• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brabantské dortíčky II.
Napište svůj komentář k receptu

Brabantské dortíčky II.

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brabantské dortíčky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g ořechy mleté
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 1
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 150
      g máslo
    • hnědý rum dle chuti
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Vyválíme plát, vykrajujeme kolečka, která upečeme na plechu. Druhý den slepujeme tři kolečka tak, že dvě slepíme marmeládou a třetí náplní - utřeme žloutek s máslem, cukrem a dle chuti rumem - nebo můžeme slepovat jakýmkoliv zbylým krémem. Po ztuhnutí potřeme boky opět náplní a obalíme v ořechách. Vršek potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme libovolnou dobrotou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brabantské dortíčky

Brabantské dortíčky

Medové dortíčky

Medové dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová | 4. 10. 2007 10:08

    Jarko, dělala jsem je velké asi jako kovovou padesátikorunu. Jsou fakt vynikající.

  • Jarka Mastilova | 3. 10. 2007 20:40

    Jak velká kolečka vykrajujete?

  • Kateřina Faltýnková | 1. 10. 2007 21:44

    Recept znám pod jiným názvem, ale mohu potvrdit, že je to vynikající cukroví!

  • Jana Kukučková | 18. 1. 2007 07:35

    Vyzkoušela jsem dle receptu, jen jsem dala svuj krem máslový a byly vynikající. Byly první pryč. Je to sice drobet pracnější, ale určitě je budu péct znova na příští Vánoce.

  • Andra | 28. 12. 2006 22:55

    S cestom sa veľmi dobre pracuje a po upečení rýchlo zmäkne. Koláčiky sú nielen chuťovo dobré, ale aj dobre vyzerajú.

  • Radka K. | 16. 11. 2006 10:55

    Tento recept na Brabantské dortíčky mám taky, dělám je každý rok. Jsou vynikající. Slepuji zde uvedeným krémem.Myslím, že kombinace chutí marmeláda, čokoláda, ořechy je výborná, ochucený krém by to možná rušil. Kolik jich z dávky je nevím, ale asi 30-40.

  • Jitka JAMBRICHOVÁ | 15. 11. 2006 18:17

    kolik je dortíčků z této dávky. Díky J.

  • Jitka Klusová | 15. 11. 2006 16:43

    Zajímavé, už tu jsou brabantské dortíčky II a zase jsou trošku jiné než jaké mám já, teda těsto skoro stejné (navíc dávám skořici) , ale krém dělám kávový, takže letos asi zkusím obě varianty, už teď se těším, mňam:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Marmeláda Máslo Moučkový cukr Ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
14
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Brabantské dortíčky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact