Očistěné syrové brambory nastrouháme na hrubo a smícháme s moukou a prolisovaným česnekem (můžeme trochu osolit, ale ne moc - niva je slaná). Plech (36x26 cm) dobře vymažeme nerozpuštěným sádlem, lžící klademe z těsta kopečky a rozetřeme je. Vrch posypeme nastrouhanou nivou a při teplotě 180 °C pečeme odkryté do růžova (asi 30 minut).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Magda
|22. 2. 2006 10:30
Souhlasím. Nic extra. Takové bez chuti, kupodivu ani ta niva tomu nedodala ten správný říz.
Lidka Kábrtová
|21. 2. 2006 19:50
Vyzkoušela jsem, dala vše podle receptu, ale výsledek nic moc. Snědlo se to, ale rodina již opakování nechce - prostě brambůrka s jablky je lepší...
Margita
|21. 2. 2006 13:34
Včera som urobila. Nič moc cez to, že som pridala trošku vegety, kmín, majoránku, pepř a aj trošku soli, pretože som stále nemohla dať tomu tú správnu chuť. Urobila som chybu, že som plech poliala olejom namiesto masti, ktorá mi práve došla. Takže trošku bol problém s naberaním. Tiež som mala po ruke menej nivy, ale myslím, že to nemohlo ovplyvniť až tak veľmi chuť samotnej harule. Stále to nebolo to, čo som očakávala. A ešte si neviem predstaviť chuť bez ingrediencií. Je mi to ľúto, ale ostávam pri klasickej haruli.
Anonym
|14. 11. 2005 08:37
Chutnalo ale možná by se tam nemusela dávat ani mouka. Doma dělám na pánvi bramboráky-nahrubo nastrouhat brambory, přidat sůl a drcený kmín. Nepřidává se vajíčko ani mouka-jen dýl trvá než se to na pánvi speče a drží pohromadě. Jinak bramboráčky dobré.
Ivana Samcová
|12. 11. 2005 09:27
Je to opravdu výborný. Moc nám to chutnalo, přidala jsem ještě trochu vegety do nivy. Zůstaly nám 2 kousky na druhý den - rozležený to bylo ještě lepší. Určitě budu dělat častěji.
0linka
|12. 11. 2005 08:31
Vajce nevypadlo, fakt tam nemá byť.
eviku
|11. 11. 2005 18:28
Vypadá to velmi slibně, vyzkouším. Mám jen dotaz pro jistotu: nevypadlo náhodou z igrediencí vejce? Dík za odpověď.
Věra
|11. 11. 2005 08:58
Jano z VM určitě vyzkoušejte, je to vůně po celém baráku, hrozná rychlovka a je to moc dobrý
Jana z VM
|31. 10. 2005 10:52
Koncem týdne vyzkoužíme, toto bude dobrota - bramborák s nivou, to bude něco !! Dám vědět, jaký byl doma ohlas.