• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Boží penne rigate
Napište svůj komentář k receptu

Boží penne rigate

autor: milandaniel
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boží penne rigate
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Připravíme
    • penne Rigate
    • zeleninový vývar
    • brokolice
    • cuketa Malou
    • cibule
  • Na omáčku
    • kuřecí maso
    • 1
      špetka sůl
    • měkký sýr (Cottage, mascarpone, ricotta)
    • sýr (Mozzarela, čedar, niva, gorgonzola, může být i směs)
    • rajčata Malá nebo 2 - 3 lžíce rajského protlaku
    • kečup - jemný Případně
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a nasekáme cibuli. K tomu přidáme nahrubo nakrájená rajčata. Kuřecí maso (prsa, ale mohou být i stehenní řízky), pokrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, promícháme a osmahneme. Můžeme použít i drůbeží salám.
2
K masu přidáme cibuli, dvě minutky ji za stálého míchání necháme zesklovatět, přidáme cuketu, mícháme další minutu, nakonec do směsi nasypeme i brokolici a mícháme ještě další dvě minuty. Je-li směs suchá, přidáme trochu zeleninového vývaru a pět minut ji podusíme. Když nám zelenina změkne, přidáme nasekaná rajčata a hrst zelených bylinek (bazalku, oregano, nebo jiné, podle chuti) a směs promícháme.
3
**Omáčka:** ze dvou vajec oddělíme žloutky od bílků. (Žloutky později přidáme do omáčky, z bílků ušleháme tuhý sníh – vyzkoušet!). Ušlehané bílky opatrně promícháme se sýry.
4
**Finále:** Směs penne promícháme v zapékací misce s omáčkou tak, aby se těstoviny dobře obalily. Posypeme ji nastrouhaným sýrem, přikryjeme víkem a dáme zapéci na cca 20 – 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boží vločková polévka

Boží vločková polévka

Boží bochánky

Boží bochánky

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucííík | 31. 1. 2014 02:48

    Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším. Jinak co se diskuse níže týká, dělám si zel. vývar svůj - v lednici se vždy nějaká zelenina najde - dost brojím proti chemii a to klasický bujony mají. Stačí si do vody naházet zeleninu dle chuti, povařit a a klidně ji sníst samostatně jako přílohu. ;-)

  • čolis | 25. 11. 2013 19:51

    ja mám dotaz ohledně toho žloutku, nějak sem nepochopila kdy ho tam, jestli teda vbc... dík

  • marika | 17. 1. 2013 22:00

    kup si zeleninový bujon a urob si vývar,ja to skusím tiež.

  • marika | 17. 1. 2013 21:54

    vypadá to zaujímavo určite to vyskúšam uvariť. :-) mnam,mnam.

  • xxxxx | 11. 5. 2012 18:07

    Jajjj nebuďtě hned tak kyselá....někomu to prostě chutná tak nebuďte jak malý dítě...

  • zzz | 2. 4. 2012 21:15

    Mohla bych se zeptat( možná blbá otázka) kde vezmu ten zeleninový vývar? moc děkuji..vypadá to lákavě

  • jjaninaa | 7. 1. 2012 14:26

    Jedne z najlepších zapečených cestovín. Vynikajúce, určite budem variť častejšie... :-)

  • Merky | 5. 11. 2011 07:23

    Přidal jsem ještě provensálské koření a na talíři zakapal jemným kečupem. Výborné jídlo. Velmi chutné a pro bříško lehké. Pochutnal jsem si já i návštěva. Určitě zopakuju. Doporučuji. Dávám 1.

  • anonym | 1. 8. 2011 15:11

    vynikající!!!!!lepší zapékané těstoviny jsem nikdy nejedla. ;-)

  • danka | 22. 5. 2011 13:33

    Je to dobré,ale myslím ,že ten kečup už tam nemusel být.Ale je to mn´amko :-)

  • Zdenka | 30. 12. 2010 11:56

    až na ten kečup, jak to může někdo nacpat do jídla :-X

  • Sarka | 6. 11. 2010 10:08

    Jdu na to!! :-))

  • salsaro | 2. 11. 2010 13:15

    :-P :-P :-P :-* super jidlo

  • zemlena | 25. 10. 2010 11:24

    vynikající.. :)

  • Lenča | 20. 10. 2010 18:50

    Teď to dlabu a je to naprosto vynikající.. ;-)

  • Jarka O. | 13. 1. 2010 19:09

    Tohle nemůže být jiné než výborné, jsou tam samé chutné ingredience ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Cuketa Kečup - jemný Kuřecí maso Měkký sýr Penne Rajčata Sůl Sýr Vejce Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
33
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bouřka  /mraky/
Bouřka /mraky/
Boží bochánky
Boží bochánky
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
Boží vločková polévka
Boží vločková polévka
Božkov Frappé
Božkov Frappé
Božské bezlepkové cookies
Božské bezlepkové cookies
  • Recepty.cz
  • Boží penne rigate
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact