• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Božské palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Božské palačinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božské palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Palačinky
    • mléko
    • hladká mouka
    • vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 1
      l mléko plnotučné
    • 200
      g cukr krystal
  • Na zdobení
    • lískové oříšky sekané,pražené, nebo mleté

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce cukru. Zalijeme mlékem, mícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme směs jen lehce probublávat, nepřikryté pokličkou. Občas promícháme. Asi po 1 hodině začne směs houstnout a krásně voní karamelem. Tu správnou hustoto poznáme tak, že na malý talířek kápneme trochu směsi, necháme vychladit a když je po vychlazení hustá, aby se dala namazat, je to ono. Směs necháme vychladnout do použitelné teploty a mažeme na palačinky, které po zatočení posypeme oříšky (ani šlehačka není marná). Karamelovou pomazánku můžeme uschovat v ledničce do příštího použití.
2
Já měla ze začátku k tomuto receptu velkou nedůvěru, ale jen do prvního vyzkoušení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božské košíčky nepečené

Božské košíčky nepečené

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Soňa | 9. 9. 2015 18:23

    :-D ty si najděte jinde :D

  • petr | 6. 4. 2014 08:18

    A ty palacinky udělám jak?

  • kubaair | 25. 8. 2013 19:11

    Recept vypadá zajímavě, ale pro mne jako laika je dost podstatná absence pracovního postupu pro výrobu palačinek, které se dle receptu nejspíš vykouzlí samy.

  • jaja 13 | 9. 7. 2009 19:36

    Vyzkoušejte "zapečené" palačinky. Pomalu je opeču jen z jedné strany (vrchní strana nesmí být vlhká). Pak je natřu z té opečené strany - jen na jedné polovině - dám ochucený tvaroh a na to lžíci marmelády(nesmí být až do kraje, protože by náplň při dalším smažení vytekla). Přehnu a dám na pánvičku opéct druhou stranu palačinek.

  • Markéta Jarošková | 7. 7. 2009 17:26

    Vyzkoušela jsem a jsem příjemně překvapená. Zezačátku jsem myslela, že se mi to nakonec nepovede, protože mi směs pořád ne a ne houstout, ale opravdu musíte počkat asi tu hodinu, než to houstnout začne. Je to jednoduché a velmi dobré, moc mi chutnalo. Můžete k tomu na palačinky namazat např. tvaroh, posypat grankem, apod., záleží, jak to máte rádi.

  • Alexandra Remišová | 27. 3. 2009 10:19

    Jejda, já zapomněla napsat, že po zalití mlékem přidáme zbylý cukr!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Lískové oříšky Mléko Mléko plnotučné Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

71
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
46
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
41
Houbový guláš
Houbový guláš
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Božské palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact