tuk
jedna vrchovatá lžíce nebo přiměřeného množství oleje
petrželová nať
a půl prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
1
Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na rozpáleném tuku vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme a osmažíme cibuli a petrželovou nať.
2
Do směsi brambor a cukety dáme ovesné vločky, vajíčka, česnek, sůl (podle potřeby) a půl prášku do pečiva. Promícháme a přidáme osmaženou cibulku se slaninou a petrželkou. Zamícháme a vylejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech (36 x 26).
3
Zarovnáme a dáme péct na 220°C. Bramborák je hotový, když se kraje oddělují od plechu a kůrka má pěknou, do hněda barvu. Podává se mírně vychlazená nebo i za studena ke kyselým polévkám (bramborová, fazolová, čočková)...nebo i k čaji.