• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Božské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Božské kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 37
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso Celé kuře
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks paprika
    • 1
      plechovka žampiony
    • česnek
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • tuk
    • máslo
    • bazalka
    • šalvěj
    • zázvor
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi na oleji do zlatova orestujete naplátky nakrájenou cibuli, do té přidáte na kolečka nakrájený česnek. Když chytne lehounce zlatou barvu, přidejte rajčata, houby a žampiony. Nechte tak 5-6 minut orestovat, poté zalejte smetanou a odstavte (vyčkejte, až se spojí štáva ze zeleniny a smetany - poté odstavte).
2
Pekáč na dně vymažte lehce máslem, vložte do něj kuře či stehna, osolte, opepřete, ale jen lehce, pokud máte rádi pálivé, tak můžete více. A celé to zalijte směsí z pánve, přiklopte druhým pekáčem, a dejte péct do trouby dokud nebude kuře měkké - tak 60-90 minut při teplotě 180 °C.Podává se s kaší či bramborem a je to opravdu božské. Ta směs zeleniny se nejlépe dělá nejlépe ve woku, kde máte jistotu, že se vám nic nepřipálí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božské košíčky nepečené

Božské košíčky nepečené

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igor | 25. 4. 2014 11:08

    Vypadá to lákavě, ale trochu mi vadí když se rozpis neshoduje s postupem. Bazalka, šalvěj, zázvor a muškátový oříšek se vůbec nepoužijí, naopak se přidají houby a žampiony, zatímco jsme si připravili jen plechovku žampionů. Je dobré si to po sobě přečíst.

  • Mila Tischer | 28. 1. 2012 13:36

    Fakt dobrej recept. Zazvor jsem dala cerstvy, neni psano kolik, ale jelikoz je dost ostrej a aromatickej, dala jsem asi 5 kolecek, salvej nemam, takze jsem nedala, a na zaklade komentaru jsem dala slehacky pul normalni a pul zakysane. Moje lidi kure nemusej, ale tohle jim chutnalo, davam mezi favority, davam za 1, a priste to zkusim z veprovyho. Dik za recept. :-*

  • Kačka | 15. 1. 2012 11:45

    Božské je to až tehdy, když místo smetany ke šlehání, dáte zakysanou smetanu ;-)

  • Duli23 | 7. 8. 2011 18:01

    Uplne super nemalo to chybu akorat namiesto 1 papriky som tam dal 3 :o)

  • Venc
    Venc | 6. 2. 2011 14:35

    Také souhlasím :-[ ale zároveň musím přiznat ,že tento recept zbaštili moje dětičky( 20 a 22 ) bez připomínek i s žampiony které oni nemusí.....já dávám 1

  • Petra Vodičková | 1. 11. 2008 13:04

    Souhlasím s Vladanem, dobré, ale božské ne.

  • Vladan Müller | 13. 9. 2008 16:52

    Kuře bylo dobré,ale "Božské" si představuju ještě kapánek jinak.:-)

  • Gábina H | 10. 9. 2008 08:48

    Bylo to výborné, dala jsem na pekáč ke kuřeti brambory na čvtrtky, šťávička byla super. I když na rajčata moc nejsem, v této úpravě byly k sežrání.

  • Alena Tesařová | 9. 9. 2008 08:37

    Vařila jsem o víkendu poněkolikáté a vždy má velký úspěch - poze nedávám rajčata, syn je nerad. Té omáčky musím dělat už dvojnásobné množství, s bramborovou kaší nemá chybu. Koření používám všechno, tak jak je uvedeno v receptu. Vynikající!

  • Monika Š. | 8. 9. 2008 12:41

    Výborné!!! S bramborovou kaší dobrůtka :-) Doporučuji! Za jedna!

  • marie chocholová | 13. 8. 2008 16:37

    Tak jsem se dneska pustila do tohoto receptu,jelikož manžel není milovník kuřat,tak jsem místo kuřete dala kotlety,nemá to chybu,moc to všem chutná,dávám 1*,a zařazuji do oblíbených.

  • Petra Joklová | 13. 8. 2008 10:35

    Já dala taky kuře nejdřív na cca půl hodinky zapéct samotné a pak jsem přidala omáčku. Hodnotím za 1 - bylo to opravdu božské budu dělat často.

  • Jana Juřenová | 9. 8. 2008 09:46

    Nemá chybu, moc děkuji za tento recept, manžel byl v sedmém nebi,hned to zopakuji!!!

  • Veronika Fišerová | 30. 7. 2008 16:25

    Dělala jsem z kuřecích prsou na kousky a bylo to výborné!!!!

  • Jarka Mastilová | 29. 7. 2008 16:47

    Název odpovídá ,toto kuře je opravdu božské a úproto dávám 1.

  • Mirka P. | 27. 7. 2008 18:10

    Taky musím dát 1. Hlavně ten výpek je vynikající.

  • Beata Škanderová | 26. 7. 2008 22:28

    Hodnotila som 1. Keby som mohla, dám 1*****. Tak úžasné jedlo som dávno nejedla. Pripravila som pre návštevu a všetkým chutnalo. Stehná som najskôr piekla bez omáčky, tú som pridala, keď boli stehná trocha zapečené. Dala som niečo viac zeleniny a 1,5 smotany.Mňam!

  • Veronika Kartáková | 26. 7. 2008 13:43

    Dneska jsem nevěděla co udělat na oběd.Koukla jsem tady na recepty a božské kuře mě zaujalo.Udělala jsem ho a musím říct že je opravdu vanikající hodnotím 1.Děkuji Veronika

  • Beata Škanderová | 22. 7. 2008 22:42

    Poraďte mi prosím, koľko toho cesnaku tam mám dať, aby to bolo primerane cesnakové?

  • Ostružina Lesní | 28. 6. 2008 18:52

    Je to mňamka, jen příště to udělám bez rajčat.

  • Jana Pátková | 27. 6. 2008 15:08

    Dnes jsem připravila k obědu, přesně viz recept, měla jsem čerstvé houby a musím také pochválit, je vynikající. Hodnotím velkou 1.

  • Marika Vaculíková | 30. 3. 2008 14:13

    Díky moc za recept, bylo to moc dobré, pochutnala si celá rodina.

  • Anonym | 25. 3. 2008 12:31

    Varila jsem v nedeli k obedu - bylo to vyborne !!! Jen jsem stehna taky dala nejdrive peci samotne, nez se zatahnou, aby byla kurcicka a smetanu jsem taky pouzila zakysanou - bylo to MNAMOZNI !!! I pritel si to velice pochvaloval !

  • Klára Keselyova | 2. 3. 2008 13:04

    Dnes som ho pripravila k obedu. Je skutočne dobré. Robila som k tomu americké zemiaky a nemalo to chybu.

  • Marie Vlckova | 1. 3. 2008 15:53

    Tak jsem to konecne uvarila. Rajcata jsem tam dala, i kdyz je dcera ani manzel nejedi. Olizovali se vsichni az za usima (manzel tedy jenom talir, coz normalne nedela) . Muj anglicky zet, ktery stavy a omacky moc nemusi (treba rostenky nebo ptacky, i kdyz je varim dobre a my bychom to nejradeji jedli z hlubokeho talire a on si da na brambory radeji jen maslo) prohlasil, ze tohle musim zopakovat. Te zelenino-zampionove smesi jsem udelela hodne, kure (rozctvrtcene) se mi spis dusilo, ale vubec to nevadilo, bylo pekne nasate to chuti. Vyborny recept.

  • Alena Tesařová | 11. 2. 2008 09:17

    Vařila jsem včera, bylo to vynikající s bramborovou kaší. Vynechala jsem pouze rajčata, syn je nerad. Kuřecí stehna jsem dala péct samostaně, až v polovině pečení jsem směs dala pod stehna, neb máme rádi křupavou kůrčičku. Výborné, dávám za jedna

  • ALEX | 11. 11. 2007 20:55

    Super . Jak by řekla peťa bylo to " VÝBORNÉ"

  • Eva Klausberger | 30. 10. 2007 03:27

    Ziji 5let v USA a stale doma varime ceska jidla nebot i muj manzel je puvodem z Cech.Bohuzel vecne to same a tak jsem se rozhodla varit podle receptu.Muj muz neni velkym priznivcem kurat,ale toto kure mu velice chutnalo.Dokonce si ho bere i do prace na obed,Davame cela nase rodina za 1.(i muj syn)Dekujeme za tuto delikatesu.Vyborne!!!!!Prejeme hodne uspechu ve vareni a tesime se na dalsi recepty.Dik Eva

  • Marcela Suchanová | 25. 10. 2007 14:50

    Moc mi to chutnalo,dávám 1.

  • Marta | 16. 10. 2007 19:42

    Je to výborné, dávám za 1.

  • Monika | 27. 9. 2007 11:04

    Uvařila jsem to, když přijel bratr s rodinou a dostalo se mi té nejkrásnější pochvaly, co může být. Synovec (5 let): "To je nejlepší kuře co jsem, kdy jedl" Tak to fakt potěší.... Jste měli vidět výraz švagrové :-) Vážně moc dobrý a lehounký recept...

  • Katka | 20. 9. 2007 13:49

    Tak jsem vyzkoušela - použila jsem krůtí stehna a byla to mňamka.

  • Pavča | 3. 9. 2007 08:37

    Taky musím pochválit, název nezklamal, opravdu to je božské kuře. Jelikož mám radši zakysanou smetanu, a jinou jsem neměla, tak jsem ji tam dala, a mlaskali jsme si.

  • Puf | 4. 8. 2007 21:30

    Kuře jsme prošpikovali špekem a máme boule za ušima, si du přidat:-)

  • na rybniku | 20. 5. 2007 19:56

    Vím, že se opakuji,ale...tohle vážně nemá chybu! Vynikající :)

  • Andrea | 8. 5. 2007 16:47

    Tak tohle kuře si svůj název opravdu zaslouží. Manžel i já jsme se olizovali až za ušima:o).Vřele doporučujeme!

  • Klára | 17. 3. 2007 15:10

    Dotaz na autora receptu. V ingrediencích je napsaná 1 paprika. Co s ní ? V postupu přípravy se o paprice vůbec nepíše. Jenom: ...přidejte rajčata, houby a žampiony. A co s paprikou? Prosím doplňte recept-postup přípravy. Děkuji.

  • Iva B. | 28. 2. 2007 23:28

    Muj manzel i ja jsme si moc pochutnali, a to jsme pomerne mlsni. Kure nejen dobre chutna, ale i voni a vypada. Priste mozna jenom zkusim maso ze stehen obrat - nemam moc rada cela kureci stehna pokud jsou v omacce (nelibi se mi vzhled), ale mozna je to jen moje mala uchylka. Urcite si zaradim tento recept mezi sve oblibene a uz se nemuzu dockat az ho udelam nasim pratelum. Je to zase neco noveho a ne tak obvykleho a pritom snadne a rychle. P.S. Bazalku, salvej a zazvor jsem nasypala na kure - ale pozor, vsechna tri koreni jsou velmi aromaticka, tak opatrne.

  • Věra | 16. 2. 2007 08:56

    Celé rodině to moc chutnalo a to mám doma 3 mlsné chlapy. Dělala jsem to bez šalvěje a místo papriky, kterou jsem neměla, jsem dala maďarské papriky v oleji a soli - pikantní.Podávala jsem to s tmavým pečivem a s ledovým salátem se zálivkou. Výborné!

  • Pavla Štefková | 4. 2. 2007 13:29

    Naprosto vynikajici. Bohuzel jsem zrovna nemela ani slavej, zazvor a muskatovy orisek, tak jsem maso potrela smesi dijonske horcice s bazalkou a korenim Bylinkove kure od Kotanyi, ale vysledny efekt stal opravdu za to... Fantazie!

  • Bara | 26. 1. 2007 21:04

    Je to moc dobre, dneska jsem delala, misto rajcat jsem dala papriky a vice cibule a zampionu a je to vazne moc dobre. Koreni jsem dala na kure predtim, nez slo do trouby. Doporucuji.

  • Alena | 25. 10. 2006 10:05

    Taky nám moc chutnalo! Dala jsem žampiony i sušené houby.

  • Ilisek | 22. 9. 2006 15:04

    Je to vyborne !!! Mohu jen doporucit...

  • Ivana | 29. 7. 2006 19:13

    Bylo to skvělé!Místo žampionů jsem dala sušené houby,vynikající!Doporučuji.

  • simona krejcirikova | 8. 7. 2006 21:11

    Nemá se dát ta smetana až nakonec? Vždyť se to musí zdrcknout, nebo ne?

  • Lubumba Vejřík | 7. 7. 2006 22:46

    Pěknej blaf, todle kuře

  • Martina S. | 15. 6. 2006 16:09

    Moc dobré. Jako přílohu jsme měli těstoviny. A myslím, že příště vyzkouším jako přílohu i ten opečený brambor. Dávám za jedna.

  • Jitule | 10. 5. 2006 12:56

    A kam mám přidat tu bazalku,šalvěj a zázvor?

  • Katka | 10. 4. 2006 18:46

    Opravdu výborné!! Místo rajčat jsem dala sherry rajčátka, k tomu opečený brambor...

  • Rosťa | 18. 3. 2006 19:06

    Neslo by tam dat neco jinyho misto zampinou a vubec jakychkoliv hub? Co treba paprika?

  • Eliska Nedbalova | 3. 3. 2006 20:15

    Urcite se to hodi i k testovinam

  • Eva | 2. 3. 2006 01:09

    Premyslela jsem, jestli je te omacky ze smetany a zeleniny dost, jestli by se to hodilo i s testovinami?

  • Lenka Zavřelová | 27. 2. 2006 10:02

    Vypadá to moc dobře.Jen ta rajčata nahradím něčím jiným,manžel je nerad.Určitě vyzkouším!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Kuřecí maso Máslo Muškátový oříšek Paprika Pepř mletý Rajčata Šalvěj Smetana ke šlehání Sůl Tuk Žampiony Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Plněný cop

Plněný cop

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Mramorové maso

Mramorové maso

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

117
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
52
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
51
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
36
Buřty na pivě
Buřty na pivě
33
Bramborový závin
Bramborový závin

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77): Vyvedl novou přítelkyni, ale lásku vyznal manželce!

Režisér Jiří Adamec (77): Vyvedl novou přítelkyni, ale lásku vyznal manželce!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Božské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact