Skvělý, všem to moc chutnalo, akorát jsem podruhé dala méně cukru...krásně mokrý, s ořechama to nemá chybu - zmizlo to velmi rychle - mňam, mňam... :-D
Je to vynikající koláč. :-) Přiměřeně vlhký i sladký, krásně voní a díky ořechům je co kousat (i když kvůli nim je taky značně rozpadací, je až nemožné ukrojit menší kousek bez rozdrobení). Na druhou stranu pomazánkovou polevu bych si klidně odpustila. Koláč je lepší bez ní.
Určitě bude dobrý, jen bych se být autorem logicky zamyslela a zaokrouhlila ingredience. jistě by másla mohlo být 60 g, a pom.málsla 200g, neboť takové je balení...děkuji :-)
Vynikající :) Místo citronové kůry jsem to polevy vymačkala jeden menší citrón a je to skvělé ;)
Skutecne bozsky! Cukr jsem pouzila hnedy a dala ho trochu mene, stejne tak jsem ubrala i oleje. Do testa jsem pridala pul lzicky nastrouhaneho muskatoveho orisku, ctvrt lzicky mleteho zazvoru a mleteho hrebicku. Dale pak kuru z jednoho citronu a pomerance a trosku stavy. Na polevu jsem pouzila 400 g syru Philadelphia. Pekla jsem v dortove forme. Korpus jsem prokrojila, namazala polevou, prilozila horni dil dortu a pomazala povrch dortu i boky. Pred podavanim vzdy dozdobim nastrouhanou pomerancovou kurou. Dort je nadychany, lehoucky, skvele chuti, nejlepsi dva dny po ulezeni. Rozhodne stoji za vyzkouseni :-)
Tak s tímhle koláčem jsem fakt zabodovala.....byl opravdu vynikající a fakt doporučuji vyzkoušet. Přidala jsem rozinky, trochu citronky, 1 vanilkový cukr místo van. extraktu a ubrala jsem cukr na polovinu. Polevu jsem uděla citronovou a na vrch jsem postrouhala margotku......neskutečná dobrota.....MŇAM....díky za recept
Milá MM, nevím, jak jste koláč pekla, ale suchý není ani náhodou, právě díky mrkvi a polevě vydrží velice dlouho šťavnatý a vláčný. Pro vás bych tedy fakt chtěla vařit a péct...nechcete se přihlásit do pořadu "Prostřeno" ? Tam by z vás asi všichni obdivem padali do mdlob.
Koláč je dobrý, ale trochu suchý. Chuťově obstojí, už jsem teda jedla i lepší, ale nebyl špatný. Cukru jsem samozřejmě dala méně.
výborné, doporučuji. Jen jsem ubrala množství cukru. Polevu jsem zvolila citonovou. pekla jsem v kulaté formě a po vychladnutí jsem rozřízla a pomazala meruňkovou marmeládou....takže máme místo koláče skvělý dortík.... :-)
Už se nerozpadá - stačilo nechat vychladnout...:-) No jo no, je vidět, že nejsem zrovna pekařka. Koláč je skutečně výborný!!!
Poraďte mi, prosím - co jsem udělala špatně, že se mi koláč rozpadá? :-(
Dovolila som si pridať fotku, dúfam, že autor nebude proti. Keď, tak nech dá vedieť a zmažem ju.
Přidala jsem do těsta citronovou kůru a použila citronovou polevu. Výborný koláč, jen příště snížím množství cukru :-)
Pro Simču: je to neuvěřitelné, ale opravdu tavený sýr, ideální je třeba smetanové apetito. Důkladně rozetřít s máslem a cukrem, natřít na vychladlý koláč, nechat nejlépe přes noc uležet. Ta typická taveno-sýrová chuť se ztratí. Pak ještě posypat skořicí a pustit na to rodinu / přátele....poperou se i o drobečky. :-))
Pro broskev - fakt tavený sýr? zdají se mi dost slané, neumím si to představit.... Pro v.1962 - myslím, že bych máslo nechala jen změknout a pak vše utřela,.... máslo bych nerozpouštěla... ale nejsem autor...... Pro autora - prosím, jak jsi došel k těm množstvím? 57 g másla a 227 g pomazánkového másla? Přijdou mi dost zvláštní, navíc si myslím, že je u polevy fuk, zda dám 50 nebo 60 g másla.... Nebo to vzniklo překladem - převodem z jiných jednotek???? Díky za vysvětlení. Simča
Používám trochu jiný postup při výrobě polevy: 150g taveného sýra (neochuceného), 150g másla, 100g cukru, jeden vanilkový cukr. Těsto jsem zatím dělala bez ořechů, koláč je výborný i tak, krásně měkký, chutná spíš jako dort.