sýr
(Mozzarela, čedar, niva, gorgonzola, může být i směs)
rajčata
Malá nebo 2 - 3 lžíce rajského protlaku
kečup - jemný
Případně
2
ks
vejce
Postup přípravy receptu
1
Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a nasekáme cibuli. K tomu přidáme nahrubo nakrájená rajčata. Kuřecí maso (prsa, ale mohou být i stehenní řízky), pokrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, promícháme a osmahneme. Můžeme použít i drůbeží salám.
2
K masu přidáme cibuli, dvě minutky ji za stálého míchání necháme zesklovatět, přidáme cuketu, mícháme další minutu, nakonec do směsi nasypeme i brokolici a mícháme ještě další dvě minuty. Je-li směs suchá, přidáme trochu zeleninového vývaru a pět minut ji podusíme. Když nám zelenina změkne, přidáme nasekaná rajčata a hrst zelených bylinek (bazalku, oregano, nebo jiné, podle chuti) a směs promícháme.
3
**Omáčka:** ze dvou vajec oddělíme žloutky od bílků. (Žloutky později přidáme do omáčky, z bílků ušleháme tuhý sníh – vyzkoušet!). Ušlehané bílky opatrně promícháme se sýry.
4
**Finále:** Směs penne promícháme v zapékací misce s omáčkou tak, aby se těstoviny dobře obalily. Posypeme ji nastrouhaným sýrem, přikryjeme víkem a dáme zapéci na cca 20 – 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lucííík
|31. 1. 2014 02:48
Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším. Jinak co se diskuse níže týká, dělám si zel. vývar svůj - v lednici se vždy nějaká zelenina najde - dost brojím proti chemii a to klasický bujony mají. Stačí si do vody naházet zeleninu dle chuti, povařit a a klidně ji sníst samostatně jako přílohu. ;-)
čolis
|25. 11. 2013 19:51
ja mám dotaz ohledně toho žloutku, nějak sem nepochopila kdy ho tam, jestli teda vbc... dík
marika
|17. 1. 2013 22:00
kup si zeleninový bujon a urob si vývar,ja to skusím tiež.
marika
|17. 1. 2013 21:54
vypadá to zaujímavo určite to vyskúšam uvariť. :-) mnam,mnam.
xxxxx
|11. 5. 2012 18:07
Jajjj nebuďtě hned tak kyselá....někomu to prostě chutná tak nebuďte jak malý dítě...
zzz
|2. 4. 2012 21:15
Mohla bych se zeptat( možná blbá otázka) kde vezmu ten zeleninový vývar? moc děkuji..vypadá to lákavě
Přidal jsem ještě provensálské koření a na talíři zakapal jemným kečupem. Výborné jídlo. Velmi chutné a pro bříško lehké. Pochutnal jsem si já i návštěva. Určitě zopakuju. Doporučuji. Dávám 1.
anonym
|1. 8. 2011 15:11
vynikající!!!!!lepší zapékané těstoviny jsem nikdy nejedla. ;-)
danka
|22. 5. 2011 13:33
Je to dobré,ale myslím ,že ten kečup už tam nemusel být.Ale je to mn´amko :-)
Zdenka
|30. 12. 2010 11:56
až na ten kečup, jak to může někdo nacpat do jídla :-X