• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Bramboráčky se zelím a slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Bramboráčky se zelím a slaninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboráčky se zelím a slaninou
Bramboráčky se zelím a slaninou
Bramboráčky se zelím a slaninou
Bramboráčky se zelím a slaninou
Bramboráčky se zelím a slaninou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bramboráčky:
    • 1
      kg brambory
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek
    • hladká mouka nebo strouhanka na zahuštění těsta
    • kysané zelí
    • 300
      g anglická slanina nebo moravská, papriková... , libovější
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme moukou nebo strouhankou. Řidké těsto naléváme naběračkou nebo lžící na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova bramboráčky.
2
Slaninu pokrájenou na plátky osmažíme na suché pánvi dozlatova.
3
Zelí necháme na cedníku okapat.
4
Horké bramboráčky prokládáme zelím s osmaženou slaninou a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Soňa | 3. 12. 2016 18:45

    Výborná kombinace. Opečená slanina je výborná sama o sobě , ale to kysané zelí s bramborákem bylo víc než výtečné spojení.

  • Hanka Bydžovská | 14. 4. 2015 17:13

    Neměly chybu, ráda je zopakuji.

  • Vlaďka | 3. 5. 2013 19:01

    Velká chvála autorovi receptu od celé rodiny :-) , výborný nápad s bramboráčky a byť celkem malá, tak příjemná změna.

  • puffisheek | 31. 8. 2012 15:02

    super kombinace, vždy jsem dělala jen samotné bramboráčky, ale takhle mi velmi chutnaly.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Hladká mouka Kysané zelí Majoránka Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Kuře „65“

Kuře „65“

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

647
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
138
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
49
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
33
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Bramboráčky s játry
Bramboráčky s játry
Bramboráčky s masovou směsí
Bramboráčky s masovou směsí
Bramboráčky s žampiony a cibulí
Bramboráčky s žampiony a cibulí
Bramboráčky z kedlubny
Bramboráčky z kedlubny
Bramborák do trouby
Bramborák do trouby
Bramborák plněný lečem a slaninou
Bramborák plněný lečem a slaninou
  • Recepty.cz
  • Bramboráčky se zelím a slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact