaroslavo, fakt je jak hedvábí zkuste. Šťouchám jí napřed šťouchadlem, pak dám máslo krátce rozšlehám a pak studené mléko.Jednu nevýhodu to má , musí se jíst hned, je teplá akorát na jídlo. Jako francouzské brambory , dřív se dělaly z vařených brambor a já je dělám ze syrových a jsou měké a křupavé no mňam.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 6. 2006 09:13

    To jsem teda jelen:-))) Mne maminka učila, že do kaše musí být mléko stejně horké jako brambory, jinak se z kaše stane obuvnické lepidlo.

  • Dagmar | 8. 6. 2006 07:50

    Kaše je mňam,mňam. Zkuste malu obměnu, uvařit brambory ve slané vodě,slít,šlehačem vyšlehat s máslem a studeným mlékem. nakonec zašlehat jemně nastrouhaný sýr. Kaši dát do vypékacích misek navrh ještě nastrouhat sýr a krátce zapéci, jen co se sýr rozteče a trochu zezlatne.Maminka mě učila do kaše vlažné mléko, ale se studeným je jemnější. Zkuste a dejte vědět. říká se té kaši pohádka.

  • Pastis Petite | 14. 4. 2006 21:02

    Je to báječné s uzenou krkovičkou a okurkou...

  • Klea xxx | 10. 4. 2006 09:55

    Kaše je opravdu fantastická,místo sýru jsem dala pomazánkové máslo a celá rodina si moc pochvalovala.

  • Pastis Petite | 5. 4. 2006 09:10

    Je to vynikající ke kapustovým karbanátkům...

  • Di | 12. 12. 2005 06:37

    Nekřoupal by ani celý. Prakticky všechen se slije se s vodou.

  • Alenka | 10. 12. 2005 19:44

    Může to být dobrůtka, ráda bych přidala svoji poznámku-celý kmín nemám ráda, proto používám drcený, který jídlo krásně ovoní, ale "nekřoupe"mi mezi zuby :-)

  • Anonym | 14. 10. 2005 14:19

    Vyzkoušela jsem a opravdu moc moc dobré,doporučuji.

  • Zdena z JM | 14. 10. 2005 09:37

    Bramborovou kaši ochucuji taveným sýrem už dlouho nebo místo másla dávám pomazánkové máslo.Obojí je přímo vynikající a dá se jíst i bez masa.Obzvláště když do toho přimíchán ještě na kostičky pokrájenou šunku.

  • leika | 7. 10. 2005 13:47

    kmínu se neděste, on se stejně potom slije s vodou :-))

  • Marta Hajkova | 4. 10. 2005 10:05

    Klasicka bramborova kase je u nas doma favoritni jidlo. Zkusim i tento zpusob i kdyz se priznam ze kombinace s kminem me trochu desi! Pak napisu jake byly ohlasy

  • eva | 30. 5. 2005 17:40

    velmi, velmi dobra....prave sme dojedli....mnam....

  • Eva Odstrčilová | 28. 5. 2005 14:08

    moc dobrý opravdu delikatesa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bramborová kaše
Přílohy Oběd Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený kmín Máslo Mléko Olej Petrželka Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
47
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
41
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
35
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Bramborová kaše fantastická
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact