Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Nakrájenou slaninu necháme rozškvařit a zpěníme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme papriky a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata, ochutíme kořením a dusíme doměkka. Nakonec rozklepneme vejce a ještě chvíli na mírném ohni povaříme.
2
Brambory oloupeme, nastrouháme a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Na rozehřátý olej nalijeme naběračkou hmotu a smažíme po obou stranách. Na placky navrstvíme lečo, přiklopíme dalším bramborákem a ozdobíme kousky anglické slaniny a lístky libečku.
3
**Poznámka:** Lze i místo vlastní výroby leča, uvařit hotové sterilované lečo, ale domácí je domácí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ondrej
|8. 1. 2016 16:05
Zemiaková placka plnená lečom nie je žiadna novinka.
A ako všetci vieme, slanina do leča nepatrí (pozrite napr.
recepty na lecsó z Madarska, odkial lečo pochádza
http://www.ungarn-tourist.de/ung-kueche/mit-gulasch-verwandte-gerichte.html
a potom mi dáte za pravdu).
Ivulka
|23. 1. 2014 16:43
Výborný recept, malinko jsem si ho upravila :-) celá rodina byla spokojená ;-) vřele doporučuji :-) je to mňamka :-)
Věrka
|29. 7. 2012 15:42
Právě jsem dojedla, bramboráček je výborný, můžu jen doporučit! Děkuju za prima typ ;-)
Šlo by to nějak opravit, abych tam nemusela ingredience znovu vkládat? Na le%u010Do - Na lečo. Na brambor - Na bramboráky. Děkuji.
Sabina Pišťáčková
|7. 8. 2009 13:08
Výborný recept!!! Dnes jsem to dělala k obědu a celá rodina si pošmákla!!! Velice doporučuji :-)
Iva Bednarova
|4. 5. 2008 17:54
hm,tak dat dohromady leco a bramborak to by me asi nenapadlo,ale zni to zajimave,asi to pujdu vyzkouset ;-)Jen si to pro sebe malinko upravim.Uz ted vidim jak dostanu pochvalu :-)