• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Božský mrkvový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Božský mrkvový koláč

autor: bigos
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 55
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božský mrkvový koláč
Božský mrkvový koláč
Božský mrkvový koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek nasekané ořechy Nebo 100 g
    • 340
      g mrkev Syrové strouhané (jeden hrnek může být najemno)
    • 280
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička skořice
    • 4
      vejce
    • 300
      g cukr krupice
    • 240
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
  • Na polevu:
    • 57
      g máslo
    • 227
      g pomazánkové máslo
    • 230
      g moučkový cukr
    • vanilka
    • citronová kůra Na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, formu vyložíme papírem na pečení. Ořechy na pánvi opečeme asi 8 min., nebo dokud lehce nezhnědnou a necháme vychladit. Oloupeme a nastrouháme mrkev. V jedné misce smícháme mouku, sodu, pečící prášek, mrkev, sůl a skořici. Do druhé misky dáme vejce (asi 1 min. prošlehat ručním šlehačem) přidáme cukr a šleháme do máslové barvy asi (3-4 min.), komu se barva nezdá může i déle, nic se nezkazí. Pak přidáme olej a lehce přimícháme, po chvilce přidáme vanilku. Tekutou směs přidáme do moučné směsi a zamícháme, nakonec přmícháme ořechy.
2
Těsto nalijeme do formy nebo na plech a pečeme mírně asi hodinu, špejlí zkoušíme jestli už je upečený.
3
Poleva: všechny ingredience smícháme dohromady, nalijeme na vychladlý moučník a necháme v ledničce zatuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božský koláč

Božský koláč

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela | 25. 2. 2017 13:50

    Skvělý, všem to moc chutnalo, akorát jsem podruhé dala méně cukru...krásně mokrý, s ořechama to nemá chybu - zmizlo to velmi rychle - mňam, mňam... :-D

  • Rosseta
    Rosseta | 27. 11. 2016 14:40

    Je to vynikající koláč. :-) Přiměřeně vlhký i sladký, krásně voní a díky ořechům je co kousat (i když kvůli nim je taky značně rozpadací, je až nemožné ukrojit menší kousek bez rozdrobení). Na druhou stranu pomazánkovou polevu bych si klidně odpustila. Koláč je lepší bez ní.

  • Gita | 15. 7. 2016 15:51

    Určitě bude dobrý, jen bych se být autorem logicky zamyslela a zaokrouhlila ingredience. jistě by másla mohlo být 60 g, a pom.málsla 200g, neboť takové je balení...děkuji :-)

  • Lucieee.lucieee | 14. 7. 2016 18:59

    Vynikající :) Místo citronové kůry jsem to polevy vymačkala jeden menší citrón a je to skvělé ;)

  • linda klein | 7. 3. 2016 15:15

    Skutecne bozsky! Cukr jsem pouzila hnedy a dala ho trochu mene, stejne tak jsem ubrala i oleje. Do testa jsem pridala pul lzicky nastrouhaneho muskatoveho orisku, ctvrt lzicky mleteho zazvoru a mleteho hrebicku. Dale pak kuru z jednoho citronu a pomerance a trosku stavy. Na polevu jsem pouzila 400 g syru Philadelphia. Pekla jsem v dortove forme. Korpus jsem prokrojila, namazala polevou, prilozila horni dil dortu a pomazala povrch dortu i boky. Pred podavanim vzdy dozdobim nastrouhanou pomerancovou kurou. Dort je nadychany, lehoucky, skvele chuti, nejlepsi dva dny po ulezeni. Rozhodne stoji za vyzkouseni :-)

  • barbara.ax | 21. 1. 2016 08:39

    Vynikající :-)

  • cinie | 21. 7. 2014 08:06

    Tak s tímhle koláčem jsem fakt zabodovala.....byl opravdu vynikající a fakt doporučuji vyzkoušet. Přidala jsem rozinky, trochu citronky, 1 vanilkový cukr místo van. extraktu a ubrala jsem cukr na polovinu. Polevu jsem uděla citronovou a na vrch jsem postrouhala margotku......neskutečná dobrota.....MŇAM....díky za recept

  • Kateřina | 6. 4. 2014 10:42

    Milá MM, nevím, jak jste koláč pekla, ale suchý není ani náhodou, právě díky mrkvi a polevě vydrží velice dlouho šťavnatý a vláčný. Pro vás bych tedy fakt chtěla vařit a péct...nechcete se přihlásit do pořadu "Prostřeno" ? Tam by z vás asi všichni obdivem padali do mdlob.

  • MM | 25. 3. 2014 12:04

    Koláč je dobrý, ale trochu suchý. Chuťově obstojí, už jsem teda jedla i lepší, ale nebyl špatný. Cukru jsem samozřejmě dala méně.

  • Renata | 26. 9. 2013 19:44

    výborné, doporučuji. Jen jsem ubrala množství cukru. Polevu jsem zvolila citonovou. pekla jsem v kulaté formě a po vychladnutí jsem rozřízla a pomazala meruňkovou marmeládou....takže máme místo koláče skvělý dortík.... :-)

  • Zuza | 26. 10. 2012 13:48

    Už se nerozpadá - stačilo nechat vychladnout...:-) No jo no, je vidět, že nejsem zrovna pekařka. Koláč je skutečně výborný!!!

  • Zuza | 26. 10. 2012 12:36

    Poraďte mi, prosím - co jsem udělala špatně, že se mi koláč rozpadá? :-(

  • Klára K. | 1. 9. 2012 19:19

    Dovolila som si pridať fotku, dúfam, že autor nebude proti. Keď, tak nech dá vedieť a zmažem ju.

  • Darina Bálková | 1. 9. 2012 16:28

    Přidala jsem do těsta citronovou kůru a použila citronovou polevu. Výborný koláč, jen příště snížím množství cukru :-)

  • Broskev78 | 8. 8. 2011 21:11

    Pro Simču: je to neuvěřitelné, ale opravdu tavený sýr, ideální je třeba smetanové apetito. Důkladně rozetřít s máslem a cukrem, natřít na vychladlý koláč, nechat nejlépe přes noc uležet. Ta typická taveno-sýrová chuť se ztratí. Pak ještě posypat skořicí a pustit na to rodinu / přátele....poperou se i o drobečky. :-))

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 8. 2011 12:54

    Pro broskev - fakt tavený sýr? zdají se mi dost slané, neumím si to představit.... Pro v.1962 - myslím, že bych máslo nechala jen změknout a pak vše utřela,.... máslo bych nerozpouštěla... ale nejsem autor...... Pro autora - prosím, jak jsi došel k těm množstvím? 57 g másla a 227 g pomazánkového másla? Přijdou mi dost zvláštní, navíc si myslím, že je u polevy fuk, zda dám 50 nebo 60 g másla.... Nebo to vzniklo překladem - převodem z jiných jednotek???? Díky za vysvětlení. Simča

  • v.1962 | 4. 8. 2011 09:54

    Znamená to, že suroviny na polevu se rozpustí?

  • broskev78 | 3. 8. 2011 21:17

    Používám trochu jiný postup při výrobě polevy: 150g taveného sýra (neochuceného), 150g másla, 100g cukru, jeden vanilkový cukr. Těsto jsem zatím dělala bez ořechů, koláč je výborný i tak, krásně měkký, chutná spíš jako dort.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Moučkový cukr Mrkev Nasekané ořechy Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Sůl Vanilka Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

103
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
66
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
63
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Božské košíčky nepečené
Božské košíčky nepečené
Božský čokoládový dort
Božský čokoládový dort
Božský koláč
Božský koláč
Brabantské dortíčky
Brabantské dortíčky
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
  • Recepty.cz
  • Božský mrkvový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact