• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborák s nivou - harula
Napište svůj komentář k receptu

Bramborák s nivou - harula

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborák s nivou - harula
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g hladká mouka
    • 7
      stroužek česnek
    • 300
      g sýr niva
    • sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Očistěné syrové brambory nastrouháme na hrubo a smícháme s moukou a prolisovaným česnekem (můžeme trochu osolit, ale ne moc - niva je slaná). Plech (36x26 cm) dobře vymažeme nerozpuštěným sádlem, lžící klademe z těsta kopečky a rozetřeme je. Vrch posypeme nastrouhanou nivou a při teplotě 180 °C pečeme odkryté do růžova (asi 30 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborák s nivou a šunkou

Bramborák s nivou a šunkou

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 22. 2. 2006 10:30

    Souhlasím. Nic extra. Takové bez chuti, kupodivu ani ta niva tomu nedodala ten správný říz.

  • Lidka Kábrtová | 21. 2. 2006 19:50

    Vyzkoušela jsem, dala vše podle receptu, ale výsledek nic moc. Snědlo se to, ale rodina již opakování nechce - prostě brambůrka s jablky je lepší...

  • Margita | 21. 2. 2006 13:34

    Včera som urobila. Nič moc cez to, že som pridala trošku vegety, kmín, majoránku, pepř a aj trošku soli, pretože som stále nemohla dať tomu tú správnu chuť. Urobila som chybu, že som plech poliala olejom namiesto masti, ktorá mi práve došla. Takže trošku bol problém s naberaním. Tiež som mala po ruke menej nivy, ale myslím, že to nemohlo ovplyvniť až tak veľmi chuť samotnej harule. Stále to nebolo to, čo som očakávala. A ešte si neviem predstaviť chuť bez ingrediencií. Je mi to ľúto, ale ostávam pri klasickej haruli.

  • Anonym | 14. 11. 2005 08:37

    Chutnalo ale možná by se tam nemusela dávat ani mouka. Doma dělám na pánvi bramboráky-nahrubo nastrouhat brambory, přidat sůl a drcený kmín. Nepřidává se vajíčko ani mouka-jen dýl trvá než se to na pánvi speče a drží pohromadě. Jinak bramboráčky dobré.

  • Ivana Samcová | 12. 11. 2005 09:27

    Je to opravdu výborný. Moc nám to chutnalo, přidala jsem ještě trochu vegety do nivy. Zůstaly nám 2 kousky na druhý den - rozležený to bylo ještě lepší. Určitě budu dělat častěji.

  • 0linka | 12. 11. 2005 08:31

    Vajce nevypadlo, fakt tam nemá byť.

  • eviku | 11. 11. 2005 18:28

    Vypadá to velmi slibně, vyzkouším. Mám jen dotaz pro jistotu: nevypadlo náhodou z igrediencí vejce? Dík za odpověď.

  • Věra | 11. 11. 2005 08:58

    Jano z VM určitě vyzkoušejte, je to vůně po celém baráku, hrozná rychlovka a je to moc dobrý

  • Jana z VM | 31. 10. 2005 10:52

    Koncem týdne vyzkoužíme, toto bude dobrota - bramborák s nivou, to bude něco !! Dám vědět, jaký byl doma ohlas.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hladká mouka Sádlo Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Pizza na plech

Pizza na plech

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Chodský koláč

Chodský koláč

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Luxusní špenát
Luxusní špenát
31
Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
25
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
25
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Bramborák s nivou - harula
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact