• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Božské palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Božské palačinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božské palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Palačinky
    • mléko
    • hladká mouka
    • vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 1
      l mléko plnotučné
    • 200
      g cukr krystal
  • Na zdobení
    • lískové oříšky sekané,pražené, nebo mleté

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce cukru. Zalijeme mlékem, mícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme směs jen lehce probublávat, nepřikryté pokličkou. Občas promícháme. Asi po 1 hodině začne směs houstnout a krásně voní karamelem. Tu správnou hustoto poznáme tak, že na malý talířek kápneme trochu směsi, necháme vychladit a když je po vychlazení hustá, aby se dala namazat, je to ono. Směs necháme vychladnout do použitelné teploty a mažeme na palačinky, které po zatočení posypeme oříšky (ani šlehačka není marná). Karamelovou pomazánku můžeme uschovat v ledničce do příštího použití.
2
Já měla ze začátku k tomuto receptu velkou nedůvěru, ale jen do prvního vyzkoušení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božské košíčky nepečené

Božské košíčky nepečené

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Soňa | 9. 9. 2015 18:23

    :-D ty si najděte jinde :D

  • petr | 6. 4. 2014 08:18

    A ty palacinky udělám jak?

  • kubaair | 25. 8. 2013 19:11

    Recept vypadá zajímavě, ale pro mne jako laika je dost podstatná absence pracovního postupu pro výrobu palačinek, které se dle receptu nejspíš vykouzlí samy.

  • jaja 13 | 9. 7. 2009 19:36

    Vyzkoušejte "zapečené" palačinky. Pomalu je opeču jen z jedné strany (vrchní strana nesmí být vlhká). Pak je natřu z té opečené strany - jen na jedné polovině - dám ochucený tvaroh a na to lžíci marmelády(nesmí být až do kraje, protože by náplň při dalším smažení vytekla). Přehnu a dám na pánvičku opéct druhou stranu palačinek.

  • Markéta Jarošková | 7. 7. 2009 17:26

    Vyzkoušela jsem a jsem příjemně překvapená. Zezačátku jsem myslela, že se mi to nakonec nepovede, protože mi směs pořád ne a ne houstout, ale opravdu musíte počkat asi tu hodinu, než to houstnout začne. Je to jednoduché a velmi dobré, moc mi chutnalo. Můžete k tomu na palačinky namazat např. tvaroh, posypat grankem, apod., záleží, jak to máte rádi.

  • Alexandra Remišová | 27. 3. 2009 10:19

    Jejda, já zapomněla napsat, že po zalití mlékem přidáme zbylý cukr!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Lískové oříšky Mléko Mléko plnotučné Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

344
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
163
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
156
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
45
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
27
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Božské palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact