• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová buchta slaná
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová buchta slaná

autor: Kamďa
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 33
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks brambory větší
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      kostka droždí
    • 2
      ks česnek celé hlavy
    • 1
      hrst majoránka
    • 1
      hrnek olej
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g gothaj
    • 250
      g hrubá mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr krystal
    • škvarky nebo sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si velkou mísu. Buchta velmi dobře kyne. Syrové brambory nastrouhat na jemno, vymačkat a zalít vařícím mlékem, přidáme 2 kostky droždí, zasypeme špetkou cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek - cca 20 minut. Pak přidáme ostatní igredience - obě hlavy česneku rozmačkáme, gothaj nakrájíme na kostičky a vše smícháme a necháme kynout v teple min. 30 minut.
2
Připravíme si velký a vysoký pekáč, vymažeme škvarky (kousky mohou zůstat na dně a bocích pekáče) nebo vymažeme sádlem. Nevysypáváme. Připravené těsto vlijeme do pekáče a necháme dalších 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a buchtu pečeme cca 45 minut. Buchtu krájíme až po mírném vychladnutí, aby nespadla.
3
Jedná se o výborné jídlo, které lze jíst samostatně (teplé i studené) nebo jako příloha k česnekové, bramborové nebo gulášové polévce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaná trhaná buchta

Slaná trhaná buchta

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milo1 | 28. 3. 2017 18:59

    Babička dávala místo oleje rozpuštěné sádlo a bylo to vynikající... :-))

  • Milo1 | 28. 3. 2017 18:57

    Kdysi, je to už spousta let, co mi tuto buchtu dělávala moje milovaná babička. Od té doby, co babička odešla na věčnost, jsem sháněl tento recept. Proto díky moc za něj. Už se nemohu dočkat až ho vyzkouším. Už teď slintám... :-D

  • Kamila | 18. 10. 2016 23:19

    Olej patří do těsta

  • Radous | 11. 4. 2016 12:30

    co s tím olejem? do těsta? v jaké fázi?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr krystal Droždí Gothaj Hrubá mouka Majoránka Mléko Olej Polohrubá mouka Škvarky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Šumajstr

Šumajstr

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

Poslední sledované recepty

183
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
27
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
25
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Bramborová / batátová krémová polévka s medvědím česnekem
Bramborová / batátová krémová polévka s…
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová frittata
Bramborová frittata
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
  • Recepty.cz
  • Bramborová buchta slaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact