• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Bramborák" se švestkami
Napište svůj komentář k receptu

"Bramborák" se švestkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Bramborák" se švestkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory
    • mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • sušené švestky

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako na bramborák. Těsto rozetřeme na hodně vymaštěný pekáč, poklademe švestkami a pečeme asi 15 minut při 220 °C dozlatova.
2
Nakrájíme na větší kusy a můžem posypat moučkovým cukrem. Tyto bramboráky dělala moje prababička, a táta se po nich mohl utlouct :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 19. 1. 2015 09:03

    Švestky předem nenamáčím? :-[

  • penzionalenka
    penzionalenka | 23. 9. 2014 09:37

    Zajímavá kombinace, s bramborákem je ale dobré asi cokoliv :-|

  • Jana T. | 10. 5. 2014 20:53

    U nás se dělával s kousky jablek místo švestek, měla ho ráda maminka, mám dětem to moc nechutnalo. Cukr se do těsta nedával. Někde také navrch dali vejce - jenom lehce rozmíchané.

  • Nodin | 4. 4. 2014 09:42

    Tento recept mě překvapil. Znám ho jen z vyprávění, že ho dělala babička, ale nepamatuji si, že bych ho jedla. Rozhodně vyzkouším a děkuji za vzpomínku na babičku :-)

  • Maxovka | 29. 10. 2012 13:01

    U nás se tento recept dědí s pokolení na pokolení,pod názvem bartes.U nás se ale dělá s nastrouhanými jablky.Moje rodina ho moc v oblibě nemá,ale pro mne je to nejoblíbenější jídlo. :-) Pocházím také z Orlických hor,toto jídlo tam bylo asi hodně v oblibě-v místě kde nyní bydlím ,je neznámé.

  • jengela | 29. 9. 2012 18:23

    Dělávala to i moje babička, říkala tomu Barkus, jako dítěti mi moc nejel, ale teď bych si ho s chutí dala- asi ho upeču- a můj taťka ho miloval :-)

  • miky | 14. 9. 2012 12:31

    Dělám podobně, vlastně jakoby bramborákové těsto klasické, jen bez česneku a majoránky maličko. Po upečení také sypeme moučkovým cukrem a ještě jako bonus se polije sladkou smetanou nebo smetanou ke šlehání. Pekla to moje babička i maminka a moc nám to všem vždy chutnalo. 8-)

  • brzdka | 20. 8. 2012 12:01

    Bez cukru za jedna mňáááááámká :-))

  • honza m rokytnice | 19. 2. 2012 09:47

    Moje babička v Orlických horách dělávala šlitabon s jablky .Upečeny se lehce pocukroval moučkou a pila se k tomu bílá káva z cikorky. :-)

  • eva | 11. 3. 2011 09:34

    Znám podobný recept. Syrové brambory nastrouhat,přebytečnou vodu slít,přidat šálek horkého mléka,sůl,vejce,malou hrstku krupice.Žádný cukr!!Směs vlít na pekáč do rozpáleného oleje.Na povrch hustě položit vypeckované švestky.Péct ,až budou kůrky zlaté.Ty jsou pak nejlepší.

  • Atrejd | 22. 2. 2011 11:19

    Vtipný. Neumíš to jídlo udělat tak ohodnotíš recept 5tkou :-D :-$

  • Miwia | 15. 1. 2011 11:09

    tohle můžu jen vřele doporučit.. nikdy jsem nejedla lepší ''bramborák'' než je tohle....1

  • ferda mravenec | 30. 12. 2010 05:54

    tak tedy bohuzel, nepovedlo se - opravdu nevim, kde jsem chybil.....davam za 5

  • jan čonka | 22. 10. 2010 13:22

    Dobrí den paní můžete mi poslát recepty buchty takmoučkový úsp zbůch plzeNˇ 33022 Adresa 190 ;-) :-$ <3 <:-) :-[ :-D :-( ;-) :-P :-[ 8-)

  • maru hlinková | 28. 5. 2010 12:16

    Výborné jídlo, my dáváme horké mléko, smíchané se sádlem, pak nemusíte mazat plech. Je to "žrádlo"

  • Kateřina Vlachová | 14. 3. 2010 14:54

    Úplně náhodou jsem tady narazila na tento recept a musím všem doporučit. Jedli jsme u babičky i doma a teď ho dělávám i já. Ještě se mi nestalo, že by někomu nechutnal.Brambory strouhám jemně, mléko nedávám a těsto dávám až na rozpálený olej. Pak honem pokladu švestky, posypu krystalem a peču.Těsně před dopečením pokladu plátky másla. Je to fakt MŇAMKA

  • jana b | 23. 1. 2010 12:29

    já se tento recept naučila v Orlických horách, kde tomu říkají šlitabon a nutno říci, že celá moje rodina ho miluje

  • ladislava staffenová | 26. 12. 2009 16:48

    Pane Marek - tohle jídlo patří k tradiční krkonošsko-jizerské kuchyni a to, že Vám nechutná, nemusíte takto komentovat. Navíc víte vůbec, co slovo humus znamená? Bez něj byste z půdy nevypěstoval ani to, co vy přímo milujete.:-))Takže je to vlastně obrácená pochvala :-))

  • Zora Manasová | 24. 12. 2009 02:37

    Pán Marek, môžete sa tisíckrát ospravedlniť - takéto vyjadrenia na jedlo sú nevhodné. Ak Vám to nechutí, to neznamená, že to nie je dobré, ale kritizovať sa dá aj slušne. Mimochodom, zemiaky (brambory) sa bežne používajú aj na sladké jedlá, takže na tomto recepte nie je nič nevhodné. Pekné Vianoce všetkým ľuďom dobrej vôle. Zora

  • ivan marek | 22. 12. 2009 12:26

    omlouvám se vaší babičce ale je to humus.

  • Pipi Puncochata | 10. 10. 2009 20:48

    Je to vyborne. Moje babicka to delavala s ostruzinama, polevalo se uz upecene rozpustenym maslem a muselo se hodne cukrovat.

  • Jana Masopustová | 25. 9. 2009 19:46

    Tak po našich babičkách nám zůstávají opravdu dobré recepty...a tento je jeden z nich...

  • Kateřina Rudincová | 28. 8. 2009 22:36

    Tyto bramboráky dělala moje babička a musím potvrdit, že jsou opravdu výborné

  • Jitřenka Němcová | 30. 9. 2008 13:58

    Znám,ale dělám na pánvi, jako normální bramborák. Strouhám na jemno,mléko nedávám. Nejdříve usmažím po jedné straně, obrátím a pokladu rozpůlenými vypeckovanými švestkami a smažím chvilku pod pokličkou, aby švestky změkly. Dosmažím odkryté, aby bramborák zůstal křupavý. Hodně pocukrovat a baštit - je to moc dobrá valašská mňamka. Doporučuju,nám se letos švestky neurodily.

  • Jana Řezníčková | 30. 9. 2008 13:05

    Vyzkoušel jste někdo?? Je tolik švestek a chtěla bych vyzkoušet něco nového ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Hladká mouka Mléko Sůl Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
24
Dýňový kompot
Dýňový kompot
21
Řepánky
Řepánky

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Daniel Krejčík 2 měsíce po svatbě s panem ředitelem: Začal boj o dítě!

Daniel Krejčík 2 měsíce po svatbě s panem ředitelem: Začal boj o dítě!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

"Braunýs"
"Braunýs"
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
"Červené" kuře
"Červené" kuře
  • Recepty.cz
  • "Bramborák" se švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact