Dnes jsem zkusila i s těma vločkama, mně chutnaly, ale manžel zastává názor že slanina je přeci jen lepší.
Zdravější varianta, kterou občas dělávám:nastrouhané brambory, stejné množství kysaného zelí, vejce, česnek, majoránka, sůl, trochu ovesných vloček. Mouku nedávám vůbec, popř.jen lžíci či 2, je-li těsto moc řídké. Jsou moc dobré a křupavé
Já jsem dala 220 g červeného zelí (zbylo mi od minulého vaření) na 500 g brambor, a bylo to výborné :-))
Já tedy zelí nadávám vyloženě do základu. Udělám bramboráky normálně a pak je naplním jako tortillu nebo kapsu - právě zelím a třeba ještě uzeným masem. Výborná záležitost ale tohle zkusím určitě taky.
dneska je den experimentů ve vaření, jdu na to:-)
Je to super jidlo....moc nam chutnaly a neprijde mi ze jsou tak tezke
Vynikající............
Výborné! Doporučuji s omáčkou ze zakysané smetany popsanou u receptu "Bramborovo-šunkové pusinky"... Kysaná smetana se solí a pažitkou, já přidal ještě směs koření "grilované kuře" (dávám ho skoro všude...) a bylo to dohromady moooc dobré!
Hmmm, také mě překvapily, právě smažím a jsou dobroučké..
Bramboráky jsou VYNIKAJICI,daleko chutnější než obyčejné. Všem doporučuji vyzkoušet.
Vynikající, lehčí, než klasický bramborák. Pro křupavost jsem přidala slunečnicové semínka. Kdyby to šlo, dám jedničku s hvězdičkou
Je to velmi chutné dělal jsem to také jen ze zelí ,říkám tomu zelňáky a je to také dobré.
tak jsem si to přečetla a jdu na to musí to být super.spousta chutí je fain cau Soňa
No je to moc hustý jídlo akorát jsem ho jeste nejedla ale podle toho co tu říkáte tak to musí být mňamka... hned du na to..
Jdu si je hnedka udělat, jste mi udělali šmak na ně.
Chutnalo nám - 1.
Ježiš šmarja,vy ale dokážete dělat chutě!!Ztěch komentářů jsem dostal pořádný hlad,jdu nato!!
Hufna, na teflononové pánvi:-))
Dnes jsem tyto bramboráky dělala, na ovesné vločky jsem zapomněla, ale přidala jsem na 1kg brambor a 30 dkg kysaného zelí ještě třičtvrtě hrnku ohřátých mletých škvarků. Brambory jsem strouhala nahrubo a bramboráky byly výborné. Dávám jedničku s hvězdičkou. Dětem moc chutnalo, manžel zase tvrdil, že klasické mu chutnají víc. To je vidět, že co člověk, to jiná chuť.
Bramboraky jsou vynikajici, lehci nez obycejne, nenasaknou tolik tuku. Na 1 kg brambor jsem dala 250g kysaneho zeli. Moc jsme si pochutnali.
jak děláte ty bramboráky aby se Vám nepřismažily k pánvičce? nějak se mi to nedaří díky
Jako příloha ke kachně byly vynikající.
Je to výborné jídlo.Bramboráky u nás doma zbožňujeme.Já je se zelím dělávám tak,že si udělám klasický bramborák.K tomu podávám dušené kysané zelí a pečené uzené maso.A nesmíme zapomenout na dobré vychlazené pivečko.Je to vynikající.
Hmmm, jdu do toho, super komentáře, takže už vím, co mě čeká!!!
jak to tak ctu, tak asi du dneska do toho. jsem fanda zeli a brambor. dikycau
Bramborak chutnal moc a podaril se na prvni pokus, pridala jsem jeste uzene maso na kosticky,chutnalo jako cmundu po kaplicku.Bezva!
..nebo se taky mohlo stat,ze toho zeli v teste bylo vice nez brambor,potom se testo muze trhat..
pro Anonym: kladl jste těsto do skutečně rozpáleného oleje (viz recept)? Pak by se nemělo trhat.
Při obracení na pánvi se mi těsto trhalo, poraďte, co bylo špatně. Jinak chuťově podstatně lepší než klasický bramborák.
je to skutečně vynikající. Přidávám taky trochu ovecných vloček. Bramborák tolik nenasákne tukem.
V poslední době dělám jen tento bramborák. Zelí tomu dá bezvadnou chuť a připadá mi to přece jen trochu odlehčenější. Přidávám ještě trochu ovesných vloček.