Tvrdší chleba si nakrájíme na plátky a namočíme ho do vody. Po pár minutách nacucaný chleba rozmačkáme do mísy (zbylou vodu si ponecháme, bude zapotřebí k "dořešení" konzistence těsta).
2
Přidáme najemno pokrájenou cibuli, na kostičky nakrájený měkký salám, utřený česnek, vejce a ostatní ingredience. Přisypeme hladkou mouku a utvoříme si "bramborákové" těsto. Pokud je těsto hutné, zředíme jej zbylou vodou z namočeného chleba.
3
Pak už jen na rozpáleném oleji (tuku) smažíme po obou stranách.
4
Bramboráky jsou velmi syté a chutné. Zatím každý, kdo je ochutnal, nepoznal, že v nich není špetka brambory a nevěřili, že jsou z chleba. :) Tak ... dobrou chuť přeji.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ladislav
|24. 10. 2015 10:45
místo do vody namoím do mléka - namočím asi na 1 hodinu do mléka. Potom směs tyčovým mixerem zcela rozmixuji, aby vznikla hustá hrubá kaše,a do toho potom vše dám,nic nevymačkávám.Maximálně ředím mlékem. ;-)
maras
|27. 2. 2014 16:54
Ještě jsou vynikající bramboráky z ponožek.Bramborák z chleba vynikajíci na posrání