• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Božská roláda
Napište svůj komentář k receptu

Božská roláda

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božská roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • šlehačka
    • 2,50
      lžíce kakao
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme 5 žloutků s cukrem a kakaem a zlehka vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Na plech dáme alobal potřeme sádlem a vysypeme hrubou moukou, rozetřeme těsto a pečeme 8 minut ve vyhřáté troubě na 220 °C.
2
Po upečení posypeme vanilkovým cukrem, sbalíme, necháme zchladnout a pak zase rozbalíme a potřeme dobře ušlehanou šlehačkou a opět zabalíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Fofr piškotová roláda

Fofr piškotová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 9. 3. 2011 11:08

    Nejsem zdatná pekařka, udělám tak štrůdl z listového těsta, ale roláda je velice jednoduchá a rychlá...do náplně ke šlehačce sem ještě přidala na slabé plátky banány a pak celou roládu polila čokoládu...dobrota!!

  • jana Rýzlová | 22. 4. 2008 12:34

    nejsem žádná velká kuchařka a roláda se povedla je výborná spíš než úspěchy slavím neúspěchy takže ji všichni vyzkoušejte děkuji za super recept

  • Radka | 13. 1. 2008 19:15

    Ani mě se to nepovedlo a opravdu to připomínalo spíš zdrclou palačinku. Nejlepší na tom byla náplň ze šlehačky, pomazánkového másla a banánů. Jinak se ale podívám určitě po nějakém jiném receptu.

  • mery | 25. 9. 2007 10:57

    Vynikající, jednoduchá.

  • Renáta Janotová | 26. 7. 2007 14:44

    Tento recept je SKVĚLÝ!Právě se mi chladí v ledničce a myslím, že dlouho nevydrží. Zkusila jsem přidat vajička(7ks), dala jsem 5 lžic cukru a 3 lžíce kakak. Je to nádherně vysoké a nadychané!PARÁDA! Ale pečeu to na 250 stupňů a přesně 6min. Vždycky se mi povede!Dávam velkou 1!!

  • Anonym | 29. 6. 2007 08:41

    šlehačka se nesladí??

  • Jaňule H. | 24. 4. 2007 15:04

    Luxusnííí. Když jsem byla malá, dělávala tuto roládu teta a já ji milovala. Moc děkuji za připomenutí receptu. Dávám 1

  • Anonym | 5. 4. 2007 16:37

    ona s nesrazi.Jen proste trochu klesne.Jinak je to osvedceny recept nemam pripominky.Jen ten plech vykladam pec.papirem veronika

  • Di | 5. 4. 2007 09:31

    Ivo, nikde neděláte chybu. Roláda při tak velkém množství vajec a malu cukru bez mouky nezůstane vysoká - ale sražená by být neměla. Zkuste opačný postup - našlehat hodně bílky s cukrem a pak opatrně zašlehat žloutky.

  • IVA UŠELOVÁ | 5. 4. 2007 00:00

    ZAJÍMALO BY MĚ,PROČ MI ROLADA PO UPEČENÍ HNED KLESLA.KDE DĚLÁM CHYBU.UPLNĚ JAK SRAŽENÁ.NEVÍTE NĚKDO?

  • Anonym | 20. 8. 2006 06:50

    Dělám ji úplně stejně jako Jana z VM, jako náplň používám šlehačku a banán. Je to roláda, která se mi vždy povede.

  • Romana | 18. 8. 2006 15:44

    Paní Jano z VM, dělala jsem roládu přesně podle vašeho postupu, ale těsto po upečení není vysoké ani 0,5 cm a vypadá takové slité. Nevím, zda to tak má být. Bez mouky jsem roládu nikdy nepekla, tak nevím.

  • Lucka K | 19. 10. 2005 15:10

    můžete mi prosim vás napsat kolik je z této rolády asi kousků?chci jí dělat na sobotu a bude nás víc,tak aby nechyběla,díky

  • Jarka L. | 17. 8. 2005 18:41

    Dodržela jsem suroviny p. Štroblové a dělala podle postupu p. Jany z VM. Papír na pečení jsem pouze řádně vymazala olejem (bez mouky) a na 180 st. pekla cca 7-8 minut. Náplň jsem použila pudink uvařený v 1/2 litru mléka zahuštěný 2 lžícemi hl. mouky a zjeměný 10g másla. Naplnila a rolovala až po úplném vychladnutí. Peč. papír šel krásně dolů - spíše mi upečená roláda po něm klouzala, takže bez problémů. A výsledek? Hmmmmm.... neumíte si představit tu skvostnou, jemnou chuť. Jednoduché, rychlé a výborné.

  • Jana Š. | 13. 5. 2005 21:21

    Jo přesně tak, a já je nasucho opražím na pánvičce. Jana

  • Jana z VM | 11. 5. 2005 07:35

    To mě nikdy nenapadlo přidat oříšky, musím vyzkoušet, ale zřejmě budou lepší lískové, že?!

  • Jana Ševčáková | 10. 5. 2005 13:11

    Já tuto roládu taky dělám, výborná je, když se do šlehačky zamíchají oříšky.

  • Anonym | 4. 5. 2005 12:11

    Tato roláda je jedna z nejlepších, které jsem doposud ochutnala, doporučuji ji všem. Dana

  • Anonym | 5. 1. 2005 10:37

    Tato rolada je vyborny dezert, lahka ako pierko a velmi chutna...

  • Jana z VM | 3. 1. 2005 12:15

    Já tuto roládu dělám už hodně dlouho. Síce trochu jinak, ale výsledek je stejný. Je opravdu bez mouky a já přikládám svůj postup: Šlehám ručním šlehačem 5 bílků, do nichž postupně zašlehávám 5 lžic krupicového cukru. Až je sníh pěkně tuhý, vyklopím do něj 5 žloutků a lehce je zašlehám opět ručním šlehačem. Potom do tohoto "těsta" přeseju 3 lžíce kakaa a lehce a dobře zamíchám.Plech vyložím pergamenovým papírem (peču na něm všechny rolády a řezy), který dobře vymastím, nejlépe sádlem!! těsto dobře rozmažu po papíře a upeču - peče se krátce asi 7 minut, nesmí se vysušit! Pečeme na 180 st. Po upečení nikdy neroluji, ale až roláda vychladne potřu ji ušlehanou šlehačkou, do které přidám někdy rozmačkané jahody, nebo maliny, nebo nic. Je možno také nejdířve roládu potřít trošku marmeládou a potom slehačkou. teprve potom sroluji. Jeden takový fígl - jakmile roláda vychladne, nadzvednu ji z papíru, případně si pomůžu dortovým nožem.

  • Jana Wernischova | 3. 1. 2005 11:38

    Dotaz: je opravdu bez mouky? Takhle mi to připadá spíš jako forma omelety určené k okamžité spotřebě, než jako moučník který si můžu udělat předem. Tím nechci vůbec říct, že to není božské!!!! Jen se prostě ptám. Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kakao Šlehačka Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

87
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
72
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
66
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
49
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
45
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Obří mejdan »90« kapelníka Hybše: Doma invalida, ale tady…, dobírala si ho manželka

Obří mejdan »90« kapelníka Hybše: Doma invalida, ale tady…, dobírala si ho manželka

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Božská roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact