• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborová jelítka Goja
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová jelítka Goja

0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg brambory
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks cibule Pokrájené na drobno
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce majoránka sušená majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín na dochucení
    • 1
      sklenice pivo podlévání jelítek při pečení
    • 2
      lžíce sádlo na vymazání pekáče , muže být i olej

Postup přípravy receptu

1
Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá chybu! Nevyčištěná je třeba řádně vydrhnout solí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory nastrouhejte na hrubším struhadle a nechte chvíli stát. Vylouženou vodu slijte. Osolte, opepřete a vmíchejte mouku, vejce, oloupaný a rozdrcený česnek, cibuli, kmín i majoránku.
3
Pomocí lžičky plňte směsí propláchnutá střívka. Tady rozhodně není na škodu mít co nejpočetnější družinu pomocníků...

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
Naplněné střívko zavažte nití nebo upevněte špejlí, podobně jako jitrnice nebo jelítka. Jestli máte zkušenosti ze zabijačky, určitě se vám teď budou hodit.
5
Správná Goja by měla měřit zhruba půl metru a být hezky naducaná. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 C. Jelítka naklaďte na pekáč, podlijte částí piva (nebo pekáč vymažte tukem) a pečte asi 45 minut.

RADA: 5 tipů, jak připravit dokonalý bramborový salát

6
Během pečení podlévejte a potírejte zbylým pivem (pokud jste ho nepoužili, pak tukem). Jelítka můžete během pečení obrátit. Před podáváním je nakrájejte na asi deseticentimetrové kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Bramborové housky

Bramborové housky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Vegetariánské a zdravé Zelenina
Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kmín Majoránka Pepř mletý Pivo Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Snadné muffiny s čokoládou
Snadné muffiny s…
18
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Rachel z Přátel Anistonová (56): Proč nikdy neměla děti

Rachel z Přátel Anistonová (56): Proč nikdy neměla děti

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
Bramborová hnízda
Bramborová hnízda
Bramborová kaše
Bramborová kaše
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová kaše z pečených brambor
  • Recepty.cz
  • Bramborová jelítka Goja
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact