• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramboračka - houbovačka
Napište svůj komentář k receptu

Bramboračka - houbovačka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 550
      g brambory cca
    • 200
      g čerstvé houby lesní, cca
    • 100
      g mrkev hrubě nastrouhaná
    • 140
      g celer hrubě nastrouhaný
    • 4
      stroužek česnek jemně nastrouhaný, dle chuti, cca 3 -
    • 60
      g máslo cca
    • 40
      g hladká mouka cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín dle chuti
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžíce celerová nať nebo petrželová
    • 1,50
      l vývar dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme dorůžova nastrouhaný celer s mrkví. Pak přidáme čerstvé očištěné pokrájené houby a dále smažíme do jejich změknutí. Poté přidáme česnek, který necháme společně se zeleninou a houbami krátce rozvonět a vše následně zasypeme moukou, kterou za stálého míchání krátce zasmažíme. Přisypeme na kostičky pokrájené oloupané brambory, přilijeme vývar a vše ve vývaru dobře rozmícháme. Ochutíme solí, pepřem, kmínem, majoránkou a vaříme do změknutí brambor, kdy během vaření polévku občas zamícháme a dle potřeby (hustoty polévky) můžeme přidat vývar. Na závěr vaření přidáme nasekanou celerovou nebo petrželovou nať, případně ještě dochutíme dle potřeby česnekem, solí... a můžeme podávat.
2
Když není sezóna lesních hub, můžeme dát do polévky houby mražené nebo použít i houby sušené, ty ale v menším množství (cca 1 větší hrst), jelikož jsou více aromatické.
3
Pokud se chceme vyhnout zahuštění polévky moukou, můžeme dát do polévky o maličko víc brambor, které po uvaření v polévce mírně rozmačkáme (ne na kaši!) a tím polévku zahustíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicová houbovačka - polévka

Brokolicová houbovačka - polévka

Bramboračka s česnekovými výhonky / fazolkami

Bramboračka s česnekovými výhonky /…

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Bramboračka Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Polévky Z brambor Z hub Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Celerová nať Čerstvé houby Česnek Drcený kmín Hladká mouka Majoránka Máslo Mrkev Pepř mletý Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

27
"Míša" roláda
"Míša" roláda
23
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Brabantské dortíčky
Brabantské dortíčky
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka naší babičky
Bramboračka naší babičky
Bramboračka s česnekovými výhonky / fazolkami
Bramboračka s česnekovými výhonky /…
Bramboračka s houbami
Bramboračka s houbami
  • Recepty.cz
  • Bramboračka - houbovačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact