• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Boží bochánky
Napište svůj komentář k receptu

Boží bochánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boží bochánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

100 porce
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 50
      g ořechy
    • 210
      g tuk Hera nebo na půl s máslem
    • 100
      g cukr mletý
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      špetka sůl
  • Na zdobení
    • 1
      balíček čokoládová poleva tmavá (např. Dr. Oetker)
    • 1
      balíček bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme na poloviny a do jedné vpracujeme 2 lžíce kakaového prášku. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladničce odpočinout nejlépe do druhého dne. Pak z těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na malé dílky, do každého dílku vmáčkneme lískové jádro - je jich potřeba 100-150 g a zakulatíme. Z uvedené dávky je celkem 100 kusů kuliček. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170 °C asi 15 minut. Studené kuličky zdobíme rozehřátou polevou.
2
Jsou rychlé, výborné a hezky vypadají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boží vločková polévka

Boží vločková polévka

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 5. 6. 2015 10:55

    Nic moc. Na nás suché a drobivé. Možná kdyby se namočily do čokolády celé, tak by byly lepší.

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka | 24. 11. 2014 19:57

    Těsto dobré, akorát místo lískáčů jsem tam dávala lentilku (lískáče moc nemusíme). Jen bych tam dala více cukru, jsou takové "bez chuti", resp. nejsou moc sladké, i když někomu to může vyhovovat a mezi kupou přeslazeného cukroví se pak třeba budou vyjímat :) pekla jsem je cca 18 minut (zapomněla jsem na ně) a už byly trošičku vysušené, ale to bude tím dlouhým pečením. Udělám ještě jednu várku a ta už určitě bude výýýborná :-) Recept si zařadím mezi každoroční cukroví :) Pozn.: pekla jsem v horkovzdušné troubě na 160°C

  • Astoreth | 20. 12. 2012 08:55

    moc dobré, dělala jsem už po druhé, akorát ta doba pečení mi nevyšla - dělala jsem dvojnásobně a to mám "supr" troubu :O

  • Karolínka Juhászová | 6. 12. 2012 20:26

    Ve škole jsme dostali ůkol aby jsme si našli na internetu recept na vánoční dobrůtky a napsali ho na papír.Budeme ho ve škole číst a já si vybrala zrovna tenhle moc se mi líbí takže si ho du zrovna dnes psát.Doufám že se bude spolužákům líbit a že jim bude chutnat. :-) ;-) 8-) O:-) :-)) <:-) <3

  • Janina | 30. 11. 2011 10:08

    Dneska jsem je dělala a rozplácli se mi...neví někdo proč...možná tukem...nevim..škoda. :-(

  • renika | 17. 3. 2011 15:45

    Delam podobne,s liskovymi orisky,ktere je lepe predem namocit do vody.Do testa se dava troska rumu a po upeceni balim ve vanilkovem cukru.

  • KlaraS
    KlaraS | 23. 12. 2010 17:17

    Vypadá to krásně!! To určitě zkusím :-)

  • Lucie T. | 16. 12. 2010 15:10

    Toto je naprosto výborný recept, dnes jsem dělala jen kakaové, protože světlých už mám hodně, ale nejen, že to vypadá krásně, ale chutná to ještě líp. Pokud nejsou vlašáky ( já je nesehnala ) použila jsem liskáče a je to v pohodě. S tou citronovou kůrou je jasné, že se tam dává troška, je to stejné jako s kořením.

  • kakuska2001 | 12. 12. 2010 10:12

    no vypada to sice hezky ale jeste to vyskousim :-[

  • ztracenka
    ztracenka | 10. 12. 2010 12:37

    Nemusí se tam dávat vůbec nabo jen trocha ( na špičku nože)

  • Thaya | 9. 12. 2010 21:04

    Chtělo by to trochu lépe udat množství té citronové kůry. Nemam páru, kolik jí tam mám dát. :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Citronová kůra Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Ořechy Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Makové lívance

Makové lívance

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Minestrone

Minestrone

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

63
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
39
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Bounty - kokosové tyčinky
Bounty - kokosové tyčinky
Bounty řezy
Bounty řezy
Bouřka  /mraky/
Bouřka /mraky/
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
Boží penne rigate
Boží penne rigate
Boží vločková polévka
Boží vločková polévka
  • Recepty.cz
  • Boží bochánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact