• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborová bašta - zapečená :-)
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová bašta - zapečená :-)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g vařené brambory
    • 250
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova... - plátky, cca
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce pažitka nebo petrželka
    • sůl a pepř dle chuti
    • 1
      stroužek česnek - rozetřený
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce máslo - rozpuštěné
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
    • tuk kulaté formy, průměr 18 cm

Postup přípravy receptu

1
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
2
Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem, smetanou a česnekem. Přidáme nasekané bylinky, mouku, drobně pokrájenou zbylou slaninu a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směsí naplníme zapékací mísu vyloženou slaninou, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme asi 15 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.
3
Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo kompotem. Výborné i vychladlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená bašta

Zapečená bašta

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše se zelím

Zapečená bramborová kaše se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Růžičková | 13. 7. 2016 10:03

    Do kaše jsem dala víc česneku, malou konzervu hrášku a ještě něco málo slaniny. Výborný rychlý skorooběd byl doslova k sežrání :-P <3 !

  • Ema | 16. 11. 2015 17:14

    Do bramborove kase jsem pridala smetany o neco vic a navic trochu rozmarynovych listecku. Bylo to vyborne a navic jsem se velmi dobre zbavila starych varenych bramboru.

  • Diana | 12. 3. 2012 19:37

    Moc jsme si pochutnaly, bašta stačila akorát mě i dětem a do kaše jsem zamíchala dětskou šunku.

  • Markéta | 5. 12. 2011 14:14

    Slaninou jsem jen vyskládala mísu a do kaše dala šunku a trochu víc česneku a mlíka. Bylo to dobroučké a děti jedly jako o závod, tak děkuji za jednoduchý recept.

  • Jindra | 31. 7. 2011 22:17

    Docela mě to zlákalo, brambor jsem pár měla ze soboty a tak jsem baštu vyzkoušela. Smetanu jsem zaměnila s mlékem a možná jsem ho dala i trochu víc. Pekla jsem na střední teplotu jako buchty. Je to nezvyklé, ale moc dobré. Udělala jsem rajčatový salát s cibulí a pochutnali jsme si. Je to tak na dvě až tři porce, záleží na hladu ;-) :-) . Snad jsem někomu pomohla?.

  • Q | 31. 7. 2011 14:32

    Co se stane, když vynechám smetanu? Smetanu ke šlehání moc často nepoužívám, tak se mně nechce kupovat ji kvůli 2 lžícím. Jinak mě to móóóc láká, musím to zkusit.

  • steip | 31. 7. 2011 13:08

    na kolik stupnu pecete?

  • Fidla | 21. 7. 2011 20:43

    Použila jsem zbytek včerejších brambor, byla to mňamina :)

  • Amadeus | 26. 5. 2011 19:27

    upecene pekne dozlatova basta chutnala naramne dobre 8-)

  • Kubanka | 23. 5. 2011 18:13

    Perfektní recept, moc nám chutnalo O:-) :-)) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hrubá mouka Máslo Pažitka Smetana ke šlehání Sůl Tuk Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

132
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
41
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
41
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
40
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Jennifer Lopezové šili nos! Zranění kvůli předávání cen

Jennifer Lopezové šili nos! Zranění kvůli předávání cen

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Bramborová (úková) omáčka
Bramborová (úková) omáčka
Bramborová / batátová krémová polévka s medvědím česnekem
Bramborová / batátová krémová polévka s…
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová frittata
Bramborová frittata
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
  • Recepty.cz
  • Bramborová bašta - zapečená :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact