Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce cukru. Zalijeme mlékem, mícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme směs jen lehce probublávat, nepřikryté pokličkou. Občas promícháme. Asi po 1 hodině začne směs houstnout a krásně voní karamelem. Tu správnou hustoto poznáme tak, že na malý talířek kápneme trochu směsi, necháme vychladit a když je po vychlazení hustá, aby se dala namazat, je to ono. Směs necháme vychladnout do použitelné teploty a mažeme na palačinky, které po zatočení posypeme oříšky (ani šlehačka není marná). Karamelovou pomazánku můžeme uschovat v ledničce do příštího použití.
2
Já měla ze začátku k tomuto receptu velkou nedůvěru, ale jen do prvního vyzkoušení.
Recept vypadá zajímavě, ale pro mne jako laika je dost podstatná absence pracovního postupu pro výrobu palačinek, které se dle receptu nejspíš vykouzlí samy.
jaja 13
|9. 7. 2009 19:36
Vyzkoušejte "zapečené" palačinky. Pomalu je opeču jen z jedné strany (vrchní strana nesmí být vlhká). Pak je natřu z té opečené strany - jen na jedné polovině - dám ochucený tvaroh a na to lžíci marmelády(nesmí být až do kraje, protože by náplň při dalším smažení vytekla). Přehnu a dám na pánvičku opéct druhou stranu palačinek.
Markéta Jarošková
|7. 7. 2009 17:26
Vyzkoušela jsem a jsem příjemně překvapená. Zezačátku jsem myslela, že se mi to nakonec nepovede, protože mi směs pořád ne a ne houstout, ale opravdu musíte počkat asi tu hodinu, než to houstnout začne. Je to jednoduché a velmi dobré, moc mi chutnalo. Můžete k tomu na palačinky namazat např. tvaroh, posypat grankem, apod., záleží, jak to máte rádi.
Alexandra Remišová
|27. 3. 2009 10:19
Jejda, já zapomněla napsat, že po zalití mlékem přidáme zbylý cukr!!!!!!