Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku s cibulkou. Papriku nakrájíme na slabé proužky a cibulku i s natí na kolečka. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a dokřupava je osmahneme. Brambory smísíme s pokrájenou paprikou, cibulkou i s vysmahnutou slaninou. Přimícháme vejce a muškát, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a dozlatova na něm osmahneme bramboráčky. Smažíme asi 6 minut z každé strany. Na jemném struhadle nastrouháme sýr. Vždy část jej nasypeme na téměř hotový bramboráček a necháme ho rozpustit. Hotový pokrm na závěr posypeme drobně nasekanou petrželkou a ještě horký servírujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
anonym
|11. 4. 2012 11:35
souhlasim at se kuchař nauči správně uvádět pokrm ,,,toto jsou placky braborové a ne bramboráčky 8-)
tonda
|20. 3. 2011 16:23
rychlé dobré chutné :-)
janina
|5. 1. 2011 10:59
péto je třeba mouky jinak to sou placky
Karel
|24. 3. 2008 08:50
To nejsou bramboráky ,ale placky Karel
Andra22
|8. 8. 2007 14:34
kurva to se neda žrat to ma bejt pro prasata neboco je to fakt humus!!
jana
|14. 5. 2006 08:37
Máte Fifi úplnou pravdu,bramborák z vařených brambor je nesmysl.Mouka tam asi také patří,kvůli soudržnosti těsta.Já bych zaměnila brambory vařené za syrové,mouky bych dala asi 10-15 dkg,jinak ten recept vypadá dobře.
fifi
|22. 2. 2005 14:16
Tohle totiž nejsou bramboráčky! Z vařených brambor se daj udělat jedině bramborový placky a ta mouka tam chybí určitě!!
petr richter
|28. 5. 2004 17:26
Ziju v Holandsku a chtel jsem udelat rodine radost.Bramboraky se syrem.Dopadlo to straslive.Ridil jsem se receptu a presto to nebylo k jidlu.Neni treba mouky?