Velmi chutná kaše se zeleninou. Určitě bych se ale nebála zeleninu smíchat přímo s kaší. Je opravdu chutná v tomto stavu - odzkoušeno díky https://srecepty.cz/clanky/bramborova-kase-neobycejne-lahodne-recepty, které mi v tom pomohly, jak na to :-) Přidejte tedy trochu uvařené mrkve nebo špetku kmínu a hned máte něco nového na talíři :-)
Milé kuchařky a kuchtíci! Nedávno jsem dělala brambor. kaši a napadlo :-$ mne místo soli do brambor před vařením, jsem dala zeleninový bujón. Po uvaření jsem vývar scedila do jiné nádoby, do brambor dala kousek másla a přikryté nechala rozpustit, rozšťouchala, poté jsem šlehačem a přiléváním vývaru vyšlehala do požadované hustoty-žádné mléko! Manžel prohlásil, že už br. kaši jinak nechce, nám tedy moc chutnala! <:-) Chce to opravdu dobrý bujón, já je kupuji v Rakousku u HOFRA - mají hovězí drůbeží a dva druhy zeleninové, jsou to skutečné vývary v kostce, ale můžete vyzkoušet i naše, nejvíc by se podobala chuť od MAGI :-)
A proč to tak je ti poradila taky? Jen tak ze zvědavosti.
Nebojíš se toho syrového vejce?
Jen malá připomínka - od své babičky: brambory, které vaříte na kaši nikdy nesolit!!!!! Dosolit až pak, Jeny
Chyby jsou tam dvě. V Češtině malé č a my
Kašička je pak nadýchaná jak peřinka? Hezky se pak napapinkáme, vyhajinkáme, vykakinkáme, a půjdeme ven na procházečku? Lidi, co používají zdrobněliny ohledně jídla, mi dokážou ono jídlo vždy dokonale znechutit. Neumíte se vyjadřovat normálně?
Nejsem si jista, jestli ma nekdo, kdo napise misto my "mi", pravo nekoho poucovat o cestine. A nevidim duvod, proc by nemohlo byt napsano oloupat. Kazdy to pochopi, pouze nekdo s nizkou i teligenci, nebo rypal, ktery neumi priznat chyby a hleda je na ostatnich ne. :-X
Coto <3 <3 <3 <3 <3 <3 kurva je!!!???
Same, , Vy jste tam ty chyby udělal hned 2! "Čeština" ve větě má být s malým "č" a to "mi" to mě dostalo (!) ; správně je to MY. A v češtině se brambory mohou taky LOUPAT.
Jedna chybicka v Cestine,syrove brambory se velice blbe olupuji,mi je doma vzdycky oskrabavali (a to skrabkou ne loupackou).
Mluv za sebe trolle.
Do teplých ručně našťouchaných brambor přidám půl kostky ( pokojové teploty ) másla,něco horkého mléka či smetany, posolím, PŘIDÁM JEDNO SYROVÉ VEJCE a ručním mixérem našlehám. Kašička je pak nadýchaná jak peřinka. Možno " vmíchnout " na drobno nasekanou pažitku nebo zelenou nať cibulky. ......... Velmi zajímavou kombinací je přidat před mixováním vařenou brokolici nebo karotku.
Nechápu,jak někdo,může psát recept na to,co dokáže udělat i desetiletý dítě. Možná ještě zkusit krupicovou kaši. :-! :-( :-D
Mi prijde lepsi dat misto mleka trochu smetany. Ma to pak lepsi chut.
",takže žádného jako jsem třeba já a další nemůže urazit pár nedostatků" tak to Vám zřejmě budou konvenovat recepty pana Babicy "když nemáte limetku dejte tam citron, když nemáte citron, nedávejte tam nic". Jenže takhle se nikdo vařit nenaučí a už vůbec podle receptů s "drobnými nedostatky". Rád se pouštím do gastro experimentů, ale s rozumem, ale vynechávání základních surovin je trošku jiný oddíl
mnamka <3
Dobrý den, máslo přidáno do ingrediencí. Bohužel ho autor neuvedl ani v předchozí verzi webu, tudíž množství není. Ale myslím, že to nevadí - je to spíše o chuti, kolik ho kdo preferuje...
V ingrediencích není uvedeno máslo. Jinak tahle kaše je úžasná. My ji máme radši hustší a rozmačkanou pěkně ručně, musí mít takovou rustikální strukturu s malými kousky brambor. Taková tá dokonale vyšlehaná mixérem, rozlitá na talířii nám nic neříká.
Když už opravujete někoho komentář, bylo by fajn si zkontrolovat svůj. Někdo má nedostatky v y/i a někdo v interpunkci... To se myslím také učí na prvním stupni..
V první řadě plně souhlasím s p. zdenka supolova . Jinak podle mého se zde někteří chovají jako hovada "uvědomte si ,že někteří ,jako třeba já nedovedou vařit a chtěli by se něco naučit,takže žádného jako jsem třeba já a další nemůže urazit pár nedostatků . Paní či slečna zdenka supolova to řekla přesně a má pravdu. Jinak bych chtěl poděkovat za recept . Vše dopadlo ok i když na tom není co skazit. ;-)
|Jaké je myšleno mmnožství másla, z něhož mám pak použít nejdřív polovinu? V prvním kroku je asi myšleno máslo nerozpuštěné a v druhá polovina je rozpuštěné máslo.
<3
Zdeni, jediný, pánovi Halvíkovi to robí dobre - viď "Babiččiny opékané brambory".
Nechápu,jaký má smysl po dvou letech někoho kárat.Mě hrubky deptají spíš v médiích a z Petrova komentáře je jasné,že byl veden dobrým úmyslem poradit a tom případě odpouštím,nikdo není dokonalý.A s tím sýrem je to opravdu dobré.
Pro Petra Bozděcha:Já doporučuji návrat na základní školu tak do třetí třídy ... to je strašné, opravdu!!!
já do kaše zas přidávám nasekanou petrželku nebo pažitku,je dobrá i jarní cibulka-a taky fajn kaše.
Oldo, jakápak diskuze, kaše - pyré, namačkám brambory - přidám horké mléko a ňahňám dál až je z toho kaše, u nás doma musí být akorát,nesmí mít moc mléka a nesmí být suchá (někdy to je velice složité vyhovět všem), ale zatím se daří, jak moc brblají, tak dostanou normální brambory uvařené a je to !
Teď jste mě dostali. Je to sice slovník z dob socialismu, ale cituji doslova: PYRÉ(franc.)kaše(bramborová,rýžová aj.);purée... snad z toho nebude nekonečná debata co je to, či ono...:-)
Zemiaky znesú veľa mlieka, záleží od druhu zemiakov, kľudne aj 2 hrnky. Keď robím kašu, tak ju zasmažím cibulkou na oleji a keď robím pyré, tak s mliekom a maslom.
Řeklo by se obyčejné "pyré". Mléko dávám taky horké ale žeby skoro 2 hrnky na kg...? Asi proto ne že nemám mixér. Holt kaše není pyré:-)
přidávám k tomu osmaženou cibulku na sádle - ávám to tam ještě před mixováním
tu brokolici musite samozrejme uvarit nebo podusit
nebo je taky velice dobre a zdrave tam pridat i brokolici ,kterou samozrejme rozmixuji zaroven s bramborama
...na konci pridavam osmazenou cibulku, kterou zamicham do kase
Ano doporučuji do kaše přidat másloví nebo smetanoví sýr tato kaše nemá chybu už léta jinou kaši naděláme.
Zkuste s bramborama uvarit kousek celeru a rozmackat ho se vsim dohromady taky dobry
Taky přidávám tavený sýr,je to mňamka!
je to hnus
Zkusila jsem přidat pomazánkové máslo. Bylo to také super
Jo, jo, dělám to taky tak, ale ještě když ty brambory rozmačkávám šťouchadlem, přidám do nich dva až tři (podle chuti) tavené sýry, nejlépe jen smetanové bez příchuti. Zkuste, je to výborné... mňam
Dělám také tak, ale při šlehání přidám ke kousku másla ještě někdy žloutek.
Já dělám klasiku, ale ještě na konec vmýchám trochu čerstvě namletého pepře
Dala jsem na radu Marty a mléko ohřála, kaše byla jemnější a všem moc chutnala. Kaši už jinak od té doby nedělám.
Já do ní přidávám ždibeček muškátového oříšku.
mam uz neco z vareni za sebou a tak si troufam podotknout ze klasicka br. kase redena horkym mlekem + maslo nema konkurenci. Potvrzuji to i moji 3 zetaci a 4 vnoucata, ovsem za predpokladu, ze k ni pridam smazeny rizek + okurkovy salat, vsichni se muzou utlouct!
Máte-li kousek zbylého pečeného masa, které by pro všechny nestačilo, přidejte je společně s osmaženou cibulkou do kaše. Maso jakoby přibude, je dost pro všechny a je to také změna. Praktikovaly jsme to především na koleji.
Zkuste dát místo obyčejného mléka sojové(prodává se sušené a jen se rozpustí v horké vodě),kaše je lehčí a mě se zdá i chutnější.A to mléko mám vždycky doma:-))
Souhlasím s Hanou. Kaši dělám přesně tak a je výborná. U nás je to po bramborovém salátu nejoblíbenější příloha.Pravda ale je , že poje kolegyně do ní strouhala cibuli.Nám chutná klasika.
Mléko do kaše se ohřívá proto, aby kaše nebyla mazlavá, s teplým mlékem je jemnější, nadýchanější o hodně chutnější - porovnejte !
Souhlasim s pani Janou Reznickovou! Ja osobne vzpominam na kasi me babicky (a obcas ji i uvarim, ale znate to, uz to neni ono ;-) Babicka davala do osolene vody zaroven s brambory varit oloupanou mrkev a petrzelku. K tomu pridala svazek zelenych nati (libecek, petrzel, cibuli, pazitku). Pak brambory slila (vyjmula z nich nate a zeleninu), udelala z nich klasickou kasi s mlekem, maslem, pak do ni vmichala uvarenou zeleninu pokrajenou na kolecka, uvarenou nat nahradila cerstvou nati nakrajenou na jemno(petrzel, cibule, pazitka - komu co libo) a primichala ji k tomu. Hotova basta. I bez masa! Ale jak rekla pani Jana, kazdy ma rad a zna neco jineho. Dulezite je se o sve zkusenosti a napady podelit. Ja osobne neznam kasi s cesnekem, ale risknuto. Kdyz je cesnek dobry do bramboraku, tak proc ne do kase! Pile
Každý má rád jinou přípravu bramborové kaše. Já třeba mléko neohřívám, brambory uvařím klasicky, ovšem bez kmínu a potom je - voda se slije - rozmačkám, přidám sůl, pokud je ještě třeba, kousek másla, mléko podle potřeby. Počkám chvilku, až se máslo rozpustí a elektrickým ručním šlehačem vyšlehám. Žádné jiné přísady nedávám, vždyť je k tomu vždycky nějaké maso !! )
miluju tento zpusob vaření
nesnášim kši po vašem způsobu
cesnek neeeeeeeee
Barmborovou kaši připravime jak jsme zvyklí, ale přidáme nastrouhaný česnek a trochu majoránky a důkladně promícháme.