• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Božsky vínové maso
Napište svůj komentář k receptu

Božsky vínové maso

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božsky vínové maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks kuřecí maso kuřecí nebo krůtí prsa
    • 3
      dl červené víno
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky/kostičky a osolíme. Na rozpálený olej hodíme maso a mícháme ho, dokud nechytí bílou kůrku úplně všude (1-2 minuty). Potom ho jen zalejeme vínem tak, aby bylo alespoň trochu ponořené a mělo se v čem následujících 20-25 minut dusit. Zakryjeme a dusíme 20-25 minut.
2
Potom jen slijeme víno, ale !!! trošku tam necháme (asi tak štamprli). Přidáme máslo a znovu na minutku zakryjeme, aby se rozpustilo a udělalo s tou troškou vína úžasně jemnou omáčku. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Je super, když dáte na ozdobu na kraj trošku zeleninky (hrášek nebo kukuřice nebo mrkvička z konzervy).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ve vínové omáčce

Kuře ve vínové omáčce

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Vínové rohlíčky - cukroví

Vínové rohlíčky - cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Isabella2011
    Isabella2011 | 11. 6. 2012 17:13

    Přítel mě překvapil a udělal mi tuhle mńamku k obědu, je to úzasný a dokonalý recept :-) A já ho dnes na oplátku udělám u rodičů doma :-)

  • Milan Vítek | 15. 12. 2007 20:36

    Opravdu bezva. Avšak prvně jsem do zlatohněda osmahnul 1 cibuli a pak vložil maso a osmahnul. Ještě větší efekt získáme předchozím marinováním masa (mírně! soj.omáčky, olej, sůl, rozmarýn, maličko pepře). Příloha: těstoviny, brambory, pečivo. Původní recept je opravdu jednoduchý a solidní. Milda.

  • Dana | 29. 7. 2007 13:21

    Tak jsem to zkusila,ale znám o dost lepší rychlá jídla.Dávám tak 4.

  • brnak | 17. 3. 2007 12:55

    vynikajici recept...rychly,levny a hlavne chutny..

  • MACA | 23. 2. 2007 18:16

    Opravdu super OK OK

  • kuulmne | 16. 1. 2007 14:03

    Famozni, opravdu lehke, ale priklanim se k pridani mouky na konec k zahusteni.Diky

  • Patrick Schmitt | 23. 12. 2006 19:38

    Inu, tak jsem to dnes vyzkousel. Uplne bozske to mozna neni, to je lehce prehnane, ale je to velmi dobre jidlo a zejmena pro lidi, kterym se nechce moc varit, nebo kteri nemaji moc casu. Ja osobne patrim k tem, lidem, kteri maji radi velmi slozite recepty a kteri se ve vareni vyzivaji a se vsim se strasne pitlaji, ale takhle pred Vanocama taky nemam moc casu a na to, jak je tohle jidlo rychle udelane, tak je vysledek skutecne dobry. Jen musim podotknout, ze nejpozdeji po dvaceti minutach je veskere vino vyparene, takze se musi spis trosku vina pridat - nez se tam da nakonec to maslo - nez aby se neco z vina muselo odlit a taky jsem tam tesne pred koncem dal asi lzici mouky na zahusteni te "omacky", spise stavy. Je to lepsi. I tak je to za 1.

  • Patrick Schmitt | 22. 12. 2006 12:52

    Zitra tento recept vyzkousim. Jinak milovnikum kureciho na vine muzu taky doporucit zdejsi recept "Coq au vin II" To uz je sice trosku pracnejsi, ale stoji to urcite za to ;-)

  • * * | 8. 12. 2006 13:18

    Kulantně epesní pokrm pro opravdové gurmány, kterým přestalo chutnat jídlo z menzy. opravdu skvostné, vřele doporučujeme všem kuchtíkům...s pozdravem a přáním chutného dne přeje tým kuchařů z hlučína, jakožto Enrique, Juan a Bub

  • Mikulas Mihalic | 28. 11. 2006 18:30

    Fakt dobre, tak tento recept ma u mna 1*

  • Jaan Miki | 22. 10. 2006 14:27

    genialni,genialni,proste genialni!!a navic jednoduche!!proste jsem z toho nadseny!!neuveritelne chutne!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Kuřecí maso Máslo Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
23
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Božsky vínové maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact