Kedlubnu nastrouháme do mísy. Já používám raději struhadlo s většími slzami, protože jsou po usmažení kedlubnové bramboráčky o dost křupavější, ale o trochu hůře se otáčí, takže je můžeme nastrouhat i na jemno nebo půl na půl na jemném a hrubém struhadle.
2
K nastrouhané kedlubně přidáme jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájené uzené nebo slaninu a dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou dle chuti.
3
Vše promícháme, zahustíme dle potřeby hladkou moukou, opět dobře promícháme a do pánve s troškou oleje, klademe lžící hromádky, které zploštíme do placiček a smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava.
4
Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme.
5
Podáváme se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou, kysaným zelím nebo jako přílohu k masovým směsím...
6
Pro obměnu můžeme s kedlubnou nastrouhat i kousek uzeného (i jiného) sýru nebo uzené tofu...