• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborová bašta - zapečená :-)
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová bašta - zapečená :-)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g vařené brambory
    • 250
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova... - plátky, cca
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce pažitka nebo petrželka
    • sůl a pepř dle chuti
    • 1
      stroužek česnek - rozetřený
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce máslo - rozpuštěné
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
    • tuk kulaté formy, průměr 18 cm

Postup přípravy receptu

1
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
2
Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem, smetanou a česnekem. Přidáme nasekané bylinky, mouku, drobně pokrájenou zbylou slaninu a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směsí naplníme zapékací mísu vyloženou slaninou, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme asi 15 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.
3
Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo kompotem. Výborné i vychladlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená bašta

Zapečená bašta

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše se zelím

Zapečená bramborová kaše se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Růžičková | 13. 7. 2016 10:03

    Do kaše jsem dala víc česneku, malou konzervu hrášku a ještě něco málo slaniny. Výborný rychlý skorooběd byl doslova k sežrání :-P <3 !

  • Ema | 16. 11. 2015 17:14

    Do bramborove kase jsem pridala smetany o neco vic a navic trochu rozmarynovych listecku. Bylo to vyborne a navic jsem se velmi dobre zbavila starych varenych bramboru.

  • Diana | 12. 3. 2012 19:37

    Moc jsme si pochutnaly, bašta stačila akorát mě i dětem a do kaše jsem zamíchala dětskou šunku.

  • Markéta | 5. 12. 2011 14:14

    Slaninou jsem jen vyskládala mísu a do kaše dala šunku a trochu víc česneku a mlíka. Bylo to dobroučké a děti jedly jako o závod, tak děkuji za jednoduchý recept.

  • Jindra | 31. 7. 2011 22:17

    Docela mě to zlákalo, brambor jsem pár měla ze soboty a tak jsem baštu vyzkoušela. Smetanu jsem zaměnila s mlékem a možná jsem ho dala i trochu víc. Pekla jsem na střední teplotu jako buchty. Je to nezvyklé, ale moc dobré. Udělala jsem rajčatový salát s cibulí a pochutnali jsme si. Je to tak na dvě až tři porce, záleží na hladu ;-) :-) . Snad jsem někomu pomohla?.

  • Q | 31. 7. 2011 14:32

    Co se stane, když vynechám smetanu? Smetanu ke šlehání moc často nepoužívám, tak se mně nechce kupovat ji kvůli 2 lžícím. Jinak mě to móóóc láká, musím to zkusit.

  • steip | 31. 7. 2011 13:08

    na kolik stupnu pecete?

  • Fidla | 21. 7. 2011 20:43

    Použila jsem zbytek včerejších brambor, byla to mňamina :)

  • Amadeus | 26. 5. 2011 19:27

    upecene pekne dozlatova basta chutnala naramne dobre 8-)

  • Kubanka | 23. 5. 2011 18:13

    Perfektní recept, moc nám chutnalo O:-) :-)) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hrubá mouka Máslo Pažitka Smetana ke šlehání Sůl Tuk Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

209
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
187
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
74
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
26
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
25
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Bramborová (úková) omáčka
Bramborová (úková) omáčka
Bramborová / batátová krémová polévka s medvědím česnekem
Bramborová / batátová krémová polévka s…
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová frittata
Bramborová frittata
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
  • Recepty.cz
  • Bramborová bašta - zapečená :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact