Na másle osmahneme cibuli, přidáme vločky a smažíme, až jsou křupavé a zhnědlé. Přidáme vejce a uděláme smaženici, přidáme sůl a zalejeme vřelou vodou, necháme jen projít varem, přidáme nakonec bylinky.
2
Tento recept jsem četla v jednom časopise a protože jsem ho vyzkoušela a měla jsem s ním úspěch, vkládám sem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Leonidas.1
|2. 2. 2016 08:37
Vločkovou polévku vařím už dlouho... postup stejný, akorát na konec přidávám na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a přidávám i kedlubnu a 3 střední brambory. Poté nechávám pomalu probublávat ještě asi cca 20 minut dokud nezměkne zelenina a "nenabobtnají" vločky. Občas dochucuji lžící vegety. Super pochrochtáníčko
Fantastická pridala som este nastrúhanú mrkvičku, a mrazenú zeleninu dala som 2 hovadzie bujony do 2 litrov aby bolo polievočky viacej a len ta sa zaprášilo) :-D
Zdenka
|10. 7. 2014 14:59
Výborná, vývar jsem dala hovězí a na závěr přistrouhla jednu celou mrkev ;-)
Lucie
|19. 3. 2014 17:12
Chtěla bych se zeptat jaký vývar do této polévky dáváte?? Děkuji L
monika
|12. 7. 2013 16:21
N :-) ejdřív jsem začala vařit s nedůvěrou, ale výsledek je vynikající.
Děkuji za rychlý a chutný recept.polévku zařadím mezi jídla, která nám chutnají.
Kamca
|11. 4. 2013 11:35
Rychla a moc dobra
Michalkova
|7. 4. 2013 14:05
Bez zeleniny to neni ono, urcite ji pridejte.
Kamca
|13. 3. 2013 13:10
Přidala jsem ještě mraženou zeleninu, kmín a pepř a je to skvělé!!! Doba přípravy méně než 5 min.
Zrovna jsem se do ní dal. A dávám za umělecký dojem 6.0 a za rychlost s jakou je hotova rovněž 6.0. Česnečku vařím přecejenom o kapánek dýl. Takže díky
polévka dobrá, přidala jsem ještě polévkovou zeleninu :-) určitě budu vařit častěji
Jana
|2. 3. 2011 17:51
přidala jsem i čočku :-)
baobab
|7. 2. 2011 01:56
Tuhle polévku vařím rád, je jednoduchá, nejlepší asi druhý den, když se vločky pěkně rozleží. Smaženici zalévám nejdříve bílým vínem, nechám částečně odpařit, teprve pak doplním vývarem.
Ostatně skoro všude, kde je základ smažená cibulka, můžete kápnout decku bílého vína a nechat odpařit, vždy to jídlo vylepší. Čím lepší víno, tím lepší bašta.
Úžasná polévka. Rychlá a dobrá, všichni si jen pochvalovali!!
Zdenka Kocmichová
|10. 8. 2010 15:23
mooc dobrá. Díky za recept! Hodnotím za 1.
Katerina Juhászová
|4. 7. 2010 19:35
Vynikající, moc sme si pochutnali
hanka podešvová
|9. 11. 2009 10:22
dík za recept opakovaně jsem uvařila a vždy byla udělená pochvala
recepty 73
|18. 10. 2009 14:20
Přidal jsem také nastrouhanou zeleninu(mrkev,celer)a nasekanou celerovou nať.Ještě před časem by mě ani nenapadlo vařit z vloček,a teď... .Polévka je výborná a velmi rychlá.Určitě brzy zopakuji!
Martina Kolářová
|9. 9. 2009 13:22
Polévka je naprosto dokonalá, už jsem jí dělala asi třikrát. Vhodné i jako dietnější večeře :-)
Martina Kolářová
|22. 8. 2009 11:55
Polévku jsme právě dojedli a je výborná. Jen jsem přidala i trochu zeleninky.
Jarka O.
|16. 6. 2009 14:32
Dík za tip, zrovna přemýšlím, co k večeři :-)
Vlasta Kopová
|16. 6. 2009 13:15
Jo a ještě jsem zapomněla: nepřidala jsem žádný masox ani dochucovadlo - to nepoužívám a stejně chuť byla perfektní!
Vlasta Kopová
|16. 6. 2009 13:13
Potřebovala jsem nějakou rychlou polévku a tahle je naprosto supr, chlapi si pošmákli!!!Přidala jsem také zeleninu, trochu česneku a nakonec petrželku!Velká 1****
Michaela Mitregová
|23. 4. 2009 12:30
Polévka je opravdu výborná, měla jsem trochu strach z těch vloček, které zrovna dvkrát nemusím, ale moc mě překvapila ta supr chuť. Přidala jsem i kořenovou zeleninu a fakt dobrý tip.
Mirka Štěpánková
|20. 5. 2008 13:56
fakt je super...:-) dneska na ni přišla řada
Anonym
|17. 3. 2008 16:47
Chutnala mi,jen jsem přidala nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a nakrájenou naťovou cibulku.
Petra M.
|26. 1. 2008 14:29
Hrozna jednoduche a moc dobre.Ja jsem si pochutnala.
Jana V.
|12. 10. 2007 01:39
Vařím něco podobného,jen přidávám ještě kořenovou zeleninu-kvůli chuti a barvě.