• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brabantské dortíčky II.
Napište svůj komentář k receptu

Brabantské dortíčky II.

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brabantské dortíčky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g ořechy mleté
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 1
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 150
      g máslo
    • hnědý rum dle chuti
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Vyválíme plát, vykrajujeme kolečka, která upečeme na plechu. Druhý den slepujeme tři kolečka tak, že dvě slepíme marmeládou a třetí náplní - utřeme žloutek s máslem, cukrem a dle chuti rumem - nebo můžeme slepovat jakýmkoliv zbylým krémem. Po ztuhnutí potřeme boky opět náplní a obalíme v ořechách. Vršek potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme libovolnou dobrotou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brabantské dortíčky

Brabantské dortíčky

Medové dortíčky

Medové dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová | 4. 10. 2007 10:08

    Jarko, dělala jsem je velké asi jako kovovou padesátikorunu. Jsou fakt vynikající.

  • Jarka Mastilova | 3. 10. 2007 20:40

    Jak velká kolečka vykrajujete?

  • Kateřina Faltýnková | 1. 10. 2007 21:44

    Recept znám pod jiným názvem, ale mohu potvrdit, že je to vynikající cukroví!

  • Jana Kukučková | 18. 1. 2007 07:35

    Vyzkoušela jsem dle receptu, jen jsem dala svuj krem máslový a byly vynikající. Byly první pryč. Je to sice drobet pracnější, ale určitě je budu péct znova na příští Vánoce.

  • Andra | 28. 12. 2006 22:55

    S cestom sa veľmi dobre pracuje a po upečení rýchlo zmäkne. Koláčiky sú nielen chuťovo dobré, ale aj dobre vyzerajú.

  • Radka K. | 16. 11. 2006 10:55

    Tento recept na Brabantské dortíčky mám taky, dělám je každý rok. Jsou vynikající. Slepuji zde uvedeným krémem.Myslím, že kombinace chutí marmeláda, čokoláda, ořechy je výborná, ochucený krém by to možná rušil. Kolik jich z dávky je nevím, ale asi 30-40.

  • Jitka JAMBRICHOVÁ | 15. 11. 2006 18:17

    kolik je dortíčků z této dávky. Díky J.

  • Jitka Klusová | 15. 11. 2006 16:43

    Zajímavé, už tu jsou brabantské dortíčky II a zase jsou trošku jiné než jaké mám já, teda těsto skoro stejné (navíc dávám skořici) , ale krém dělám kávový, takže letos asi zkusím obě varianty, už teď se těším, mňam:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Marmeláda Máslo Moučkový cukr Ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cheesecake

Cheesecake

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

48
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do…
33
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
27
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Brabantské dortíčky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact