plechovka
tuňák - ve vlastní šťávě
či ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
1
Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a při 250 °C pečeme v troubě, dokud smetana na povrchu nedostane tmavě zlatou barvu a brambory nezměknou. Mezitím nakrájíme jarní cibulku (může být i normální, nebo pórek kvůli barvě) i s natí, na troše oleje z tuňákové konzervy ji dorůžova osmažíme, přidáme okapaného tuňáka a prohřejeme. Dochutíme pepřem a bazalkou (nešetříme).
2
Pečené smetanové brambory naaranžujeme na talíř a navrch dáme teplého tuňáka. Porci zasypeme sýrem. Doporučuji zapíjet bílým vychlazeným střikem nebo světlým pivem. Je to výtečná letní večeře.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Vencková
|21. 11. 2008 12:02
Koupila jsem ho v Praze, v OC Chodov, a protože mi strašně chutnalo, tak jsem ho hned běžela koupit jako dárek pro kamarádky.. :-))
Gábina H
|20. 11. 2008 11:21
U nás mají i potraviny http://www.marks-and-spencer.cz/potraviny/kava/
Gábina H
|20. 11. 2008 11:17
U nás mají i potraviny http://www.marks-and-spencer.cz/potraviny/kava/
Zora Manasová
|20. 11. 2008 10:31
V Bratislave je Marks-Spencer, ale korenie som si tam nikde nevidela, ani v obchode vo Viedni. To ste ma teda dosť prekvapili!
Jana Vencková
|19. 11. 2008 16:04
Dělala jsem o víkendu a moc mile mě to překvapilo.Určitě budu dělat znovu, je to bezva rychlovka. Ochutila jsem brambroy výborným kořením z Marks-Spencer(citrom, rozmarýn, sůl) a byla to mňamka!
lucin
|26. 2. 2007 14:36
Vyborne!!! Trochu jsem si to upravila, brambory jsem mela predem uvarene a oloupane a do smetany jsem vmychala strouhany syt, vajicko a spetku uvedeneho koreni. Toto jidlo nemelo chybu!! Muz i dcera si to chvalili, a chvalim i ja za snadnou pripravu a vynikajici chut!!! Moc dekujem!
lydka
|13. 9. 2006 12:37
vyborne!! velmi dobre tiez posypane listkami rukoly, kto ma rad :)
Barbora Polakova
|28. 7. 2006 20:55
Velmi dobre, robila som presne podla receptu takze smotana mala zlato tmavou farbu a bolo to vynikajuce!
sasanka
|18. 7. 2006 13:24
DĚLALA JSEM TENTO RECEPT MUŽI K VEČEŘI A VELMI NÁS POTĚŠIL. JE TO RYCHLÉ A VYNIKAJÍCÍ!!! JEN JEŠTĚ MOC NEOVLÁDÁM NÁŠ NOVÝ SPORÁK A SMETANA TMAVĚ ZLATOU BARVU PROSTĚ NEDOSTALA :o( ALE JINAK VELMI CHUTNÉ A MÁM NAŘÍZENO TENHLE RECEPT VAŘIT VELMI ČASTO :o)