Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Pak přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo středně husté těsto. Do rozehřátého oleje lžící rozetřeme těsto a po obou stranách upečeme. Maso orestujeme na oleji, podusíme, přidáme nakrájené žampiony a nakrájenou kapii. Když je maso měkké, přidáme kečup a nastrouhanou nivu, kterou necháme rozpustit. Osolíme, opepříme. Na bramborák rozprostřeme masovou směs a posypeme strouhaným sýrem.
Je to výborné, jen jsem vynechala kmín - ten zrovna nemusím. Ale bramborák plněný masovo - houbovou směsí je lahůdka. Co na to říká žlučník jsem se neptala :-).
Lucie Dolejšová
|9. 1. 2008 15:28
Myslím, že je to převzato z knihy Recepty pro mlsnou rodinu. Taky to mám moc ráda. Dělám to bez jater.
Jozef T.
|23. 1. 2007 17:43
Ak vynecháte Nivu, tak je to skvelé. Dlhodobo vyskúsané.
Renata Kolářová
|22. 1. 2007 16:25
Tak to musí být bomba (hlavně pro žlučník), v nejbližší době vyzkouším. Zřejmě už zítra.Dýl to nevydržím.
anny anny
|22. 1. 2007 09:41
Hmmm,tak to mne oslovilo,už se těším,až to stvořím,určitě je to mňamka.