• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová frittata s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová frittata s chřestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Frittata je velmi oblíbeným italským pokrmem podobným "naší" omeletě. Oproti ní je však mnohem pestřejší na použité ingredience a připravována je tak ve vyšší vrstvě. Vyzkoušejte výtečnou verzi s bramborami a chřestem podle časopisu F.O.O.D., jistě vám zachutná od prvního sousta.

Suroviny

2 porce
    • 200
      g brambory typ B, C, uvařené ve slupce
    • 0,50
      svazek chřest zelený
    • 2
      lžíce máslo
    • 6
      ks vejce
    • 4
      lžíce smetana 12%
    • sůl a pepř
    • 2
      ks jarní cibulka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a pokrájejte na kousky. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pokrájejte ho na kolečka, hlavičky ponechte v celku.

RADA: Nahořklý chřest

2
Ve větší pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, přidejte brambory, dobře je osolte a opečte je ze všech stran dozlatova. Přidejte chřest a minutu či dvě restujte. V misce prošlehejte vidličkou vejce, přilijte smetanu, směs osolte a opepřete a vlijte na brambory. Pár brambor nadzdvihněte, aby se vejce dostala i na dno pánve. Ztlumte plamen na střední intenzitu a frittatu pomalu pečte. Hlídejte ji, aby se nezačala odspodu připalovat, vejce nemíchejte, nechte je pouze pomalu tuhnout.

RADA: Rychlá večeře z pánve: Připravte ty nejlepší frittaty pro velké i malé gurmány

3
Jakmile začne frittata od krajů zlátnout a vejce jsou takřka pevná, dejte ji do trouby zapnuté na funkci grilování a při 180 °C ji už jen dopečte, minutu či dvě. Podávejte ji posypanou nasekanou jarní cibulkou. Je dobrá ještě teplá, ale i studená. Zastudena se lépe krájí.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frittata

Frittata

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Papriková frittata

Papriková frittata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Chřest Jarní cibulka Máslo Smetana 12% Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

198
Čočkové ragú
Čočkové ragú
77
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
67
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
39
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
39
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát II.

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová frittata
Bramborová frittata
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
Bramborová hnízda
Bramborová hnízda
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
  • Recepty.cz
  • Bramborová frittata s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact