• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramboračka se sušenými houbami
Napište svůj komentář k receptu

Bramboračka se sušenými houbami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 75
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboračka se sušenými houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg brambory
    • 3
      lžíce mrkev hrubě strouhané
    • 2
      lžíce celer
    • 1
      lžíce petržel
    • 1
      ks cibule
    • 20
      g sušené houby
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička celerová nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 60
      g rostlinný olej
    • 60
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přivedeme k varu 1 l vody, osolíme, přidáme brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a překrájené houby. Zamícháme a vaříme doměkka.
2
Na jíšku rozpustíme v hlubší pánvi olej, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmahneme dočervena. Opatrně zalijeme 1/4 l studené vody, rozmícháme, přes cedník nalijeme do polévky a ihned zamícháme, aby se neutvořily hrudky.
3
Polévku necháme asi 5 minut vařit, občas zamícháme. Oloupeme česnek, utřeme nožem nebo prolisujeme a přidáme do hotové polévky. Okořeníme majoránkou, čerstvou nebo sušenou celerovou natí, pepřem a solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové placky se sušenými houbami

Bramborové placky se sušenými houbami

Bramboračka s houbami

Bramboračka s houbami

Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami

Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladič | 22. 11. 2015 09:33

    Špatně, cibule s kořenovou zeleninou se musí opražit na másle do zlata, kvůli barvě i kvůli chuti. Mouka se musí provařit 15-20 minut, 5 je málo. Kdo ty recepty píše proboha?

  • Krakonoš | 31. 7. 2015 18:38

    Když se vám chce mýt kotel nádobí...Já to dělám v jednom hrnci a je to taky good. :-P

  • Jan | 10. 8. 2014 20:02

    :-* O:-) Je to super :-)

  • lvíček | 25. 9. 2011 11:31

    Přesně jako píší kolegyně a kolegové, jednoduchá, rychlá a dobrá. Dávám za 1.:-)

  • Michaela | 15. 9. 2011 17:34

    Je výborná :-) :-*

  • pinda | 14. 5. 2011 09:43

    je torichlá a levná.tak že díkza recept <3

  • palenda | 1. 4. 2011 10:31

    Jednoduchý recept a výsledek super. Dávám za 1.

  • megi | 22. 1. 2011 23:06

    je super arychla take mam rada :-D :-[ :-\ =-O 8-) <3

  • Veronika Košťálová | 13. 11. 2009 11:35

    Moc děkuji za recept, byla výborná a jednoduchá na přípravu!

  • Kateřina Fialová | 17. 2. 2009 13:11

    Teď jsem ji dovařila, vypadá, voní i chutná super :)! Díky za recept!

  • Eva J. | 23. 11. 2008 14:28

    Pro začátečníky opravdu ideální a výsledek je moc dobrý.

  • Simona Bejvlová | 22. 9. 2008 21:45

    Polévka je vynikající :o)

  • Klára Kaštánková | 10. 7. 2008 13:20

    Ahoj, polévka jako od maminky a to jsem kuchtík začátečník. Výsledek mě strašně moc příjemně překvapil.Děkuji za recept a dávám 1****.

  • Richard | 10. 10. 2007 18:08

    právě ji vařím a už to voní....

  • Kristýna | 28. 9. 2007 15:08

    Prave jsem ji dovarila,muj muz snedl 3 talire,ja dva:))je vytecna.Jisku jsem dala sypanou.Taky OK.Opravdu vytecna -moje 1. bramboracka a za 40 minut na stole!!Davam za 1*********

  • Kajak nemam | 20. 9. 2007 22:06

    chtěl bych se zeptat jestli je tato polévka těžká na přípravu

  • Jirka K. | 29. 6. 2007 18:54

    Zdravím,tak jsem akorát dodělal tuhle bramboračku a je fakt výborná..... skvělí recept,všudeho doporučím ;-).Na to že jsem jí dělal poprvé,senza.....díky.....

  • Lucka | 7. 5. 2007 19:44

    Včera jsem ji vyzkoušela, byla vynikající, jen se po ní zaprášilo

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 15:42

    Minulý týden jsem vyzkoušela,je moc dobrá,1*!

  • Pavka | 15. 3. 2007 14:40

    Možná se budu opakovat,ale takhle ji dělám já.Na másle podusím nakrájené brambory,nastrouhanou mrkev,drcený kmín,1/2 cibule,česnek,namočené houby.Zaleju vařící vodou,přidám sůl,podravku,1/2 slepičího bujónu v průběhu vaření přidám majoránku a prolisuju 2 stroučky česneku.Na finále zahustím moukou s máslem nebo olejem.

  • Anonym | 1. 3. 2007 12:02

    Tak jsem jí vyzkoušela SUPER naše 1/2 dcera snedla celj hlubokej talíř..MNAM Jen tak dál...

  • Ivka | 1. 3. 2007 10:51

    Děvčata jdu na to jsem zvědavá zdali se mi tenhlew recept na jedničku povede!

  • Jarka Mastilová | 28. 2. 2007 12:26

    Tuto polévku dělám dost často,zrovna jako dnes.Patří mezi naše oblíbené.Zeleninu ale osmažím na tuku s cibulí,dodává polévce lepší chuť.Hodnotím 1 a všem doporučuji tuto polévku vyzkoušet.

  • Markétka | 23. 1. 2007 16:57

    Senzační, moje první bramboračka a polévka vůbec :) všichni si pochutnali, jsem ji musela dělat podruhé....jinak doporučuji přesně dodržet míry, podruhé jsme dala více vody a už nebyla tak mňam.

  • Renča | 6. 1. 2007 17:32

    Výborná :) Jen mi dlouho trvalo dochucování, jinak je ale fakt báječná, doporučuju všem :)

  • veronika | 7. 11. 2006 13:00

    Byla výborná.

  • Lenka | 15. 10. 2006 02:23

    mnamky.moje prvni bramboracka a jak dobra:-)diky

  • Jana Matějková | 1. 10. 2006 14:04

    vařím jí jednodušeji:na tuku osmažím zeleninu,přidám koření,hladkou mouku osmahnu do růžova spolu se zeleninou, podleji vařící vodou, přidám lžíci kořenící směsi Knorr, rozšlehám a přidám na kousky nakrájené brambory.když je vše měkké trochu rozšťouchám.

  • Kristyna H. | 20. 9. 2006 10:29

    Z receptů na bramboračky mě zaujala nejvíc a nelituji. Na dnešek zbylo jen díky tomu, že jsem vařila rovnou dvojitou dávku. Doporučujeme!

  • Romana Niklová | 6. 9. 2006 18:22

    Chutnala a voněla fakt skvěle, plný hrnec byl zachvíli prázdný.

  • Hanča | 12. 8. 2006 12:14

    Polévka je výborná,už jem ji vařila dvakrát a pokážde všichni vylizovali talíře.Super!

  • Maruška+Víťa | 7. 7. 2006 16:39

    Dělali jsme ji 2x, protože je výborná. Říká se, že do bramboračky se dá dát všechno možný - "co dům dá", ale není to pravda - i správná bramboračka má mít ty správný ingredience, a to tahle fakt má.

  • Blanka Vaverková | 4. 5. 2006 11:47

    Taky mi moc chutnala!!!

  • Ilona Maroušová | 5. 2. 2006 15:15

    Tak můžu říct že je fakt skvělá !!

  • Honza | 28. 1. 2006 11:47

    Trochu jsem to ošidil s jíškou, dal jsem koupenou, ale je to vznikající.

  • anamor | 26. 1. 2006 10:54

    Polévka je opravdu vynikající,uvařile jsem den dopředu aby se zaležela.Na druhý den nebyla.

  • Martina W. | 20. 1. 2006 16:41

    Moc na bramboračky nejsem ale tuhle bych dokázala jíst furt. Fakt super!!!

  • veronika | 6. 1. 2006 09:57

    také jsem zkoušela, byla opravdu výborná

  • lala l | 5. 1. 2006 14:52

    fakt super

  • Alice | 4. 1. 2006 19:10

    Výborná! Postupovala jsem podle paní Ivany a do druhého dne nezbyla ani naběračička..;-)

  • Tomáš Dimmer | 30. 11. 2005 08:09

    Polévka naprosto úžasná, vařili jsme ji na chalupě, ale bohužel jsme si zapomněli z domu vzít sušené houby, tak jsme je nahradili čerstvou hlívou. Chuť po houbách tím bohužel utrpěla, ale při představě že dodržíme recept úplně přesně je polévka na jedničku s hvězdičkou.

  • Radio | 4. 6. 2005 04:56

    Vyborna !!!! Ja jsem udelal vyvar z kosti od masa, vyvar jsem scedil, pridal osmahlou nastrouhanou zeleninu a brambory, povaril a dodelal vse podle receptu ... polevka nema chybu ...

  • Ivana | 8. 4. 2005 08:20

    Suroviny jsou stejné jako na polévku, kterou dělám já, proto si dovolím připojit vlastní postup: osmahnu do růžova cibuli, přidám lžíci mouky, osmažím, a za stálého míchání na tomto základu krátce restuju zbývající nakrájené, nikoliv nastrouhané, suroviny. Zředím vodou na potřebné množství, přidám masox a vařím. Před dokončením přidám majoránku a trochu másla, příp. dosolím. Orestovaná krájená zelenina je nejen vzhledově, ale hlavně chuťově příjemnější.

  • xy | 7. 4. 2005 13:49

    Kdo umí ten umí já ji uvařila a mě chutnala. Milý xXx xXx asi se budeš muset hodně učit.

  • kristyna | 9. 1. 2005 15:29

    Mooooc dobra!

  • Nika | 25. 3. 2004 22:45

    Tak tuhla polevku jsem delala prvne v zivote a byla jako od maminky, diky:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Bramboračka
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Celerová nať Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mrkev Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Sůl Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Super koblížky

Super koblížky

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

72
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
37
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
36
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Bramboračka s ovesnými vločkami
Bramboračka s ovesnými vločkami
Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci
Bramboračka s podmáslím a ztracenými…
Bramboračka s pórkem
Bramboračka s pórkem
Bramboračka ze strouhaných brambor
Bramboračka ze strouhaných brambor
Bramboráčky s česnekovými výhonky
Bramboráčky s česnekovými výhonky
Bramboráčky s houbami na smetaně
Bramboráčky s houbami na smetaně
  • Recepty.cz
  • Bramboračka se sušenými houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact