Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si nakrájíme zeleninu.
3
Rozehřejeme si pánev, osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, až bude sklovatá, přidáme k osmažení kuřecí prsa - dobré je si pánev rozdělit na dvě strany (na jedné se dosmaží cibulka, na druhé maso) nebo cibulku před smažením masa vyndat a poté vrátit zpět. Když je maso skoro osmahlé ze všech stran, přidáme nakrájenou zeleninu a chvilku společně smažíme. Zalijeme vodou, popř. vývarem a necháme společně vařit. Ke konci přimícháme ještě kečup a hořčici.
4
BRAMBORÁKY
5
Brambory a česnek najemno nastrouháme, přidáme směs libečku a petržele (možno nahradit majoránkou, ale s těmito bylinkami mi to osobně chutná více), sůl, pepř, drcený kmín. Hladkou mouku (nemusíme se bát jí tam dát dost, vždy se to dá změknout mlékem), mléko (s ním nešetřit, jen ať plavou) a úplně nakonec 1 až 2 vejce.
6
Bramboráky osmažíme a podáváme se směsí. Dobré jsou i posypané sýrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
pavel
|24. 7. 2016 14:57
Dnes jsem směs dělal a je opravdu výborná.Dík!!
Martina
|19. 4. 2016 10:36
Z receptů na těchhle stránkách jsem vařila už hodně jídel, ale tohle je první, které musím okomentovat a pochválit! Trochu jsem se bála toho přidání kečupu a hořčice, ale obavy nakonec nebyly na místě, protože to bylo opravdu vynikající. Do směsi jsem přidala ještě arašídy a pak jsem to musela rychle schovat do lednice, jinak by to přítel všechno snědl a nezbylo by na oběd. :-)
Moc děkuji za moc dobrý recept! Akorát jsem dala klasicky majoránku, jinak výborné! ;-)
Sandra
|23. 6. 2015 18:54
Můžu říct, že ta masová směs nemá chybu. Hodně jsme si pochutnali :) Vždycky dělám tkz.miš/maš. Není nad jednoduchý super recept :) Děkuji moc :) a posílám dál :D
Pochoutka, sice jsem recept trochu upravila k obrazu svému a zásobám v ledničce, ale i tak supr :) Moje masová směs neměla čínské zelí, ale hrášek, kukuřici a mrkev, a mňam :)
Blanka
|12. 3. 2015 12:11
Moc dobré, opravdu výborný recept.
Andyna
|15. 10. 2014 15:53
Recept výbornej,měla jsem velikou pochvalu...akorát jsem to měla bez pekingského zelí :) takže parádní :-)
Já občas když nakládám maso, tak do něj přidám trochu hořčice, kterou pak dám i do směsi :-) A žádnou směs nikdy neudělám stejnou. Přesně jak říkáte, dám tam co zrovna mám :-))
Tak dneska jsem vařila pro sebe a přítele tuhle mňamku. Moc jsme si pochutnali. Jen jsem vyměnila bramboráky za rýži, přidala do směsi kukuřici aby to bylo barevnější a můžu říct že jsem oba měli boule za ušima. Díky za recept. :)
Cca 5 větších brambor :-) Já to dělám většinou odhadem, takže se mi množství těžko odhaduje :-) .... Kečup a hořčici do směsi ke konci přimícháme (omlouvám se za vynechání v postupu :-))
Ivka
|30. 5. 2013 13:45
Kolik brambor na takové množství bylinek? A co s tím kečupem a hořčicí? :-\