Bramboráky z jemně nastrouhaných brambor ochucené česnekem a ovoněné majoránkou jsou oblíbenou českou klasikou. Můžete si je dopřát samotné, se zelím nebo třeba jako přílohu k různým omáčkám.
Nejhorší recept a vše jsem musel při dvojité porci vyhodit. Tolik množství mouky,že se to nedalo jíst. Radši už nic nevkládejte. Jsem akorát pěkně vytočenej.??
srouhání měmoc nebavilo. melu brambory v mlýnku na maso. jde to v pohodě a rchle.a česneku víc.nkdy nic nepokazí. jinak výborné
Jednou jsem zapomněla, že už nemám majoránku, tak jsem tam dala chilli koření a super. :-) Ted už bramboráky dělám i s majoránkou a chilli tam nesmí chybět.. ;-) Doporučuju chilli.
pěkně blbej recept , ty mouky tam patří max 100g. omg. :-D
Aby brambory nečernaly,přidává se mléko.
Děkuji, můj první bramborák se povedl
Ahoj lidi, dělám bramboráky od oka a často. Máme je všichni rádi. Přidávám tvaroh, je tam opravdu moc dobrý. Ale tím pádem je těsto hustější, takže musíte naředit mlékem a pokud je těsta hodně dát třeba i 2 vejce, aby to drželo pohromadě. A dávám hladkou i polohrubou mouku. Ale té mouky tam opravdu dávám méně, aby to nebylo moc moučné. Spolu s brambory tam strouhám česnek i cibuli. ;-)
Do těsta se přidává trošku octa aby do druhého dne nezčernalo .
Rozhodně bych je nemixovala. Naopak strouhám na hrubší části struhadla, rozmixovat podle mne je zničit - nebudou to bramboráky, ale placky :-))
byli moc dobre vsichni sme si pochutnali udelala sem k tomu kureci smes na spusob kunpaa a vsichni my to slupli moc dekuji za recept :-P :-) :-D :-\ =-O :-* :'( :-)) :-| <3 <:-)
Ja davam na 1kg brambor 100- 120g mouky teda
Ta mouka všechno zazdí
:-D
Žes to nemixoval tyčovým mixérem? :-D
Co přidáváte do těsta oby do druhého dne nezčernalo?
protože jsi blb a neumis nic
Méně mouky, více brambor ;-)
Delal jsem je presne podle receptu. Vznikly tvrde moucne placky, ktere jsem jen ochutnal a vyhodil. Spatny recept.
Jsou výborný,dělám je často,všichni je máme rádi. :-\
:-D
Super recept sousedi žasnou :-P
brambory jsem nastrouhal cca 1/2 na velkém struhadle, 1/2 na malém, místo mléka jsem přidal 2. vejce (pak to krásně drží pohromadě) a ještě jsem přidal orestovanou cibulku s uzeninou (na hodně malé kousky nakrájenou)...:)
Makačka jak sviň poprvé ve 34letech jsem něco uvařil a rada na závěr NEPOUŽÍVAT TYČOVÍ MIXER bo kaše s toho :-D
dobrý bramborák
medvědě, i dnes jsou lidé kteří začínají vařit, ba dokonce většina lidí je mladší než vy. tak nedělejte chytrého. děkuji za recept
Já dávám místo mléka podmáslí a jsou mňamozni :-[
Co je na tom receptu nového? Je výborný,souhlas,ale takhle dělám bramboráky už 40 let... ;-) 8-) Víte,co je taky fantazie? Udělám bramborák, nadrobno nakrájím kysané zelí,nakladu na polovinu bramboráku a přeložím napůl.Zelí se prohřeje co by dup, a je to mňam :-[
:- ) :-)) :-| :-* :-) moc dobré :-) :-)) :-| :-* :-)
Bramboráky smažit jedině na sádle. Na oleji nemají tu správnou chuť.
Zkuste milé dámy přidat do směsi ještě trochu strouhanky, bramboráky jsou krásně křupavé. E.
Naprosto fantastický recept, perfektní! Takto se mi ještě nikdy bramboráky nepovedly jako dnes dle tohoto receptu. Velmi děkuji i za poznatky a rady ostatních kuchtíků, něco málo jsem vylepšila a bylo to supéééér!!! :o)
Děkuji za super recept..bramboráčky jsou úžasný - udělala jsem jich 5 velkých s tímto receptem :) doporučuji dále
Takhle děláme bramboráky doma pořád :-) ještě navíc přidáváme nakrájenou slaninu a nastrouhaný sýr.
Jedna vrchovatá lžíce toho těsta je asi 6dkg. Ne jednu porci počítej asi 1/4kg 250g. Chlapi toho chtějí víc. Záleží jek velké bramboráky cgceš dělat. Buď z 1 lžíce nebo dvou? Když se to péovede neměj strach - snědí to studené. Přeji ti ať se to vyvede. Klidně přidej cibuli (půlku) nebo česnek 3 stroužky. Já dávám oboje. Jsem profík neboj se toho. Samozřejmě že to platí pokud všichni oboje jedí. HONY VO0KY
Mléko by mělo zabránit černání brambor, ale také ho nedávám. Připadá mi, že tekutiny tam je vždy dost. Ale přidávám ovesné vločky a je s nimi bramborák vynikající.
Nekde jsem cetla, ze je vyborne do bramboraku pridat trochu tvarohu, budou krehke, ale jeste jsem to nevyzkousela... :-\
Hej trapáku je to trapné tady buzerovaat :-P Nechápu co si tím chceš dokázat. Bramboráky jsem dělala a byli skvělé.. tak radši zalez za kuchařku a běž se učit vařit když tady pomlouváš
Nejdříve se, prosím, všichni naučte česky! ;-)
každý je nějaký...recepty se sem dávaj,aby se vozkoušeli a né kritizovali a aby se lidi jako vy povišovali nad ty druhý... :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P
Dobrý den ,váš recept je dobrý ale nééé skvělí bohužel ...Být vámi učím se od mistra ,což znamená odemě hehehhehe :-P
Dělala jsem bramboráky poprvé a dopadlo to skvěle - a taky chutnájí skvěle :-) díky za recept
dobrý den můžu se zeptat pro kolik osob to je??
dobrý den můžu se zeptat pro kolik osob to je??
To bych raději nedělal. Udělejte to tak jak píšou,je na vás zda si vyberete hrubší nebo jemnější struhadlo. Já do bramboráků přidávám ještě na kostičky nakrájený měkký salám ;-)
první s čí nesouhlsím :) když je bramborák moc tvrdej a láme se tak je to možná tak o zuby :D podlě mě by měl být bramborák mírně měkoučkej a štavnatej <3
já bramboráky strouhám normálně strojově jako třeba strouhanku, jen si nastavím větší očka
Záleží na tom, jak moc bys je rozmixovala... jelikož z bramborového pyré nebudeš mít tak syté bramboráky... Nejlepší je si ke strouhání někoho přizvat a třeba i soutěžit, aby to lépe uteklo... ale pozor na ruce :-)
:-D
Nemám s přípravou bramboráků vůbec žádné zkušenosti, tak je to možná hloupý dotaz, ale nešlo by ty brambory nakrájet na kousky, hodit do mixéru a rozmixovat místo strouhání? Že bych si ušetřila práci :-[
Dneska jsem vyzkoušela, celá rodina ohodnila jako velmi dobré. Přidala sem do těsna na jemno nakrájené párky.
Dal jsem vse podle receptu az na cesnek a vajicka , vajicka jsem dal 3 a vysledek dobry bramboraky se netrhaly a chutove vivikajicí .-D
prvni varka celkem dobra ...ted delame dalsi a bude jeste trosku lepsi ..doporucuji pridat trosku vic cesneku dle chuti a koreni..jak kazdy uzna za vhodne ..jinak vynikajici ;)
prvni varka celkem dobra ...ted delame dalsi a bude jeste trosku lepsi ..doporucuji pridat trosku vic cesneku dle chuti a koreni..jak kazdy uzna za vhodne ..jinak vynikajici ;)
Bramborák se hned na poprvé perfektně povedl! Dala jsem jen 100g (polohrubé místo hladké) mouky, půl brambor na jemno, půl na hrubo nastrouhaných, jinak vše podle receptu a byl VÝBORNÝ. Krásně držel pohromadě, nic se nerozpadalo, prostě dobrůtka. Možná příště přihodím o jeden stroužek česneku víc. Moc díky
Tak jsem je také zkusila a musím říct, že byly opravdu výborné. Není jim co vytknout. Vřele doporučuji je vyzkoušet. Nebudete litovat.
Dala jsem o 2 stroužky česneku víc a bylo to výborné!
tak ja se musím take přidat dnes jsem delala bramboráčky a musím říct že se mi povedli hned na poprve a jsou moc chutne!!
hmmmm...mocinky dobrej bramborák.))
Zkuste :bramborák po jedné straně opéct,obrátit,na opečenou stranu položit olomoucký tvarůžek rozkrojený na polovinu,dopéct.Tvarůžek se zčástí rozpustí a k pivu(čaji) je to pochoutka.
Udělám placku na pánev, na to položím rozkrojený Hermelin /na 2 kolečka/ smažím a naplácám na Hermelín další těsto, tak aby byl celý zakryty, potom obrátím, dosmažím po druhé staně a podávám - mňam
do bramboráku dávám polohrubou mouku jen málo a mladé nasekané kopřivy spařené horkou vodou pánev musí být hodně rospálená potom se bramborák nelepí je to také výborná příloha ke guláši dobrou chuť
teda držel jsme se rad,ktere jsme si přečetl tady,piva jsem se teda nedržel ale přidaním česneku,ubráním majoránky,2 vejce,nahrubo...atd.mno a vyšlo z toho to že přítel byl celej bez sebe...ted se to stalo jeho nejoblibenějším jídlem a mě už to leze krkem(to byl joke)takže děkuju a fakt doporučuju číst připomínky k receptum:DJeště jednou Díky
No,vyzkoušíme to ve škol=)
Jsem kuchař začátečník. Tohle se mi zdálo celkem jednoduché a k mému překvapení je to i dobré. Co dobré, je to výborné! Mam fakt obrovskou radost, že jsem po několika málo pokusech ukuchtila něco, co se dá pozřít a dokonce si na tom i pochutnat. Moc děkuji za pomoc, kterou jsem tu našla. Doporučuji každému a určitě si tu najdu i jiné recepty.
jj...super recept...byla to dobrota :)
myslím že čím víc česneku tak tím líp, já dávám na 8 velkých brambor celou paličku česneku a to je potom pochutnání...vždycky mi je lidi pochválili a přítel říkal, že dělám lepší jak bybička a maminka, takže to už je velká pocta... :-)
Misto mleka bych to spis redil pivem, ma to lepsi chut
Jo a to co je na obrázku, není bramborák, ale matlavá placka. Správněj bramborák musí být tak křehoučkej a křupavej, že při kažedým pokusu o přehnutí se zlomí. A taky by neměl být větší než dlaň - ono se to pak taky líp na pánvi obrací.
Určitě bez mlíka, strouhat NAHRUBO (je to nejen rychlejší, ale i lepší na chuť), určitě míň mouky, na tohle množství brambor 2 vejce, přidat nadrobno pokrájenou cibuli, ubrat majoránky a přidat víc česneku!
Paradni bramboracky, varit neumim, ale je to pomerne jednoduche, takze jsem si konecne na necem pochutnal.
no,učim se vařit,a tenhle recept na bramboráky mi moc pomohl...povedly se na jedničku..takže je to cajk,díkes..
tak já jsem dala 2 vajíčka, mouku napůl s krupici co nejméně a místo mléka lžíci bílého jogurtu.Brambory nastrouhané půl jemně a půl nahrubo Ještě jsem neměla tak chutné bramboráky. Mňam!
Pro masožravce doporučuju přidat nastrouhaný kabanos nebo nějaký párek (stačí tak 10-15 dkg) a stejné množství eidamu. Vodu z brambor určitě neslévám.
Dik.Nevedel som pesne aky postup a co este vsetko do Zemiakovych Placiek potrebujem...Dobry Chut
Pozor na slévání vody z nastrouhaných brambor!Za prvé tam nevadí když průběžně mýcháme a také obsahuje škrob a ostatní látky.
Taky moc díky, protože s mladou začínáme tak nějak i vařit a oba umíme čaj a kávu, tak nám tohle moc pomohlo :-)
Děkujeme, pomohlo nám to.. Jsme začínající pár.. (s vařením)
Na bramborák má každý svou fintu, je to dobrota, ale pro někoho s tragickými následky (žlučník ...). Brambory strouháme půl nahrubo půl najemno, místo mouky dáváme strouhanku sice se to pak blbě obrací, ale je lepší než s moukou. Taky s hermelínem...mmm mňam. No, chce to potom navštívit ty mučící přístroje, nebo aspoň běhat :-)
Místo mouky dávám JEN strouhanku, jsou křupavější. :-)
Zkusili jsme bramboráky s cibulkou a bylo to dobré. Ale ještě lepší jsou bramboráky s tvarohem a cibulkou.
Nejlepší je brambory strouhat nahrubo i najemno napůl, když jsou jen najemno, je z toho "kaše" . Mléko se do nich dáva kvůli zjemnění, mouka je v pořádku.
Nejlepší je brambory strouhat nahrubo i najemno napůl, když jsou jen najemno, je z toho "kaše" . Mléko se do nich dáva kvůli zjemnění, mouka je v pořádku.
Včera jsem se pustila do kuchtění těchto bramboráků a musím říct, že nám moc chutnali!
Tyhle bramboráky děláme ne jako přílohu, ale jako hlavní jídlo. Po usmažení bramborák přeložím a dovnitř dám 2-3 lžíce vymačkaného kysaného zelí. Může být buď syrové studené nebo uvařené a podle chuti dochucené, pokaždé chutná jinak a pokaždé dobře. :-)
Jo a ještě jsem zapomněla. Těsto se samozřejmě musí smažit hned, takže olej je potřeba rozhřát předem. Kdyby se těsto nechalo dlouho stát, seřidlo by. No a dvě lžičky majoránky na to množství mi věru taky přijdou krapánek přespříliš.
Hm, mockrát jsem slyšela, že bramborák je pracný, protože lidi strouhají brambory na jemném struhadle. Zkuste hrubé struhadlo. Nastrouháno budete mít za chvilku a navíc bude bramborák chutnější. Ani moje babička ho jinak nedělala. Mléko do bramboráků zásadně nedávám. Když tam dáte mléko, je z toho spláclá placka a ne bramborák (po východočesku kramflek, který musí být nadýchaný a křupavý). Lepší chuť bramboráku dodá, když do těsta zamícháte trochu na drobno nakrájené syrové cibule. Jo a taky sušená nať dokáže udělat zázraky. Nejen majoránka, ale taky celer, petržel a libeček. Jinak to množství mouky v úvodním receptu mi přijde hrozně moc, já dávám mouky jen asi 2-3 polévkové lžíce na cca 6-7 brambor a 1 vejce.
I bez mlíka jsou vynikající
a je taky výborně do těch bramboráků dát uzeninu, napříklat gothajský salám, nebo liberecký párek, vše nakrájené na drobné kostičky
Pepo,ono je to s tou moukou vždy spíše o odhadu,protože pokaždé brambory pustí jiné množství vody.Mouky dejte tak,aby se Vám to spojilo v těstíčko a hlavně aby chutnalo.:o)
na muj vkus hodne mouky, rozhodne staci pridat tretinu toho co tady pisou....
Babička do bramboráků ještě přidává nasekanou petrželku a kypřící prášek do pečiva. Po případném ochadnutí bramboráky zůstanou krásně nadýchané a petrželka jim dodá lepší chuť a svěžejší vzhled :)
vcera jsme meli na obed :) delal jsem poprve, takze jsem je delal na vetsim ohni :( ale chybami se clovek uci priste to bude lepsi, diky za recept, jednicka to jisti
Bramboráky je lepší smažit pomalu, aby se prohřáli pěkně až do středu :)
Pokud nastrouháte část brambor na hrubo na tzv. řepáku (nejhrubší struhadlo) budou nádherně křupat.Bramborákové těsto je dobré před smažením bramboráků otestovat je-li akorát. Stačí usmažit jen jednu lžíci těsta a když se trhá a nedrží pohromadě tak, že nejde otočit, přidáme ještě trochu mouky. Někdy i několkrát. Pouhým okem nepoznáme-je li těsto "akorát".
Pamatuji se ze se obcas u nas doma delali i s kukurici, byli pak vice krupave.
Take jsem je dnes podle tohoto receptu delala. Musim rict opravdu jednoduche, vynikajici a krupave! Nelepili se! Diky!
Nejlepší bramboráky jsou ještě s cibulí. Zrovna dneska jsme měli bramboráky, bez cibule. Prostě to není ono. Pro ulehčení se daj brambory normálně mlít mlejnkem na maso. Nejlehčí je takhle rozemlít i cibuli a česnek. Pak už postup stejnej. A nakonec mlask mlask :-)
Tak jsem to včera zkusila podle tohoto receptu, vlastně jsem dělala bramboráky poprvé. A podařilo se!!! Dala jsem taky víc česneku i majoránky a ještě jsem přidala nakrájenou klobásku. Mňam mňam. A bylo to jednoduché jak facka! :o)
¨Čaues lidi,zkuste místo části mléka přidat smetanový bílý jogurt(nejlíp ten chocešský,má takovou nakyslou chut) pak už to fakt nemá chybu....
Mně přítel naučil dávat do bramboráků ještě trošku(podle voka) grilovacií koření.Jsou dobrý.
No prostě vošouchy, co dodat...:-)) ale doporučuju nedávat mléko..je to tak lepší.
Presne takto je taky doma delame, a jsou vyborne. Ja tam jeste nastrouham (pokrajim) trochu slaniny, a eventuelne i parku. A smazim na teflonce - jenom pomaznu kuzickou ze slaniny, takze vubec nejsou mastne a jsou vonavoucky!
Bramboráky smažil manžel a nám i dětem chutnaly.Také se dobře opékaly a nelepily se k pánvi.Ale přidaly jsme o hodně více česneku a majoránky,aby byly ještě lepší.Dělaly jsme je již 2x.
Jsou moooc prima, ja sem pridal jeste uzeny (podarilo se nastrouhat) ale byly moc mastny, chtelo to na chvili obalit papirem k naproste dokonalosti :)
Sice mam i jine overene recepty na bramborak, ale ze zajimovosti jsem ho udelala podle tohto. Moje zkusenost: bramboraky byly chutne, ale docela jemne, coz neni na zavadu, ale nekdo (my taky) ma rad vyraznejsi. Takze jsem pak k zmesi nastrouhala cibuli a lzicku drveneho kminu. Jo, a dolevala jsem mleko, protoze zmes byla prilis husta. Ale pak byly dokonaly! :)
Já jsem se učila dělat bramboráky od babičky a ta vždy dávala hrubou mouku. Do těsta přidala vždy kousek tvarohu, podle množství těsta. Výsledek je takový, že bramboráky jsou stravitelný i pro lidi, kteří nesnášejí v jídle česnek. Je to celkem vyzkoušený.
Zkuste do těsta na bramboráky přidat kousek kvasnic.Budou křupavější a těsto vám ani do druhého dne neztmavne.Kromě pepře a majoránky přidávám také drcený kmín.Bramboráky dostanou zajímavou chuť.
BRAMBORAK NAM VELMY CHUTNA. JE VYBORNY PROSIME OMLUVTE NASI GRAMATYKU.(BRAMBORAK IST WUNDERBAR, SCHULNOTE 1!!!)
Nedávno jsem je dělal, ale z cukety. Stačí nastrouhat tak půlku cukety, 2 brambory a dál pokračovat podle receptu, ale bez vajíčka. Byly výborný, doporučuji....
Včera jsem je udělala z dvojité dávky a musím říct, že jsem je měla dost husté. Takže bych dala víc mléka. Jinak byly vynikájící, přítel si přivedl kamaráda a zaprášilo se po nich. Díky
Zkuste upeci bramboraky trochu vetsi a naplnit smesi dusenych hub a zatocit jako palacinky. Take vyborne. Bramory uz davno nestrouham rucne, pouzivam mixer na tuhe potraviny, je to "coby dup" a zalezi jen na vas, jak hrube si je usekate. Zpocatku jsem mela obavy, jak to dopadne, ale nikdo nepoznal zadny rozdil a to pritom u nas je bramborak jedno z nejoblibenejsich jidel.
no tak sem si přečetl recept na bramboráky a říkám si super to bude v pohodě,ale pak sem neměl číst ty příspěvky od vás, tož teď sem uplně zmatený(mléka vícxmléka míň, mouku vůbecxvíc mouky,majoránky míňxvice majoránky) tak ted fakt nevím asi si udělám parky :)Ne uvidím udělám to podle receptu jen tam dám miň té mouky a přidám trochu strouhanky a určitě víc česneku :)
at zije internet - dik za rady :-)
Vsechny vase rady zni bozsky!Puvodne jsem dnes nemela v planu delat bramboraky, jen jsem si procitala par receptu, ale dostali jste me!Dobrou chut!!
Co muzu doporučit, je strouhat brambory nahrubo! Mléko přidat spíše proto, aby brambory nezhnědly, jinak pokud jsou dost vodnaté, těsto ředit netřeba. Mouky vždy raději méně - čím řidší těsto, tím křehčí bramboráky. Jinak už mám vyzkoušené snad všechny krajové "zlepšováky". Vždycky mi je ale stejně špatně, a to po česneku. Dávám ho hodně, miluju ho, ale strašně sráží tlak a nedělá mi dobře na žaludek :((
Dělám je bez mléka, dávám trochu polohrubé mouky a o jedno vajíčko víc,cibuli, česnek, sůl, kmín, pepř, majoránku a zelenou petrželku, pokrájenou najemno. Nedělám ty úplné " papíráky", ale trochu macatější, to mám raději.Smažím je na oleji.Dříve se dělaly na škvarkovém sádle. Nejdříve však ty brambory také vymačkám.U nás v Podrkonoší se jim říká kramfleky.Dělám je i z nových brambor a jsou výborné, jen se musí nechat víc vykapat.Když tam není moc mouky, tak jsou dobré i studené, nejsou tak tuhé.Jana.
Tak jste vedle jako ta jedle !!! V žádném případě nedávat mléko !! A mouku jedině - pouze lžíci a to HRUBÉ !!!!! A je to velice jednoduché a jako za stara péct ne na oleji, ale na sádle !!! Kdokoliv k nám přijede na návštěvu chce pouze tento staročeský bramborák..Dávám ještě na dochucení na kostičky nakrájený lovecký salám, je totiž aromatičtější...Kdo to vyzkouší, dá mi za pravdu !!!
No nevim ja bych pridal mléko a majoránku mouku to zaleží jak to bude husý ale jinak good
Ty kapsy/jak rika Martin FARAR/ se jmenuji CMUNDA PO KAPLICKU a je to naprosta klasika s bramborakem. Ceska klasika
my bychom toho česneku dali mnohem víc a věřte je to chuťovka ,hlavně nééé pomerančovou marmeládu
Podle mé zkušenosti... když se přidá do bramboráků mléko, tak jsou víc mastné, proto dělám bramboráky zásadně bez mléka.
těch vajec múžete klidně přidat třeba i 2 je to dost dobrý mňam
V americe se dava na bramborak kysela smetana
Bacha na yamenu moukz a mouckovzho cukru.... sladky to nema tu spravnou chut... ale je to zajimavy... :-)
to uz je jedno jak si ty vosouchy udelate, ale neni nad to polit si je cesnekovou omackou, kterou si vyrobite pro 4 osoby z 500g bileho jogurtu,1 male majonezy,cesneku /dle libosti/,soli,pepre a drobatka mlete papriky. takhle je miluje i muj manzel "masozrout"
Doporučuju ubrat té mouky tak na 100g ---200g je STRAŠNĚ MOC !!!!
Mmm, uplne mam hlad, urcite to zkusim, jen misto hlavkoveho salatu jime kysele okurky a taky to pivko nesmi chybet, jak rika Jarda ;O)
Vypadá to skvěle když to strouhání brambor mě nebaví!
Velice dobre kdyz potreme pomerancovou marmeladou a jeste trochu pocukrujeme.
No je to sice klasika, ale pro doplnění není špatné ohřát si uzené a červené zelí (bílé sice taky neni špatné ale na náplň sehodí více červené). Udělat takzvanou kapsu z bramboráku a zelí i uzené do ní vložit. Další možnost je udělat kuřecí směs s pikantní či jemnou omáčkou (trochu řidší aby se netloukla s bramborakem)a taktéž naplnit do kapsy. Přeji dobrou chuť
Mléko nedávám, ale když dozrají cukety, nahrazuji polovinu brambor cuketou. Stací oloupat, vydlabat jádra, nastrouhat a vymačkat přebytečnou šťávu. Část mouky nahrazuji strouhankou. Bramboráky (u nás "Vošouchy") jsou pak křupavější.
Oběd mi nechutnal chtělo by to trochu ubrat té majoránky........
v nemecku se jedi branboraky s jablkovou vyzivou. clovek to neveri ale chutna to dobre.skuzte to
V Podkrkonoší nedáváme mleko. Mouku polohrubou a málo, majoránku, kmín, nastrouhanou cibuli a česnek, sul, dávám trochu tvarohu, aby testo neztmavlo a taky pojí.
Vyzkoušela jsem tip Jardy Kadlece. A můžu říci jenom mňam, mňam, mňam.
tak ted sedim u PC, zatimco muj drahousek micha testo ne bramboraky. To su zvedava :-) Podle cesnekoveho oderu to bude zajimava noc:-)
A co kmín??? Zkuste polovinu těsta z brambor a polovinu nahradit sterilovaným sladkokyselým zelím (překrájet, vymačkat nálev). Je to super a není to tak mastný!!!
Jardo, jdu to vyzkoušet... zní to DOBŘE! DÍKY.
Zkuste brambory nastrouhat polovinu najemno a polovinu nahrubo, místo hladké mouky přidat prosátou strouhanku, komu nevadí česnek můžete přidat, já dává na 1 kg brambor jednu paličku, horkého mléka alespoň 2 dl a majoránkou nešetřit.Hladkou mouku přidejte jen dvě lžíce. Jako přílohu zkuste kyselé zelí a zapijte samozřejmě pivem.
Majoránku bych ,na to množství přidal.
Recept dobrý, klasika, ale té majoránky bych dost ubral.