g
česnekové výhonky
nebo zelené fazolky, cca 150 -
Postup přípravy receptu
1
Na másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev s celerem, poté vmícháme nastrouhaný česnek a v dlaních hrubě rozemnuté sušené houby a vše po krátkém osmažení poprášíme moukou, kterou do směsi zeleniny a hub vmícháme a také krátce osmažíme. Vmícháme na kostičky pokrájené brambory, vše zalijeme vývarem a dobře rozmícháme. Osolíme a opepříme.
2
Vaříme téměř do změknutí brambor. Když jsou brambory skoro hotové přidáme očištěné pokrájené česnekové výhonky nebo zelené fazolky (délka dle vlastní volby), které necháme dovařit (nerozvařit!) do měkka společně s brambory.
3
Polévku nakonec dochutíme čerstvou nebo sušenou celerovou natí nebo petrželkou, dle vlastní chuti solí, pepřem, případně ještě česnekem a můžeme podávat.