• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Boží penne rigate
Napište svůj komentář k receptu

Boží penne rigate

autor: milandaniel
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boží penne rigate
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Připravíme
    • penne Rigate
    • zeleninový vývar
    • brokolice
    • cuketa Malou
    • cibule
  • Na omáčku
    • kuřecí maso
    • 1
      špetka sůl
    • měkký sýr (Cottage, mascarpone, ricotta)
    • sýr (Mozzarela, čedar, niva, gorgonzola, může být i směs)
    • rajčata Malá nebo 2 - 3 lžíce rajského protlaku
    • kečup - jemný Případně
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a nasekáme cibuli. K tomu přidáme nahrubo nakrájená rajčata. Kuřecí maso (prsa, ale mohou být i stehenní řízky), pokrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, promícháme a osmahneme. Můžeme použít i drůbeží salám.
2
K masu přidáme cibuli, dvě minutky ji za stálého míchání necháme zesklovatět, přidáme cuketu, mícháme další minutu, nakonec do směsi nasypeme i brokolici a mícháme ještě další dvě minuty. Je-li směs suchá, přidáme trochu zeleninového vývaru a pět minut ji podusíme. Když nám zelenina změkne, přidáme nasekaná rajčata a hrst zelených bylinek (bazalku, oregano, nebo jiné, podle chuti) a směs promícháme.
3
**Omáčka:** ze dvou vajec oddělíme žloutky od bílků. (Žloutky později přidáme do omáčky, z bílků ušleháme tuhý sníh – vyzkoušet!). Ušlehané bílky opatrně promícháme se sýry.
4
**Finále:** Směs penne promícháme v zapékací misce s omáčkou tak, aby se těstoviny dobře obalily. Posypeme ji nastrouhaným sýrem, přikryjeme víkem a dáme zapéci na cca 20 – 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boží vločková polévka

Boží vločková polévka

Boží bochánky

Boží bochánky

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucííík | 31. 1. 2014 02:48

    Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším. Jinak co se diskuse níže týká, dělám si zel. vývar svůj - v lednici se vždy nějaká zelenina najde - dost brojím proti chemii a to klasický bujony mají. Stačí si do vody naházet zeleninu dle chuti, povařit a a klidně ji sníst samostatně jako přílohu. ;-)

  • čolis | 25. 11. 2013 19:51

    ja mám dotaz ohledně toho žloutku, nějak sem nepochopila kdy ho tam, jestli teda vbc... dík

  • marika | 17. 1. 2013 22:00

    kup si zeleninový bujon a urob si vývar,ja to skusím tiež.

  • marika | 17. 1. 2013 21:54

    vypadá to zaujímavo určite to vyskúšam uvariť. :-) mnam,mnam.

  • xxxxx | 11. 5. 2012 18:07

    Jajjj nebuďtě hned tak kyselá....někomu to prostě chutná tak nebuďte jak malý dítě...

  • zzz | 2. 4. 2012 21:15

    Mohla bych se zeptat( možná blbá otázka) kde vezmu ten zeleninový vývar? moc děkuji..vypadá to lákavě

  • jjaninaa | 7. 1. 2012 14:26

    Jedne z najlepších zapečených cestovín. Vynikajúce, určite budem variť častejšie... :-)

  • Merky | 5. 11. 2011 07:23

    Přidal jsem ještě provensálské koření a na talíři zakapal jemným kečupem. Výborné jídlo. Velmi chutné a pro bříško lehké. Pochutnal jsem si já i návštěva. Určitě zopakuju. Doporučuji. Dávám 1.

  • anonym | 1. 8. 2011 15:11

    vynikající!!!!!lepší zapékané těstoviny jsem nikdy nejedla. ;-)

  • danka | 22. 5. 2011 13:33

    Je to dobré,ale myslím ,že ten kečup už tam nemusel být.Ale je to mn´amko :-)

  • Zdenka | 30. 12. 2010 11:56

    až na ten kečup, jak to může někdo nacpat do jídla :-X

  • Sarka | 6. 11. 2010 10:08

    Jdu na to!! :-))

  • salsaro | 2. 11. 2010 13:15

    :-P :-P :-P :-* super jidlo

  • zemlena | 25. 10. 2010 11:24

    vynikající.. :)

  • Lenča | 20. 10. 2010 18:50

    Teď to dlabu a je to naprosto vynikající.. ;-)

  • Jarka O. | 13. 1. 2010 19:09

    Tohle nemůže být jiné než výborné, jsou tam samé chutné ingredience ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Cuketa Kečup - jemný Kuřecí maso Měkký sýr Penne Rajčata Sůl Sýr Vejce Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Berušky

Berušky

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

841
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
93
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
83
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
80
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
69
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Bouřka  /mraky/
Bouřka /mraky/
Boží bochánky
Boží bochánky
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
Boží vločková polévka
Boží vločková polévka
Božkov Frappé
Božkov Frappé
Božské bezlepkové cookies
Božské bezlepkové cookies
  • Recepty.cz
  • Boží penne rigate
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact