g
zelenina
celer, petržel, pórek, kedluben, cibule, česnek - dle sezony
2
l
voda
1,5-2 l, nebo vývar (z kostí nebo bujon)
1
lžíce
máslo
sůl
pepř mletý
pažitka
petržel
líbeček
Postup přípravy receptu
1
Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme (není nutné) a přidáme nahrubo strouhané brambory a libeček. Promícháme a vaříme 15 minut. Přidáme máslo, ochutíme pepřem, dosolíme dle chuti. Kdo má rád, může přidat utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Nakonec ozdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Myslim,ze je to dobry napad brambory nastrouhat.Polevka nam chutnala,do naplnenych taliru jsem jeste zamichala trochu strouhanaho parmazanu.
Tom
|11. 2. 2007 13:32
Je mi líto, je to zeleninová polévka chuti nevalné, bez jíšky je nedobrá, rád bych pochválil, nemůžu, omlouvám se. Rozhodně ne kedlubnu, dostane to pak zemitou chuť.
Věra
|19. 5. 2006 12:20
P.Jaroslavo, také jsem to nedávno slyšela a ono to fakt funguje, je to lepší než s jíškou a je to hned hotové :-))
Jaroslava Oumarová
|19. 5. 2006 11:11
Strouhané brambory jsem nikdy do bramboračky nezkoušela, ani o tom neslyšela. Je čas to napravit:-))
Marsí
|19. 5. 2006 08:59
Také někdy dělám tuto variantu, když chci, aby to bylo rychle uvařeno. A je to dobré.