• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramboráky s prejtem a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bramboráky s prejtem a zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboráky s prejtem a zelím
Bramboráky s prejtem a zelím
Bramboráky s prejtem a zelím
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bramboráky:
    • 800
      g brambory syrové, nastrouhané
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 200
      g hladká mouka podle hudtoty těsta, cca
    • olej na smažení
  • Do bramboráků dle chuti:
    • jelitový prejt nebo jelita
    • jaternicový prejt nebo jitrnice
  • Příloha:
    • kysané zelí

Postup přípravy receptu

1
Brambory jemně nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a strouhaným česnekem, zahustíme dle potřeby hladkou moukou a na pánev s rozpáleným olejem dáváme středně tuhé těsto, které dnem naběračky (lžíce) rozetřeme na placku, smažíme z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Horké bramboráky potíráme slabou vrstvou tmavého nebo světlého prejtu, zavineme nebo přehneme a teplé podáváme s kysaným zelím nebo sklenicí chlazeného piva.
3
*Podávat můžeme i studené, pokrájené na malé roládky jako studené pohoštění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové placičky s prejtem

Bramborové placičky s prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Bohdánková | 17. 10. 2015 11:08

    Myslím, že je budu muset dělat přítelovi častějš, protože od včerejška neslyším nic jinýho než jak byly výborný

  • Janan | 18. 4. 2013 18:54

    To nemá chybu!! :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Chuťovky Z brambor Vepřové Slané Oběd Svačina Večeře Smažení Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hladká mouka Jaternicový prejt Jelitový prejt Kysané zelí Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

56
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
51
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
50
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
41
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Bramboráky s chlebem a uzeninou
Bramboráky s chlebem a uzeninou
Bramboráky s mletým masem
Bramboráky s mletým masem
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky se slaninou
Bramboráky se slaninou
Bramboráky se zelnou směsí
Bramboráky se zelnou směsí
Bramboráky sváteční
Bramboráky sváteční
  • Recepty.cz
  • Bramboráky s prejtem a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact