• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brabantské dortíčky II.
Napište svůj komentář k receptu

Brabantské dortíčky II.

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brabantské dortíčky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g ořechy mleté
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 1
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 150
      g máslo
    • hnědý rum dle chuti
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Vyválíme plát, vykrajujeme kolečka, která upečeme na plechu. Druhý den slepujeme tři kolečka tak, že dvě slepíme marmeládou a třetí náplní - utřeme žloutek s máslem, cukrem a dle chuti rumem - nebo můžeme slepovat jakýmkoliv zbylým krémem. Po ztuhnutí potřeme boky opět náplní a obalíme v ořechách. Vršek potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme libovolnou dobrotou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brabantské dortíčky

Brabantské dortíčky

Medové dortíčky

Medové dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová | 4. 10. 2007 10:08

    Jarko, dělala jsem je velké asi jako kovovou padesátikorunu. Jsou fakt vynikající.

  • Jarka Mastilova | 3. 10. 2007 20:40

    Jak velká kolečka vykrajujete?

  • Kateřina Faltýnková | 1. 10. 2007 21:44

    Recept znám pod jiným názvem, ale mohu potvrdit, že je to vynikající cukroví!

  • Jana Kukučková | 18. 1. 2007 07:35

    Vyzkoušela jsem dle receptu, jen jsem dala svuj krem máslový a byly vynikající. Byly první pryč. Je to sice drobet pracnější, ale určitě je budu péct znova na příští Vánoce.

  • Andra | 28. 12. 2006 22:55

    S cestom sa veľmi dobre pracuje a po upečení rýchlo zmäkne. Koláčiky sú nielen chuťovo dobré, ale aj dobre vyzerajú.

  • Radka K. | 16. 11. 2006 10:55

    Tento recept na Brabantské dortíčky mám taky, dělám je každý rok. Jsou vynikající. Slepuji zde uvedeným krémem.Myslím, že kombinace chutí marmeláda, čokoláda, ořechy je výborná, ochucený krém by to možná rušil. Kolik jich z dávky je nevím, ale asi 30-40.

  • Jitka JAMBRICHOVÁ | 15. 11. 2006 18:17

    kolik je dortíčků z této dávky. Díky J.

  • Jitka Klusová | 15. 11. 2006 16:43

    Zajímavé, už tu jsou brabantské dortíčky II a zase jsou trošku jiné než jaké mám já, teda těsto skoro stejné (navíc dávám skořici) , ale krém dělám kávový, takže letos asi zkusím obě varianty, už teď se těším, mňam:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Marmeláda Máslo Moučkový cukr Ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

34
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
30
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Brabantské dortíčky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact