Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Vyválíme plát, vykrajujeme kolečka, která upečeme na plechu. Druhý den slepujeme tři kolečka tak, že dvě slepíme marmeládou a třetí náplní - utřeme žloutek s máslem, cukrem a dle chuti rumem - nebo můžeme slepovat jakýmkoliv zbylým krémem. Po ztuhnutí potřeme boky opět náplní a obalíme v ořechách. Vršek potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme libovolnou dobrotou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzana Šindlerová
|4. 10. 2007 10:08
Jarko, dělala jsem je velké asi jako kovovou padesátikorunu. Jsou fakt vynikající.
Jarka Mastilova
|3. 10. 2007 20:40
Jak velká kolečka vykrajujete?
Kateřina Faltýnková
|1. 10. 2007 21:44
Recept znám pod jiným názvem, ale mohu potvrdit, že je to vynikající cukroví!
Jana Kukučková
|18. 1. 2007 07:35
Vyzkoušela jsem dle receptu, jen jsem dala svuj krem máslový a byly vynikající. Byly první pryč. Je to sice drobet pracnější, ale určitě je budu péct znova na příští Vánoce.
Andra
|28. 12. 2006 22:55
S cestom sa veľmi dobre pracuje a po upečení rýchlo zmäkne. Koláčiky sú nielen chuťovo dobré, ale aj dobre vyzerajú.
Radka K.
|16. 11. 2006 10:55
Tento recept na Brabantské dortíčky mám taky, dělám je každý rok. Jsou vynikající. Slepuji zde uvedeným krémem.Myslím, že kombinace chutí marmeláda, čokoláda, ořechy je výborná, ochucený krém by to možná rušil. Kolik jich z dávky je nevím, ale asi 30-40.
Jitka JAMBRICHOVÁ
|15. 11. 2006 18:17
kolik je dortíčků z této dávky. Díky J.
Jitka Klusová
|15. 11. 2006 16:43
Zajímavé, už tu jsou brabantské dortíčky II a zase jsou trošku jiné než jaké mám já, teda těsto skoro stejné (navíc dávám skořici) , ale krém dělám kávový, takže letos asi zkusím obě varianty, už teď se těším, mňam:-)