Mouku promícháme s práškem do pečiva, prosejeme na vál a uděláme důlek. Přidáme smetanu, rum, žloutky, sůl a vše promícháme. Vypracováváme těto, až se objeví puchýřky vzduchu.
2
Z těsta uděláme kouli, rozdělíme ji na 4 porce a přikryjeme utěrkou, aby nevyschlo. Každou porci tence vyválíme, snažíme se co nejméně podsypávat moukou. Mírně prosušené plátky těsta nakrájíme nožem na pásky dlouhé 15 cm a široké 3 cm. Každý pásek nařízneme uprostřed po délce asi 5-6 cm a jeden konec opatrně prostrčíme otvorem.
3
V hrnci rozehřejeme olej. (Teplotu tuku vyzkoušíme vhozením kousku těsta - pokud ihned zrůžoví a vyplave, můžeme začít smažit.) Boží milosti postupně vkládáme do oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
4
Vyjmeme a položíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Okapané boží milosti sypeme moučkovým cukrem.