• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová buchta slaná
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová buchta slaná

autor: Kamďa
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 32
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks brambory větší
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      kostka droždí
    • 2
      ks česnek celé hlavy
    • 1
      hrst majoránka
    • 1
      hrnek olej
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g gothaj
    • 250
      g hrubá mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr krystal
    • škvarky nebo sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si velkou mísu. Buchta velmi dobře kyne. Syrové brambory nastrouhat na jemno, vymačkat a zalít vařícím mlékem, přidáme 2 kostky droždí, zasypeme špetkou cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek - cca 20 minut. Pak přidáme ostatní igredience - obě hlavy česneku rozmačkáme, gothaj nakrájíme na kostičky a vše smícháme a necháme kynout v teple min. 30 minut.
2
Připravíme si velký a vysoký pekáč, vymažeme škvarky (kousky mohou zůstat na dně a bocích pekáče) nebo vymažeme sádlem. Nevysypáváme. Připravené těsto vlijeme do pekáče a necháme dalších 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a buchtu pečeme cca 45 minut. Buchtu krájíme až po mírném vychladnutí, aby nespadla.
3
Jedná se o výborné jídlo, které lze jíst samostatně (teplé i studené) nebo jako příloha k česnekové, bramborové nebo gulášové polévce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaná trhaná buchta

Slaná trhaná buchta

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milo1 | 28. 3. 2017 18:59

    Babička dávala místo oleje rozpuštěné sádlo a bylo to vynikající... :-))

  • Milo1 | 28. 3. 2017 18:57

    Kdysi, je to už spousta let, co mi tuto buchtu dělávala moje milovaná babička. Od té doby, co babička odešla na věčnost, jsem sháněl tento recept. Proto díky moc za něj. Už se nemohu dočkat až ho vyzkouším. Už teď slintám... :-D

  • Kamila | 18. 10. 2016 23:19

    Olej patří do těsta

  • Radous | 11. 4. 2016 12:30

    co s tím olejem? do těsta? v jaké fázi?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr krystal Droždí Gothaj Hrubá mouka Majoránka Mléko Olej Polohrubá mouka Škvarky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Banánové řezy

Banánové řezy

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Frittata

Frittata

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechová roláda
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
39
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bramborová / batátová krémová polévka s medvědím česnekem
Bramborová / batátová krémová polévka s…
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová frittata
Bramborová frittata
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
  • Recepty.cz
  • Bramborová buchta slaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact