dl
vývar
lze nahradit rozpuštěním 1/2 kostky masoxu
50
g
slanina
opražená
1
ks
cibule
nadrobno nakrájená
8
stroužek
česnek
rozetřený
1
lžička
majoránka
pepř mletý
sůl
1
šálek
polohrubá mouka
2
ks
vejce
celá
tuk
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Nejdříve namočíme chléb do vývaru, necháme pořádně nasáknout, pak přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na bramborák. Smažíme na tuku.
2
Lze použít i jako příloha k omáčkám nebo pečenému masu.
...za dvou téměř stejných receptů jsem vytáhl to nejlepší, do těchto jsem přidal uzeninu navíc, dvě vejce je dobrá volba oproti jednomu...
Jitka
|28. 3. 2013 17:54
Říkáme jim chlebáky a znám je z koleje. Mám za to, že chuť brambor chléb nahradit nemůže ani zdaleka, ale i tak je ještě dnes občas udělám a zavzpomínám na staré chudé časy. :-))
Výborný,udělali jsme toho tolik,že jsme to ještě dojídali studený druhý den.Anonym asi umý kulový,že to musel vyhodit. 1
Alena Folkmanová
|25. 12. 2008 20:56
jednou jsem tento recept ochutnala na návštěvě, tam to ale pekli na pečícím papíru potřeným olejem, je to lepší na žlučník :-) a nevadí lepivá konzistence a mě uchvátilo, že peču 8 placek najednou a nestrávím večer nad pánví
Anonym
|25. 3. 2007 18:30
Sakra je to jak lepidlo,všechno jsem vyhodil
Marsí
|10. 5. 2006 13:52
Tak jsem to na večeři o víkendu v rámci spotřeby starého chleba a uškudlení financí prubla.Nikdy bych nevěřila, že to ty moje sarančata secpou....:o))Opak byl pravdou...nebudete mi věřit, ale fakt nevím jak to chutná...nenechali mi nic..fňuk..:o))Jo...ale přiznávám, že jsem tam propašovala jednu bramboru...
Jaroslava Oumarová
|3. 5. 2006 21:47
Výborné! Jen je mi těžko:-(( Ale to je můj problém, nemám se přejídat:-)))
Irena Vernerová
|17. 4. 2006 23:09
Místo slaniny dávám nadrobno nakrájený měkký salám a peču na vymaštěném pekáčku,po upečení krájím na čtverce.Ideální recept na zužitkování starého chleba.Nikdo nechtěl věřit,že to není z brambor.