• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramboráky sváteční
Napište svůj komentář k receptu

Bramboráky sváteční

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 22
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboráky sváteční
Nahrát fotku
 

Bramboráky

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule menší
    • 5
      ks brambory 4-5
    • celer kousek
    • 1
      lžička sůl mořská
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička majoránka
    • 0,50
      lžička pepř mletý nebo bylinný
    • 100
      g ementál
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce dýňová semínka
    • olej na smažení nebo ghí
    • 3
      lžíce pohanková mouka
    • česneková pasta

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu těsta upravíme moukou, případně vodou. Smažíme na teflonce s minimem tuku.
2
Doporučuji ghí (přepuštěné máslo), dodá zvláštní chuť i vůni. Hotové bramboráky potřeme dle chuti česnekovou pastou a přeložíme napůl. Možno ozdobit lžící bílého jogurtu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská sváteční polévka

Rajská sváteční polévka

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Macho sváteční salát

Macho sváteční salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 23. 2. 2007 10:51

    Sejra to nespatlá, pokud máte dobrou teflonku. Kostičky sýra jsou v tom bramboráku fajnové.

  • Marína_K | 23. 2. 2007 09:23

    Martin, určite vaše zemiakové placky vyskúšam. Ja používam Himalájsku soľ. Je to čistá prírodná kryštalická soľ s obsahom minerálov, do ktorej sa nepridávajú prísady a ani prísada proti zhrudkovateniu.

  • Anonym | 22. 2. 2007 15:36

    ten sejra to asi krapáánek spatlá, ale komu to chutná, budiž.

  • Věra | 22. 2. 2007 09:12

    Martine ty jsi asi pohodový chlap - škoda, že neni více takových s vašimi názory a přístupem k životu. Jo a bramborák je bezkonkurenční dík dávám 1

  • MartinV | 22. 2. 2007 08:53

    Dámy, zdravím vespolek, debata o soli je je fajn ale věřte mi že tyhle bramboráky chutnají se solí kamennou, mořskou, alpskou, a dokonce nejen v neděli a o svátcích :-)Dosolit a dochutit je můžete i mořskou řasou.

  • Daniela O. | 21. 2. 2007 21:04

    Di,mate absolutni pravdu,ze morska sul se samozrejme lisi od kamenne i stupnem slanosti (neporovnatelne) ,takze se vas musim zastat,protoze vite o cem mluvite. Loni nas byla navstivit tchyne a s dosolovanim pokrmu mela problemy,protoze byla zvykla pouze na sul kamennou. Dale jste mela pravdu v tom,ze tepelnou upravou morska sul ztraci napriklad jod a dalsi stopove prvky,proto by se melo dosolovat tesne pred dokoncenim jidla.A urcite si nic nedelejte z nejakych jedovatych poznamek.

  • Di | 21. 2. 2007 15:50

    Mořské i alpské soli se musí dávat o něco více než běžné kamenné, protože - jak píše Daniela - je o něco méně slanější. Takže normální strávník určitě pozná, že si musí osolit o něco více nebo naopak méně.

  • Di | 21. 2. 2007 06:28

    Aby nedošlo k mýlce. Nejde o to, že by mořská sůl byly po tepelné úpravě závadná (jako se například uvádí o eidamském sýru), ale že ztrácí určité hodnoty.

  • Hedvika | 20. 2. 2007 22:54

    Di, nemáte v těch solích trochu zmatek? Tady přece nejde o slanost soli. To normální konzument nepozná.Jde o to,jaká je ta sůl svým složením.Ta mořská je určitě lepší i v tepelné úpravě. A to mi věřte.....

  • Patricie | 20. 2. 2007 18:56

    U nás ve Spanelsku jiná nez morská sul neexistuje bezne k dostání. A Spanelé solí jenom morskou solí.

  • Di | 20. 2. 2007 06:39

    Já také používám občas mořskou sůl, ale doporučuje se, dávat ji pouze do studené kuchyně.Už jsem to četla několikrát a momentálně jsem zapomněla, jaký je důvod. Objevím-li ho, určitě se ozvu. Jinak používám alpskou sůl, ale ani ta není tolik slaná jako běžná kuchyňská.

  • Daniela O. | 19. 2. 2007 21:33

    Martine,zrovna jsem bramboracky dodelala a musim uznat,ze jsou SUPER! Mela jsem doma pouze kukuricnou mouku a seminka slunecnicova. Urcite budu opakovat a zkusim i jine obmeny. Dekuji za zdravy recept.

  • Daniela O. | 19. 2. 2007 20:22

    Di, bydlim v oblasti, kde je na trhu pouze sul morska a ver mi, ze nejsme odkazani pouze na studenou kuchyni. Neni sice tolik slana jako sul kamenna, ale o moc zdravejsi a chutove jemnejsi. Vsem pokrmum (i tepelne zpracovanym) muze jenom prospet.

  • MartinV | 19. 2. 2007 20:07

    Jano, berte recept jako vodítko: pepř můžete použít i bílý nebo klasicky černý, mouku celozrnnou dle libosti (dnes jsem namíchal kukuřičnou a pohankovou), ghí také není podmínka (vezměte olej, sádlo, ...). Různá semínka ale vyzkoušejte, jsou výborná k posypání všemožných pomazánek, salátů atd.Di, o té soli také slyším prvně, můžete prosím poslat bližší info nebo odkaz ?

  • Marie Horáková | 19. 2. 2007 18:14

    Di, to slyším poprvé, že mořská sůl se nemá používat při tepelné přípravě. Já používám jen mořskou, právě proto, že jsem se nezávisle na sobě několikrát dočetla, že je zdravější / samozřejmě i pro tepelnou úpravu/, než kamenná. Proč by se neměla používat ?

  • Di | 19. 2. 2007 16:35

    Mořská sůl je fajn, ale nepatří do jídel, která se upravují tepelně.

  • Anonym | 19. 2. 2007 16:20

    Bramborákové těsto se dá obměnit taky přistrouháním kousku cukety.

  • Zuzka Nováková | 19. 2. 2007 16:05

    Jani, tento recept je spíš pro lidi, co se snaží stravovat alespoň trošku zdravě. Já třeba jinou, než mořskou sůl doma nepoužívám a různá semínka jako dýňová, sezamová, lněná, slunečnicová mám doma také v zásobě. Hodí se do různých receptů a na posypky. A o moukách ani nemluvím, můžeš určitě použít jakoukoliv máš doma, i tu zdravou: celozrnou, pohankovou, kukuřičnou, jak je libo.

  • englicka marketa | 19. 2. 2007 15:23

    ghí je přepuštěné máslo :o)))

  • Jana | 19. 2. 2007 11:05

    nemusí být špatné,ale na jedno použití bych scháněla slu. semínka,ghí nevím co vůbec je,dýňová semínkapohankovou mouku,bylinný pepř taky asi běžně doma není a mořskou sůl asi taky nikdo běžně doma nemá.takže fakt nevím,jestli se to oplatí

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Bramboráky
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česneková pasta Cibule Dýňová semínka Ementál Majoránka Olej Pepř mletý Pohanková mouka Slunečnicová semínka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

83
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
33
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
27
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bramboráky s prejtem a zelím
Bramboráky s prejtem a zelím
Bramboráky se slaninou
Bramboráky se slaninou
Bramboráky se zelnou směsí
Bramboráky se zelnou směsí
Bramboráky z chleba
Bramboráky z chleba
Bramboráky z kyselého zelí
Bramboráky z kyselého zelí
Bramborky  "dobrota"
Bramborky "dobrota"
  • Recepty.cz
  • Bramboráky sváteční
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact