• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová frittata s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová frittata s chřestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Frittata je velmi oblíbeným italským pokrmem podobným "naší" omeletě. Oproti ní je však mnohem pestřejší na použité ingredience a připravována je tak ve vyšší vrstvě. Vyzkoušejte výtečnou verzi s bramborami a chřestem podle časopisu F.O.O.D., jistě vám zachutná od prvního sousta.

Suroviny

2 porce
    • 200
      g brambory typ B, C, uvařené ve slupce
    • 0,50
      svazek chřest zelený
    • 2
      lžíce máslo
    • 6
      ks vejce
    • 4
      lžíce smetana 12%
    • sůl a pepř
    • 2
      ks jarní cibulka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a pokrájejte na kousky. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pokrájejte ho na kolečka, hlavičky ponechte v celku.

RADA: Nahořklý chřest

2
Ve větší pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, přidejte brambory, dobře je osolte a opečte je ze všech stran dozlatova. Přidejte chřest a minutu či dvě restujte. V misce prošlehejte vidličkou vejce, přilijte smetanu, směs osolte a opepřete a vlijte na brambory. Pár brambor nadzdvihněte, aby se vejce dostala i na dno pánve. Ztlumte plamen na střední intenzitu a frittatu pomalu pečte. Hlídejte ji, aby se nezačala odspodu připalovat, vejce nemíchejte, nechte je pouze pomalu tuhnout.

RADA: Rychlá večeře z pánve: Připravte ty nejlepší frittaty pro velké i malé gurmány

3
Jakmile začne frittata od krajů zlátnout a vejce jsou takřka pevná, dejte ji do trouby zapnuté na funkci grilování a při 180 °C ji už jen dopečte, minutu či dvě. Podávejte ji posypanou nasekanou jarní cibulkou. Je dobrá ještě teplá, ale i studená. Zastudena se lépe krájí.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frittata

Frittata

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Papriková frittata

Papriková frittata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Chřest Jarní cibulka Máslo Smetana 12% Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

80
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
52
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
42
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
40
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
29
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová frittata
Bramborová frittata
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
Bramborová hnízda
Bramborová hnízda
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
  • Recepty.cz
  • Bramborová frittata s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact