• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Božský mrkvový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Božský mrkvový koláč

autor: bigos
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 56
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božský mrkvový koláč
Božský mrkvový koláč
Božský mrkvový koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek nasekané ořechy Nebo 100 g
    • 340
      g mrkev Syrové strouhané (jeden hrnek může být najemno)
    • 280
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička skořice
    • 4
      vejce
    • 300
      g cukr krupice
    • 240
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
  • Na polevu:
    • 57
      g máslo
    • 227
      g pomazánkové máslo
    • 230
      g moučkový cukr
    • vanilka
    • citronová kůra Na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, formu vyložíme papírem na pečení. Ořechy na pánvi opečeme asi 8 min., nebo dokud lehce nezhnědnou a necháme vychladit. Oloupeme a nastrouháme mrkev. V jedné misce smícháme mouku, sodu, pečící prášek, mrkev, sůl a skořici. Do druhé misky dáme vejce (asi 1 min. prošlehat ručním šlehačem) přidáme cukr a šleháme do máslové barvy asi (3-4 min.), komu se barva nezdá může i déle, nic se nezkazí. Pak přidáme olej a lehce přimícháme, po chvilce přidáme vanilku. Tekutou směs přidáme do moučné směsi a zamícháme, nakonec přmícháme ořechy.
2
Těsto nalijeme do formy nebo na plech a pečeme mírně asi hodinu, špejlí zkoušíme jestli už je upečený.
3
Poleva: všechny ingredience smícháme dohromady, nalijeme na vychladlý moučník a necháme v ledničce zatuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božský koláč

Božský koláč

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela | 25. 2. 2017 13:50

    Skvělý, všem to moc chutnalo, akorát jsem podruhé dala méně cukru...krásně mokrý, s ořechama to nemá chybu - zmizlo to velmi rychle - mňam, mňam... :-D

  • Rosseta
    Rosseta | 27. 11. 2016 14:40

    Je to vynikající koláč. :-) Přiměřeně vlhký i sladký, krásně voní a díky ořechům je co kousat (i když kvůli nim je taky značně rozpadací, je až nemožné ukrojit menší kousek bez rozdrobení). Na druhou stranu pomazánkovou polevu bych si klidně odpustila. Koláč je lepší bez ní.

  • Gita | 15. 7. 2016 15:51

    Určitě bude dobrý, jen bych se být autorem logicky zamyslela a zaokrouhlila ingredience. jistě by másla mohlo být 60 g, a pom.málsla 200g, neboť takové je balení...děkuji :-)

  • Lucieee.lucieee | 14. 7. 2016 18:59

    Vynikající :) Místo citronové kůry jsem to polevy vymačkala jeden menší citrón a je to skvělé ;)

  • linda klein | 7. 3. 2016 15:15

    Skutecne bozsky! Cukr jsem pouzila hnedy a dala ho trochu mene, stejne tak jsem ubrala i oleje. Do testa jsem pridala pul lzicky nastrouhaneho muskatoveho orisku, ctvrt lzicky mleteho zazvoru a mleteho hrebicku. Dale pak kuru z jednoho citronu a pomerance a trosku stavy. Na polevu jsem pouzila 400 g syru Philadelphia. Pekla jsem v dortove forme. Korpus jsem prokrojila, namazala polevou, prilozila horni dil dortu a pomazala povrch dortu i boky. Pred podavanim vzdy dozdobim nastrouhanou pomerancovou kurou. Dort je nadychany, lehoucky, skvele chuti, nejlepsi dva dny po ulezeni. Rozhodne stoji za vyzkouseni :-)

  • barbara.ax | 21. 1. 2016 08:39

    Vynikající :-)

  • cinie | 21. 7. 2014 08:06

    Tak s tímhle koláčem jsem fakt zabodovala.....byl opravdu vynikající a fakt doporučuji vyzkoušet. Přidala jsem rozinky, trochu citronky, 1 vanilkový cukr místo van. extraktu a ubrala jsem cukr na polovinu. Polevu jsem uděla citronovou a na vrch jsem postrouhala margotku......neskutečná dobrota.....MŇAM....díky za recept

  • Kateřina | 6. 4. 2014 10:42

    Milá MM, nevím, jak jste koláč pekla, ale suchý není ani náhodou, právě díky mrkvi a polevě vydrží velice dlouho šťavnatý a vláčný. Pro vás bych tedy fakt chtěla vařit a péct...nechcete se přihlásit do pořadu "Prostřeno" ? Tam by z vás asi všichni obdivem padali do mdlob.

  • MM | 25. 3. 2014 12:04

    Koláč je dobrý, ale trochu suchý. Chuťově obstojí, už jsem teda jedla i lepší, ale nebyl špatný. Cukru jsem samozřejmě dala méně.

  • Renata | 26. 9. 2013 19:44

    výborné, doporučuji. Jen jsem ubrala množství cukru. Polevu jsem zvolila citonovou. pekla jsem v kulaté formě a po vychladnutí jsem rozřízla a pomazala meruňkovou marmeládou....takže máme místo koláče skvělý dortík.... :-)

  • Zuza | 26. 10. 2012 13:48

    Už se nerozpadá - stačilo nechat vychladnout...:-) No jo no, je vidět, že nejsem zrovna pekařka. Koláč je skutečně výborný!!!

  • Zuza | 26. 10. 2012 12:36

    Poraďte mi, prosím - co jsem udělala špatně, že se mi koláč rozpadá? :-(

  • Klára K. | 1. 9. 2012 19:19

    Dovolila som si pridať fotku, dúfam, že autor nebude proti. Keď, tak nech dá vedieť a zmažem ju.

  • Darina Bálková | 1. 9. 2012 16:28

    Přidala jsem do těsta citronovou kůru a použila citronovou polevu. Výborný koláč, jen příště snížím množství cukru :-)

  • Broskev78 | 8. 8. 2011 21:11

    Pro Simču: je to neuvěřitelné, ale opravdu tavený sýr, ideální je třeba smetanové apetito. Důkladně rozetřít s máslem a cukrem, natřít na vychladlý koláč, nechat nejlépe přes noc uležet. Ta typická taveno-sýrová chuť se ztratí. Pak ještě posypat skořicí a pustit na to rodinu / přátele....poperou se i o drobečky. :-))

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 8. 2011 12:54

    Pro broskev - fakt tavený sýr? zdají se mi dost slané, neumím si to představit.... Pro v.1962 - myslím, že bych máslo nechala jen změknout a pak vše utřela,.... máslo bych nerozpouštěla... ale nejsem autor...... Pro autora - prosím, jak jsi došel k těm množstvím? 57 g másla a 227 g pomazánkového másla? Přijdou mi dost zvláštní, navíc si myslím, že je u polevy fuk, zda dám 50 nebo 60 g másla.... Nebo to vzniklo překladem - převodem z jiných jednotek???? Díky za vysvětlení. Simča

  • v.1962 | 4. 8. 2011 09:54

    Znamená to, že suroviny na polevu se rozpustí?

  • broskev78 | 3. 8. 2011 21:17

    Používám trochu jiný postup při výrobě polevy: 150g taveného sýra (neochuceného), 150g másla, 100g cukru, jeden vanilkový cukr. Těsto jsem zatím dělala bez ořechů, koláč je výborný i tak, krásně měkký, chutná spíš jako dort.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Moučkový cukr Mrkev Nasekané ořechy Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Sůl Vanilka Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Pleskačky

Pleskačky

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

391
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
16
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
15
Klasické lečo
Klasické lečo
11
Tacos
Tacos
10
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Božské košíčky nepečené
Božské košíčky nepečené
Božský čokoládový dort
Božský čokoládový dort
Božský koláč
Božský koláč
Brabantské dortíčky
Brabantské dortíčky
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
  • Recepty.cz
  • Božský mrkvový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact